
500 gramų | cukinija ((nuluptos, sutarkuotos)) |
500 gramų | obuoliai (rūgštesni (nulupti, sutarkuoti)) |
3 vienetai | citrinos ((sultys ir žievelės)) |
2 vienetai | cinamonas (lazdelės) |
500 gramų | „dansukker“ cukrus uogienėms |
2 arbatiniai šaukšteliai | „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile (su natūralia vanile) |
1 žiupsnelis | druska |
Puode sumaišykite visus ingredientus, išskyrus vanilinį cukrų ir cukrų uogienėms. Užkaitinkite, palaukite, kol pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms ir vanilinį cukrų. Virkite 15–25 minutes ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišykite. Jei susidaro putų, jas nugriebkite. Ištraukite cinamono lazdelę (cinamono lazdeles galite pakeisti keliais gvazdikėliais ar 1–2 šaukšteliais cinamono). Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šutintas upėtakis
-
Troškinti porai
-
Troškinti žiediniai kopūstai
-
Žuvies troškinys su ryžiais
-
Troškinti burokėliai su džiovintais baravykais
-
Višta, troškinta su česnaku
-
Jūros gėrybių mišinys
-
Troškinti kazlėkai
-
Troškinta žuvis
-
Porai su grybais
-
Lynas, keptas su džiūvėsėliais
-
Troškintos bulvės
-
Virtas karšis
-
Prancūziškai pagaminti žirneliai
-
Troškinti ankštiniai pipirai (paprikos)
-
Troškinti brokoliai
-
Troškinti kalmarai
-
Troškinta vėgėlė su grybais ir agurkais
-
Voveraitės ar kiti grybai sviesto ir grietinės padaže
-
Grybais įdaryti troškinti upėtakiai
Cukinijų ir obuolių uogienė

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Cukinija, (nuluptos, sutarkuotos),
500 gramų -
Obuoliai, rūgštesni (nulupti, sutarkuoti),
500 gramų -
Citrinos, (sultys ir žievelės),
3 vienetai -
Cinamonas, lazdelės,
2 vienetai -
„Dansukker“ cukrus uogienėms,
500 gramų -
„Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile, su natūralia vanile,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Cinamonas ir obuoliai – beveik neišskiriamas duetas. Dar labiau šį duetą paryškina citrinų žievelės, cukinijos suteikia malonios skonio pusiausvyros, tad ši uogienė niekada neatrodys per saldi. Vienodai gerai tinka ir prie varškės sūrio, ir prie lietinių ar vanilinių ledų.
Puode sumaišykite visus ingredientus, išskyrus vanilinį cukrų ir cukrų uogienėms. Užkaitinkite, palaukite, kol pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms ir vanilinį cukrų. Virkite 15–25 minutes ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišykite. Jei susidaro putų, jas nugriebkite. Ištraukite cinamono lazdelę (cinamono lazdeles galite pakeisti keliais gvazdikėliais ar 1–2 šaukšteliais cinamono). Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.