150 gramų | kvietiniai miltai | |
80 gramų | cukrus | |
1.3 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai | |
2 arbatiniai šaukšteliai | „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile | |
2 žiupsneliai | druska | |
100 mililitrų | pienas | |
1 arbatinis šaukštelis | citrinų sultys | |
1 vienetas | kiaušiniai (lengvai plaktas) | |
50 gramų | sviestas (lydytas) | |
šiek tiek | rapsų aliejus ((skardai patepti)) | |
Pirmajam papuošimui: | ||
45 gramai | „dansukker“ cukrus su cinamonu | |
50 gramų | sviestas | |
Antrajam papuošimui: | ||
120 gramų | „dansukker“ cukraus milteliai | |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanduo | |
70 gramų | pipirmėtė (smulkintos) | |
Trečiajam papuošimui: | ||
120 gramų | „dansukker“ cukraus milteliai | |
1 valgomasis šaukštas | vanduo | |
2 arbatiniai šaukšteliai | prieskoniai (meduoliams) |
Pilkite pieną, išplaktą kiaušinį ir ištirpintą sviestą į paruoštą sausąjį mišinį ir išmaišykite. Pilkite mišinį į formeles tik iki pusės. Kepkite ant apatinės orkaitės lentynėlės apie 6–8 minutes. Leiskite spurgoms atvėsti kelias minutes, tada išimkite. Išimdami spurgas kiekvieną ertmę patepkite tirpintu sviestu.
1. Cinamonas ir cukrus:
Patepkite spurgas sviestu, kol jos dar šiltos, ir apvoliokite cukruje.
2. Glajus ir smulkintos pipirmėtės:
Sumaišykite cukraus miltelius ir vandenį. Įmerkite spurgas į glajų ir puoškite smulkintomis pipirmėtėmis.
3. Imbierinis glajus:
Sumaišykite cukraus miltelius ir vandenį. Gautą glajų paskaninkite imbierinių meduolių prieskoniais.
Tepkite ant spurgų.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Želė desertas su uogiene
- Aviečių sulčių drebučiai
- Abrikosų ledukai
- Citrininiai putėsiai
- Margutis
- Apelsinų skonio manų pudingas
- Sluoksniuotas želė desertas
- Spalvotas želė tortas
- Obuolių sulčių sriuba
- Pieniniai ledai
- Imbieriniai blyneliai
- Torčiukas "vaikučiukas"
- Braškių želės saldainiai
- Vasariškas želė desertas
- Varškės desertas
- Šokoladinis desertas
- Burnoje tirpstantis kalėdinis tortas
- Saldus maskarponės sūrio vyniotinis
- Spurgos su įdaru ir glaistu
- Želė su vaisiais
Kalėdinės spurgos
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 20
-
Kvietiniai miltai,
150 gramų -
Cukrus,
80 gramų -
Kepimo milteliai,
1 ir 1/3 arbatinio šaukštelio -
„Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Druska,
2 žiupsneliai -
Pienas,
100 mililitrų -
Citrinų sultys,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai, lengvai plaktas,
1 vienetas -
Sviestas, lydytas,
50 gramų - Rapsų aliejus, (skardai patepti)
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
„Dansukker“ cukrus su cinamonu,
45 gramai -
Sviestas,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
„Dansukker“ cukraus milteliai,
120 gramų -
Vanduo,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Pipirmėtė, smulkintos,
70 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
„Dansukker“ cukraus milteliai,
120 gramų -
Vanduo,
1 valgomasis šaukštas -
Prieskoniai, meduoliams,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Ištepkite spurgų formą rapsų aliejumi. Suberkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską į dubenį. Supilkite pieną ir citrinų sultis į mažą dubenį ir išmaišykite.
Pilkite pieną, išplaktą kiaušinį ir ištirpintą sviestą į paruoštą sausąjį mišinį ir išmaišykite. Pilkite mišinį į formeles tik iki pusės. Kepkite ant apatinės orkaitės lentynėlės apie 6–8 minutes. Leiskite spurgoms atvėsti kelias minutes, tada išimkite. Išimdami spurgas kiekvieną ertmę patepkite tirpintu sviestu.3 PAPUOŠIMO PASIŪLYMAI
1. Cinamonas ir cukrus:
Patepkite spurgas sviestu, kol jos dar šiltos, ir apvoliokite cukruje.
2. Glajus ir smulkintos pipirmėtės:
Sumaišykite cukraus miltelius ir vandenį. Įmerkite spurgas į glajų ir puoškite smulkintomis pipirmėtėmis.
3. Imbierinis glajus:
Sumaišykite cukraus miltelius ir vandenį. Gautą glajų paskaninkite imbierinių meduolių prieskoniais.
Tepkite ant spurgų.