
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
100 mililitrų | vanduo |
800 gramų | kalmarai (virti) |
3 vienetai | svogūnai |
100 gramų | sviestas |
200 mililitrų | grietinė |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
miltuose. Apkepkite svieste iki kol įgaus gelsvą spalvą. Kalmarus perdėkite į indą, kuriame troškinsite, o į keptuvę įdėkite griežinėlių puselėmis supjaustytus svogūnus ir juos kepkite. Pakepintais svogūnais užpilkite kalmarus. Ant viršaus užpilkite grietinę, vandenį ir dar truputį pasūdykite. Troškinkite apie 30 min. Prieš patiekiant pabarstykite pasmulkintomis petražolėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Karpis, šutintas aluje
-
Grybai, troškinti baltajame vyne
-
Vegetariškas troškinukas
-
Troškinta menkė (ubagiškai)
-
Ispaniškas avinžirnių ir špinatų troškinys
-
Plovas
-
Makaronų troškinys su alyvuogėmis
-
Amerikietiškas sūrio troškinys
-
Troškinta žuvis
-
Virtas karšis su obuoliais
-
Troškinti topinambai
-
Grybais įdaryti troškinti upėtakiai
-
Troškintas lynas
-
Šutintas ungurys
-
Voveraitės ar kiti grybai sviesto ir grietinės padaže
-
Bulvių guliašas
-
Porai su grybais
-
Troškinti svogūnai su riebalais
-
Šutintos morkos
-
Šutintas upėtakis
Troškinti kalmarai

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
100 mililitrų -
Kalmarai, virti,
800 gramų -
Svogūnai,
3 vienetai -
Sviestas,
100 gramų -
Grietinė,
200 mililitrų - Petražolės
- Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šiaudeliais supjaustykite virtus kalmarus. Juos pabarstykite druska, pipirais ir apvoliokite
miltuose. Apkepkite svieste iki kol įgaus gelsvą spalvą. Kalmarus perdėkite į indą, kuriame troškinsite, o į keptuvę įdėkite griežinėlių puselėmis supjaustytus svogūnus ir juos kepkite. Pakepintais svogūnais užpilkite kalmarus. Ant viršaus užpilkite grietinę, vandenį ir dar truputį pasūdykite. Troškinkite apie 30 min. Prieš patiekiant pabarstykite pasmulkintomis petražolėmis.
Komentarai (6)
-
a
2014-07-13 19:08
o kodel sunku sukramtyt? todel, kad kalmarai, kaip ir visos juros gerybes, yra baltymingas maistas, tad kuo ilgiau kaitinami bus, tuo kietesni darysis. jei norit minkstu kalamaru jokiais budais netroskinkite 30min, virti uztenka 2-3min, o dar geriau sudeti i verdanti vandeni su prieskoniais, isjungti ugni ir palikti uzdengta puoda 10min. sitas receptas pats-blogiausias kalmaru ruosimo budas/
-
Vaida
2014-02-23 21:05
Labai skanus patiekalas, padaziukas super skonio, kas megstate kalmarus tikrai verta pabandyti, tik pjaustykite kuo mazesniais gabaliukais, nes sunku bus sukramtyti.