Ispaniškas avinžirnių ir špinatų troškinys
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Autorius apie receptą: Vietoj konservuotų avinžirnių drąsiai naudokite kietus avinžirnius, tik siūlyčiau juos per naktį išbrinkite vandenyje ir ilgiau pavirti, kad suminkštėtų. Konservuoti Vietoj konservuotų avinžirnių drąsiai naudokite kietus avinžirnius, tik siūlyčiau juos per naktį išbrinkite vandenyje ir ilgiau pavirti, kad suminkštėtų. Konservuoti avinžirniai labiau skirti tinginiams, arba skubantiems, bet nematau nieko blogų naudojant ir konservuotus, kadangi skonis beveik nesiskiria. Taip paruoštas troškinys yra vegetariškas, sotus ir, kas be ko, skanus. Troškinį siūlau skanauti su prancūzišku batonu ar kita mėgstama balta duona. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų konservuoti avinžirniai
375 mililitrai vanduo
230 gramų špinatai
1 riekė batonas (stora, sudžiūvusi )
2 skiltelės česnakas
1 vienetas lauro lapų
1 valgomasis šaukštas raudonosios paprikos milteliai
0.5 arbatinio šaukštelio kmynai
šiek tiek druska
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
250 mililitrų pomidorų padažas (naminis)
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek druska
Kepimui:
šiek tiek alyvuogių aliejaus (ar saulėgrąžų)
Padažui:
1 vienetas svogūnai (didelis)
125 mililitrai alyvuogių aliejaus
800 gramų konservuotų pomidorų (be odelių)
3 skiltelės česnakas (didelės)
1 vienetas žaliosios paprikos (nedidelė )
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Naminis pomidorų padažas – svogūną ir česnako skilteles nulupame, supjaustome kubeliais. Papriką taip pat supjaustome kubeliais. Puode įkaitiname visą alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies. Sudedame svogūną ir papriką, kepame ant vidutinės ugnies, kol suminkštėja, po to sudedame česnaką, pakepiname dar apie 5 min. Po to sudedame susmulkintus pomidorus, viską išmaišome, pagardiname druska, pipirais, puodą uždengiame dangčiu ir troškiname 15 min, vis pamaišome. Kai padažas baigia troškintis, nukeliame nuo ugnies ir sutriname bulvių trintuvu arba naudojame blenderį (aš tryniau bulvių trintuvu, tuomet lieka didesni daržovių gabalėliai). Iš šio kiekio produktų gausis apie 600 ml padažo.
2.
Troškinys: susmulkiname česnaką, didelėje keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, suberiame susmulkintą česnaką ir pora minučių kepame ant vidutinės ugnies. Po to sudedame špinatus, kepame tol, kol visi špinatai suminkštėja.
3.
Batono riekę supjaustome kubeliais, apskrudiname keptuvėje su aliejumi. Tada išimame iš keptuvės, sutriname su kmynais ir paprikos milteliais.
4.
Avinžirnius nukošiame, supilame į puodą, užpilame vandeniu, 250 ml pomidorų padažo ir įdedame lauro lapelį, užverdame ir troškiname apie 5 min. Tada sudedame špinatus, batono ir prieskonių mišinį, viską išmaišome ir uždengę dangčiu troškiname apie 10 min. Pabaigoje pagardiname druska, pipirais.

Populiariausi receptai šią savaitę

Ispaniškas avinžirnių ir špinatų troškinys

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai: Kepimui: Padažui:
Autoriaus žodis: Vietoj konservuotų avinžirnių drąsiai naudokite kietus avinžirnius, tik siūlyčiau juos per naktį išbrinkite vandenyje ir ilgiau pavirti, kad suminkštėtų. Konservuoti ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Naminis pomidorų padažas – svogūną ir česnako skilteles nulupame, supjaustome kubeliais. Papriką taip pat supjaustome kubeliais. Puode įkaitiname visą alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies. Sudedame svogūną ir papriką, kepame ant vidutinės ugnies, kol suminkštėja, po to sudedame česnaką, pakepiname dar apie 5 min. Po to sudedame susmulkintus pomidorus, viską išmaišome, pagardiname druska, pipirais, puodą uždengiame dangčiu ir troškiname 15 min, vis pamaišome. Kai padažas baigia troškintis, nukeliame nuo ugnies ir sutriname bulvių trintuvu arba naudojame blenderį (aš tryniau bulvių trintuvu, tuomet lieka didesni daržovių gabalėliai). Iš šio kiekio produktų gausis apie 600 ml padažo.

  2. Troškinys: susmulkiname česnaką, didelėje keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, suberiame susmulkintą česnaką ir pora minučių kepame ant vidutinės ugnies. Po to sudedame špinatus, kepame tol, kol visi špinatai suminkštėja.

  3. Batono riekę supjaustome kubeliais, apskrudiname keptuvėje su aliejumi. Tada išimame iš keptuvės, sutriname su kmynais ir paprikos milteliais.

  4. Avinžirnius nukošiame, supilame į puodą, užpilame vandeniu, 250 ml pomidorų padažo ir įdedame lauro lapelį, užverdame ir troškiname apie 5 min. Tada sudedame špinatus, batono ir prieskonių mišinį, viską išmaišome ir uždengę dangčiu troškiname apie 10 min. Pabaigoje pagardiname druska, pipirais.

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų