
Keptas kalakutas įdarytas bulvių koše
Porcijų skaičius:
15
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
1 vienetas | kalakutiena (4-5 kg) |
60 gramų | prieskoniai (prieskoninių daržovių mišinys) |
1 žiupsnelis | druska |
0.6 kilogramo | bulvių (košė) |
200 gramų | baravykai (džiovinti) |
3 vienetai | svogūnai |
100 gramų | sviestas |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 žiupsnelis | kmynai |
1 žiupsnelis | muskatas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Kalakutą nuplauti, nusausinti ir įtrinti iš vidaus ir išorės druska, sumaišyta su prieskoninių daržovių mišiniu, į vidų sudėti bulvių įdarą.
2.
Įdarui:
smulkiai supjaustytus svogūnus apkepti svieste, sumaišyti su bulvių koše, sudėti susmulkintus baravykus (arba džiovintus baravykus), išvirtus ir susmulkintus kiaušinius, sumaltus prieskonius (kmynai, muskatas), sviestą, pasūdyti ir gerai išmaišyti, kad masė būtų puri,
smulkiai supjaustytus svogūnus apkepti svieste, sumaišyti su bulvių koše, sudėti susmulkintus baravykus (arba džiovintus baravykus), išvirtus ir susmulkintus kiaušinius, sumaltus prieskonius (kmynai, muskatas), sviestą, pasūdyti ir gerai išmaišyti, kad masė būtų puri,
3.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
Skardą iškloti folija, įdėti paruoštą kalakutą ir uždengti folija.
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 valandos, po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir, nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.
Skardą iškloti folija, įdėti paruoštą kalakutą ir uždengti folija.
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 valandos, po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir, nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.
4.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aštri vištiena
-
Vištienos kepsniai su citrininiu padažu
-
„Šypsena“
-
Vištiena su briuselio kopūstais ir Bešamelio padažu
-
Vištienos file kepsnys
-
Vištienos kotletukai su sūrio įdaru
-
Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis
-
Kepsneliai su grybais
-
Vištų sparneliai
-
Obuoliais įdaryta žąsis
-
Farširuotos blauzdelės
-
Vištiena citrininiame marinate su ryžiais (vienos keptuvės patiekalas)
-
Vištienos suktinukai
-
Keptas fazanas su cinamonu
-
Vištienos kulšelės tešloje
-
Vištos vyniotinis su džiovintomis slyvomis
-
Kepta antiena
-
Šašlykas ant iešmo šventiškai
-
Vištiena saldžiarūgščiai
-
Vištiena su kalendra tailandietiškai
Keptas kalakutas įdarytas bulvių koše
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 15
-
Kalakutiena, 4-5 kg,
1 vienetas -
Prieskoniai, prieskoninių daržovių mišinys,
60 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Bulvės, košė,
3/5 kilogramo -
Baravykai, džiovinti,
200 gramų -
Svogūnai,
3 vienetai -
Sviestas,
100 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kmynai,
1 žiupsnelis -
Muskatas,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kalakutą nuplauti, nusausinti ir įtrinti iš vidaus ir išorės druska, sumaišyta su prieskoninių daržovių mišiniu, į vidų sudėti bulvių įdarą.
Įdarui:
smulkiai supjaustytus svogūnus apkepti svieste, sumaišyti su bulvių koše, sudėti susmulkintus baravykus (arba džiovintus baravykus), išvirtus ir susmulkintus kiaušinius, sumaltus prieskonius (kmynai, muskatas), sviestą, pasūdyti ir gerai išmaišyti, kad masė būtų puri,Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
Skardą iškloti folija, įdėti paruoštą kalakutą ir uždengti folija.
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 valandos, po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir, nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.Skanaus!
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...