
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
100 mililitrų | vanduo |
800 gramų | kalmarai (virti) |
3 vienetai | svogūnai |
100 gramų | sviestas |
200 mililitrų | grietinė |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
miltuose. Apkepkite svieste iki kol įgaus gelsvą spalvą. Kalmarus perdėkite į indą, kuriame troškinsite, o į keptuvę įdėkite griežinėlių puselėmis supjaustytus svogūnus ir juos kepkite. Pakepintais svogūnais užpilkite kalmarus. Ant viršaus užpilkite grietinę, vandenį ir dar truputį pasūdykite. Troškinkite apie 30 min. Prieš patiekiant pabarstykite pasmulkintomis petražolėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žuvies troškinys su ryžiais
-
Karpis, šutintas aluje
-
Šutintas karosas
-
Sojos troškinys su pievagrybiais
-
Troškinti rauginti kopūstai su grybais
-
Ryžių rizotas su grybais
-
Menkės ir kopūstų troškinys
-
Bulvės su slyvomis ir abrikosais
-
Troškinta žuvis su morkomis
-
Troškintos cukinijos su pomidorais
-
Spageti su alyvuogėmis
-
Ispaniškas avinžirnių ir špinatų troškinys
-
Makaronai su daržovėmis ir krevetėmis
-
Voveraitės ar kiti grybai sviesto ir grietinės padaže
-
Troškinti kazlėkai
-
Trinta bulvienė
-
Grybai, troškinti baltajame vyne
-
Kuskuso troškinys
-
Cukinijų ir obuolių uogienė
-
Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
Troškinti kalmarai

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
100 mililitrų -
Kalmarai, virti,
800 gramų -
Svogūnai,
3 vienetai -
Sviestas,
100 gramų -
Grietinė,
200 mililitrų - Petražolės
- Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šiaudeliais supjaustykite virtus kalmarus. Juos pabarstykite druska, pipirais ir apvoliokite
miltuose. Apkepkite svieste iki kol įgaus gelsvą spalvą. Kalmarus perdėkite į indą, kuriame troškinsite, o į keptuvę įdėkite griežinėlių puselėmis supjaustytus svogūnus ir juos kepkite. Pakepintais svogūnais užpilkite kalmarus. Ant viršaus užpilkite grietinę, vandenį ir dar truputį pasūdykite. Troškinkite apie 30 min. Prieš patiekiant pabarstykite pasmulkintomis petražolėmis.
Komentarai (6)
-
a
2014-07-13 19:08
o kodel sunku sukramtyt? todel, kad kalmarai, kaip ir visos juros gerybes, yra baltymingas maistas, tad kuo ilgiau kaitinami bus, tuo kietesni darysis. jei norit minkstu kalamaru jokiais budais netroskinkite 30min, virti uztenka 2-3min, o dar geriau sudeti i verdanti vandeni su prieskoniais, isjungti ugni ir palikti uzdengta puoda 10min. sitas receptas pats-blogiausias kalmaru ruosimo budas/
-
Vaida
2014-02-23 21:05
Labai skanus patiekalas, padaziukas super skonio, kas megstate kalmarus tikrai verta pabandyti, tik pjaustykite kuo mazesniais gabaliukais, nes sunku bus sukramtyti.