
0.5 saujos | krapai |
šiek tiek | paprika (aitrioji (nebūtina)) |
1 vienetas | svogūnai (didelis, saldusis) |
2 skiltelės | česnakas |
5 vienetai | pomidorai |
1 vienetas | citrinžolė (4 cm gabalėlis) |
3 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
600 gramų | jūros gėrybės (mišinys: krevetės, moliuskai ir t.t.) |
120 mililitrų | vynas (sausas, baltas) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai (juodieji, šviežiai sumalti) |
Pomidorus apipilti verdančiu vandeniu, nulupti odeles. Paruoštus pomidorus susmulkinti.
Citrinžolę supjaustyti plonais žiedeliais.
Aliejų pakaitinti plačiame puode. Į jį įmesti svogūnus ir patroškinti 2 min.
Sudėti jūros gėrybes, česnaką bei citrinžolę ir troškinti dar kelias minutes.
Tuomet sudėti pomidorus ir supilti baltąjį vyną. Viską pasūdyti, pagardinti pipirais ir aitriąją paprika (kas nemėgsta, gali paprikos nedėti).
Šviežias jūros gėrybes reikia virti apie 20 min., šaldytas 8–10 min.
Moliuskus reikia sumesti į puodą prieš baigiant virti.
Krapus nuplauti, nusausinti ir sukapoti.
Jais pabarstyti paruoštą patiekalą.
Kartu patiekite baltąją forminę duoną ir tokį patį vyną, kokį panaudojote virimui. Skanaus :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Troškinys su ankštiniais pipirais
-
Troškintas lynas
-
Kelmučių kotletukai
-
Pikantiški ryžiai su apelsinais
-
Daržovių troškinys
-
Karštieji kukurūzai su sviestu ir česnaku
-
Žuvies troškinys su ryžiais
-
Piene virta menkė
-
Asturiškai pagaminta žuvis
-
Ispaniškas avinžirnių ir špinatų troškinys
-
Gardus daržovių troškinys
-
Virtas karšis
-
Troškinti topinambai
-
Troškinti kopūstai su morkomis
-
Troškinta lašiša
-
Karpis, šutintas aluje
-
Troškinti žiediniai kopūstai
-
Troškinti rauginti kopūstai
-
Keptos bulvės su grybais
-
Ryžių rizotas su grybais
Jūros gėrybių mišinys

- Paruošimo laikas:
-
Krapai,
0.5 saujos - Paprika, aitrioji (nebūtina)
-
Svogūnai, didelis, saldusis,
1 vienetas -
Česnakas,
2 skiltelės -
Pomidorai,
5 vienetai -
Citrinžolė, 4 cm gabalėlis,
1 vienetas -
Alyvuogių aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Jūros gėrybės, mišinys: krevetės, moliuskai ir t.t.,
600 gramų -
Vynas, sausas, baltas,
120 mililitrų - Druska
- Pipirai, juodieji, šviežiai sumalti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nulupti svogūną bei česnaką ir sukapoti.
Pomidorus apipilti verdančiu vandeniu, nulupti odeles. Paruoštus pomidorus susmulkinti.
Citrinžolę supjaustyti plonais žiedeliais.
Aliejų pakaitinti plačiame puode. Į jį įmesti svogūnus ir patroškinti 2 min.
Sudėti jūros gėrybes, česnaką bei citrinžolę ir troškinti dar kelias minutes.
Tuomet sudėti pomidorus ir supilti baltąjį vyną. Viską pasūdyti, pagardinti pipirais ir aitriąją paprika (kas nemėgsta, gali paprikos nedėti).
Šviežias jūros gėrybes reikia virti apie 20 min., šaldytas 8–10 min.
Moliuskus reikia sumesti į puodą prieš baigiant virti.
Krapus nuplauti, nusausinti ir sukapoti.
Jais pabarstyti paruoštą patiekalą.
Kartu patiekite baltąją forminę duoną ir tokį patį vyną, kokį panaudojote virimui. Skanaus :)