Keptas kalakutas įdarytas bulvių koše
AUTORIUS:
Danutė
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
1 vienetas kalakutiena (4-5 kg)
60 gramų prieskoniai (prieskoninių daržovių mišinys)
1 žiupsnelis druska
0.6 kilogramo bulvių (košė)
200 gramų baravykai (džiovinti)
3 vienetai svogūnai
100 gramų sviestas
2 vienetai kiaušiniai
1 žiupsnelis kmynai
1 žiupsnelis muskatas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Kalakutą nuplauti, nusausinti ir įtrinti iš vidaus ir išorės druska, sumaišyta su prieskoninių daržovių mišiniu, į vidų sudėti bulvių įdarą.
2.
Įdarui:
smulkiai supjaustytus svogūnus apkepti svieste, sumaišyti su bulvių koše, sudėti susmulkintus baravykus (arba džiovintus baravykus), išvirtus ir susmulkintus kiaušinius, sumaltus prieskonius (kmynai, muskatas), sviestą, pasūdyti ir gerai išmaišyti, kad masė būtų puri,
3.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
Skardą iškloti folija, įdėti paruoštą kalakutą ir uždengti folija.
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 valandos, po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir, nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.
4.
Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Keptas kalakutas įdarytas bulvių koše

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 15
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Kalakutą nuplauti, nusausinti ir įtrinti iš vidaus ir išorės druska, sumaišyta su prieskoninių daržovių mišiniu, į vidų sudėti bulvių įdarą.

  2. Įdarui:
    smulkiai supjaustytus svogūnus apkepti svieste, sumaišyti su bulvių koše, sudėti susmulkintus baravykus (arba džiovintus baravykus), išvirtus ir susmulkintus kiaušinius, sumaltus prieskonius (kmynai, muskatas), sviestą, pasūdyti ir gerai išmaišyti, kad masė būtų puri,

  3. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
    Skardą iškloti folija, įdėti paruoštą kalakutą ir uždengti folija.
    200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 valandos, po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir, nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.

  4. Skanaus!

Receptą atsiuntė Danutė
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų