Kalėdinės spurgos
AUTORIUS:
Dan Sukker,
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
150 gramų kvietiniai miltai
80 gramų cukrus
1.3 arbatinio šaukštelio kepimo milteliai
2 arbatiniai šaukšteliai „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile
2 žiupsneliai druska
100 mililitrų pienas
1 arbatinis šaukštelis citrinų sultys
1 vienetas kiaušiniai (lengvai plaktas)
50 gramų sviestas (lydytas)
šiek tiek rapsų aliejus ((skardai patepti))
Pirmajam papuošimui:
45 gramai „dansukker“ cukrus su cinamonu
50 gramų sviestas
Antrajam papuošimui:
120 gramų „dansukker“ cukraus milteliai
2 arbatiniai šaukšteliai vanduo
70 gramų pipirmėtė (smulkintos)
Trečiajam papuošimui:
120 gramų „dansukker“ cukraus milteliai
1 valgomasis šaukštas vanduo
2 arbatiniai šaukšteliai prieskoniai (meduoliams)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Ištepkite spurgų formą rapsų aliejumi. Suberkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską į dubenį. Supilkite pieną ir citrinų sultis į mažą dubenį ir išmaišykite.
Pilkite pieną, išplaktą kiaušinį ir ištirpintą sviestą į paruoštą sausąjį mišinį ir išmaišykite. Pilkite mišinį į formeles tik iki pusės. Kepkite ant apatinės orkaitės lentynėlės apie 6–8 minutes. Leiskite spurgoms atvėsti kelias minutes, tada išimkite. Išimdami spurgas kiekvieną ertmę patepkite tirpintu sviestu.
2.
3 PAPUOŠIMO PASIŪLYMAI

1. Cinamonas ir cukrus:
Patepkite spurgas sviestu, kol jos dar šiltos, ir apvoliokite cukruje.

2. Glajus ir smulkintos pipirmėtės:
Sumaišykite cukraus miltelius ir vandenį. Įmerkite spurgas į glajų ir puoškite smulkintomis pipirmėtėmis.

3. Imbierinis glajus:
Sumaišykite cukraus miltelius ir vandenį. Gautą glajų paskaninkite imbierinių meduolių prieskoniais.
Tepkite ant spurgų.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kalėdinės spurgos

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 20
Ingredientai: Pirmajam papuošimui: Antrajam papuošimui: Trečiajam papuošimui:
Gaminimo eiga:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Ištepkite spurgų formą rapsų aliejumi. Suberkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską į dubenį. Supilkite pieną ir citrinų sultis į mažą dubenį ir išmaišykite.
    Pilkite pieną, išplaktą kiaušinį ir ištirpintą sviestą į paruoštą sausąjį mišinį ir išmaišykite. Pilkite mišinį į formeles tik iki pusės. Kepkite ant apatinės orkaitės lentynėlės apie 6–8 minutes. Leiskite spurgoms atvėsti kelias minutes, tada išimkite. Išimdami spurgas kiekvieną ertmę patepkite tirpintu sviestu.

  2. 3 PAPUOŠIMO PASIŪLYMAI

    1. Cinamonas ir cukrus:
    Patepkite spurgas sviestu, kol jos dar šiltos, ir apvoliokite cukruje.

    2. Glajus ir smulkintos pipirmėtės:
    Sumaišykite cukraus miltelius ir vandenį. Įmerkite spurgas į glajų ir puoškite smulkintomis pipirmėtėmis.

    3. Imbierinis glajus:
    Sumaišykite cukraus miltelius ir vandenį. Gautą glajų paskaninkite imbierinių meduolių prieskoniais.
    Tepkite ant spurgų.

Receptą atsiuntė Dan Sukker
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų