| 800 gramų | kaliaropės |
| 2 valgomieji šaukštai | taukai (kiaulių) |
| 1 stiklinė | grietinė |
| šiek tiek | kvietiniai miltai |
| šiek tiek | druska |
Kaliaropės nulupamos. Vidus išgremžiamas taip, kad kaliaropė įgautų puodelio formą, ir išverdamos pasūdytame vandenyje. Vėliau pridedamos įdaro, sudedamos į puodą, įdedama taukų, apibarstoma miltais ir troškinama, kol suminkštės.
Įdarui svogūnai smulkiai supjaustomi, pakepinami taukuose, įdedama virtų maltų grybų, stambiai sutarkuota morka, griežinėliais supjaustyti pomidorai ir troškinama, kol morkos beveik suminkštės. Tada suberiami stambiai sutarkuoti obuoliai, įmušamas kiaušinis, įberiama pipirų, druskos, išmaišoma ir masės prikemšamos kaliaropės. Tiekiama su grietine. Viršus apibarstomas susmulkintais krapais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Rudeniškas tortas su faršu ir daržovėmis
-
Briuselinių kopūstų apkepas
-
Troškinys čenachinėse
-
Ant grotelių keptos cukinijos
-
Cukinijų blyneliai
-
Įdaryti rauginti agurkai
-
Lietinių blynų ryšulėliai su daržovėmis
-
Vištiena su cukinija ir pomidorais
-
Brokolių blyneliai
-
Lietiniai blyneliai su kopūstėliais
-
Balandėliai pekino kopūsto lapuose
-
Faršo, paprikos ir pomidorų apkepas
-
Kopūstų pyragas su žirniais
-
Įdaryti pomidorai
-
Nesaldūs cukinijų blynai
-
Balandėliai su daržovių įdaru
-
Karštieji kukurūzai su prieskoninėmis žolelėmis
-
Kepti salierai
-
Kopūstų blynai
-
Orkaitėje keptos bulvės
Įdarytos kaliaropės
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Kaliaropės,
800 gramų -
Taukai (kiaulių),
2 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
1 stiklinė - Kvietiniai miltai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 2—3 obuoliai, morka, 250 g grybų, 2 svogūnai, 2— 3 pomidorai, kiaušinis, 2 šaukštai riebalų, 4 šaukštai grietinės, truputį pipirų, druskos.
Kaliaropės nulupamos. Vidus išgremžiamas taip, kad kaliaropė įgautų puodelio formą, ir išverdamos pasūdytame vandenyje. Vėliau pridedamos įdaro, sudedamos į puodą, įdedama taukų, apibarstoma miltais ir troškinama, kol suminkštės.
Įdarui svogūnai smulkiai supjaustomi, pakepinami taukuose, įdedama virtų maltų grybų, stambiai sutarkuota morka, griežinėliais supjaustyti pomidorai ir troškinama, kol morkos beveik suminkštės. Tada suberiami stambiai sutarkuoti obuoliai, įmušamas kiaušinis, įberiama pipirų, druskos, išmaišoma ir masės prikemšamos kaliaropės. Tiekiama su grietine. Viršus apibarstomas susmulkintais krapais.
