
40 gramų | baravykai (džiovinti) |
2 vienetai | svogūnai |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
750 gramų | pievagrybiai |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
250 mililitrų | grietinė |
1 kilogramas | bulvių |
2 vienetai | kiaušiniai |
4 valgomieji šaukštai | petražolės (kapotos) |
50 gramų | sūris (fermentinis) |
Pievagrybius nuplauti šaltu vandeniu, supjaustyti ir iškart suberti į keptuvę su grybais ir svogūnais. Pagardinti druska ir pipirais, užvirinti, paskui nuvarvinti sietelyje. Grybų nuovirą virti, kol liks 1/8 l skysčio.
Į nuovirą sukrėsti grietinę, užvirinti. Suversti griežinėliais supjaustytas bulves ir 5 minutes pavirti. Pusę bulvių suversti į kepimo formą, apdėti grybais ir pridengti likusiomis bulvėmis.
Kiaušinius suplakti, pamažu supilti grybų nuovirą su grietine, suberti petražoles ir pasūdyti. Bulves užpilti paruoštu plakiniu. Apibarstyti tarkuotu sūriu ir apkepti orkaitėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Studentiškas bulvių plokštainis
-
Virtų bulvių blynai
-
Bulvių apkepas su morkomis
-
Bulviniai blynukai
-
Įdarytos bulvės
-
Įdarytos bulvės su vištienos faršu
-
Bulvytės su dešrelėmis
-
Bulvių košė su vištiena
-
Bulvių salotos
-
Faršu ir sūriu įdarytos bulvių geldelės
-
Bulviniai blynai su krabų lazdelėmis
-
Bulvių apkepas
-
Vaivorikštinė bulvių košė
-
Sklindžiai su spirgais
-
Pica su bulvėmis ir kumpiu
-
Keptos bulvės su žolelių aliejumi
-
Linksmoji bulvių košė
-
Tarkuotų bulvių cepelinai su mėsos ir varškės įdarais
-
Norvegiški bulviniai blynai
-
Bulvių vėdarai
Keptos bulvės su grybais

- Paruošimo laikas:
-
Baravykai, džiovinti,
40 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Pievagrybiai,
750 gramų -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio - Kvapieji pipirai
-
Grietinė,
250 mililitrų -
Bulvės,
1 kilogramas -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Petražolės, kapotos,
4 valgomieji šaukštai -
Sūris, fermentinis,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Džiovintus grybus išmirkyti 1/4 l šilto vandens. Svogūnus supjaustyti kubeliais ir pakepinti su sviestu. Sudėti grybus, supilti vandenį, kuriame mirko grybai, ir 10 minučių patroškinti.
Pievagrybius nuplauti šaltu vandeniu, supjaustyti ir iškart suberti į keptuvę su grybais ir svogūnais. Pagardinti druska ir pipirais, užvirinti, paskui nuvarvinti sietelyje. Grybų nuovirą virti, kol liks 1/8 l skysčio.
Į nuovirą sukrėsti grietinę, užvirinti. Suversti griežinėliais supjaustytas bulves ir 5 minutes pavirti. Pusę bulvių suversti į kepimo formą, apdėti grybais ir pridengti likusiomis bulvėmis.
Kiaušinius suplakti, pamažu supilti grybų nuovirą su grietine, suberti petražoles ir pasūdyti. Bulves užpilti paruoštu plakiniu. Apibarstyti tarkuotu sūriu ir apkepti orkaitėje.
Komentarai (4)
-
Danguolė
2014-12-14 19:09
Niekam tikęs receptas, kepiau beveik valandą, bet bulvės vistiek liko puskietės, grietinė apkepo viduje sušoko ir skonis tikrai nekažkoks..Veltui sugaištas laikas ir tiek.