
0.5 vieneto | svogūnai |
1 skiltelė | česnakas |
1 vienetas | žiediniai kopūstai (nedidelis) |
šiek tiek | sviestas (arba aliejus, kepti) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
600 gramų | pievagrybiai |
1 vienetas | morkos |
2 šaukštų grietinės
2 šaukštų pomidorų padažo
1 šaukto sojos padažo
Pievagrybius kruopščiai nuplauti ir supjaustyti griežiniais. Morką sutarkuoti buroline tarka, pusę svogūno galvos bei česnako skiltelę susmulkinti. Žiedinį kopūstą taip pat.
Įkaitintame aliejuje arba išlydytame svieste pakepinti tarkuotas morkas. Joms šiek tiek suminkštėjus, dėti pievagrybius su žiediniais kopūstais ir tegul troškinasi uždengtoje keptuvėje. Neilgai trukus sudėti svogūną su česnaku. Viskam dar kiek pasitroškinus, supilti padažą ir toliau troškinti, kol visi ingredientai gerai išsitroškins. Pabaigoje paskaninti druska bei maltais juodaisiais pipirais.
Patiekti su virtomis bulvėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Troškinta žuvis su morkomis
-
Pievagrybiai kepti su česnaku
-
Graikiška žuvies filė
-
Baravykai troškinti svieste su svogūnais ir salierais
-
Grybai, troškinti su kmynais
-
Sojos faršo ir makaronų troškinys
-
Troškinti burokėliai su džiovintais baravykais
-
Arvydo kepti šparagai su rabarbarų padažu
-
Indiško Aloo Methi gaminimas
-
Midijų troškinys su daržovėmis
-
Troškinti rauginti kopūstai
-
Pomidorai su svogūnais
-
Troškinti daržovių suktinukai
-
Troškinta lašiša
-
Pikantiški ryžiai su apelsinais
-
Troškinti burokėliai
-
Troškintos voveraitės
-
Troškinta vėgėlė su grybais ir agurkais
-
Ryžių rizotas su grybais
-
Grybų troškinys moliniame inde
Pievagrybiai su žiedinias kopūstais

- Paruošimo laikas:
-
Svogūnai,
0.5 vieneto -
Česnakas,
1 skiltelė -
Žiediniai kopūstai, nedidelis,
1 vienetas - Sviestas, arba aliejus, kepti
- Druska
- Juodieji pipirai, malti
-
Pievagrybiai,
600 gramų -
Morkos,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Padažui reikės:
2 šaukštų grietinės
2 šaukštų pomidorų padažo
1 šaukto sojos padažo
Pievagrybius kruopščiai nuplauti ir supjaustyti griežiniais. Morką sutarkuoti buroline tarka, pusę svogūno galvos bei česnako skiltelę susmulkinti. Žiedinį kopūstą taip pat.
Įkaitintame aliejuje arba išlydytame svieste pakepinti tarkuotas morkas. Joms šiek tiek suminkštėjus, dėti pievagrybius su žiediniais kopūstais ir tegul troškinasi uždengtoje keptuvėje. Neilgai trukus sudėti svogūną su česnaku. Viskam dar kiek pasitroškinus, supilti padažą ir toliau troškinti, kol visi ingredientai gerai išsitroškins. Pabaigoje paskaninti druska bei maltais juodaisiais pipirais.
Patiekti su virtomis bulvėmis.
Komentarai (22)
-
Anna
2020-12-11 18:12
Skanu ir sotu, ačiū už receptą!
-
Dainius
2017-09-19 15:39
Nu bandysim atrodo skaniai
-
zizi
2017-07-16 11:32
puikus patiekalas ka tik padariau ir dar ne karta darysiu.Aciu.
-
Kris
2015-09-06 22:53
Nu nerealiai,labai patiko sis troskinukas :)
-
Brigita
2015-03-14 21:16
Paprastas, bet labai skanus darzoviu troskinys! :)
-
Mantis
2013-12-30 15:35
Bandom, turėtų būti skanu
-
Ilona
2013-02-05 16:17
Labai skanu, neverta visko gadint su mėsa, nes šlykštu, sugadinsit visą skonį. Lietuviai, pripraskit nors kartais ir be mėsos pabūt.
-
Amber
2012-11-20 22:30
Tikrai labai skanu :) ir pakankamai paprasta, kad net ir nelabai vyke virejai nesusimautu :) super patiekalas
-
October
2011-05-23 16:57
Nu blemba. Lietuviai nei vieno patiekalo nesugeba visiškai be mėsos valgyt, pusė komentavusių įsidėjo šio, bei to. Priklausomi nuo mėsos esat.
-
Ineta
2011-02-27 17:25
Bandysim gaminti :)