Tiramisu tortukas
AUTORIUS:
Inga's Sweeterie,
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Autorius apie receptą: Receptas iš mokyklos knygos, kurią tiesiog dievinu! Receptai iš jos visada pavyksta, jie jau daugiau nei 10 metų gaminami garsių Graikijos konditerių, tad aš be baimės juos gaminu Receptas iš mokyklos knygos, kurią tiesiog dievinu! Receptai iš jos visada pavyksta, jie jau daugiau nei 10 metų gaminami garsių Graikijos konditerių, tad aš be baimės juos gaminu ir žinau, kad pavyks puikiai. Nors tiesą pasakius, visada visada, kai jau "sukonstruoju" tortą baiminuosi, kad galutinis variantas bus nevykęs, t.y. kad biskvitai bus sausi, kremas nesustings, viskas subliūkš ir pan. Laimei, visi iki šiol gaminti tortukai nenuvylė ir neteko raudonuoti prieš susirinkusiuosius.
Visi ingredientų kiekiai nurodyti 20 cm skersmens tortui.
(...daugiau) Inga's Sweeterie
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Kremui:
250 gramų mascarpone sūris
150 gramų grietinėlė 35 % (standžiai plaktos)
3 vienetai kiaušinių trynių
125 gramai cukrus
100 gramų saldus raudonas vynas
10 gramų kavos likeris (arba brendžio)
10 gramų želatina (išbrinkinti pagal pakuotės nurodymus)
10 gramų kavos likeris (arba brendžio)
3 gramai tirpi kava
šiek tiek vanilė
Sirupui:
25 gramai cukrus
25 gramai vanduo
10 gramų kavos likeris (arba brendžio)
1 gramas tirpi kava
šiek tiek vanilė
Biskvitui:
2 vienetai kiaušiniai
39 gramai cukrus
13 gramų miltai
13 gramų kukurūzų krakmolas
10 gramų kakava
1 gramas kepimo milteliai
šiek tiek vanilė
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Ruošiame biskvitus: elektrinių plaktuvu (ar šluotele) plakame kiaušinius, suberiame cukrų, vanilę, kol jie stipriai suputos, padvigubės ir taps pakankamai standūs. Padedame plaktuvą į šoną ir tada beriame persijotus kartu miltus, kakavą, kepimo miltelius ir kukurūzų krakmolą. Maišome labai atsargiai silikonine mentele ar mediniu šaukštu tik tiek, kol susimaišys sausi ingredientai su kiaušiniais. Ištepame riebalais ir pabarstome miltais dvi 20 cm skersmens kepimo formas ir pilame po pusę tešlos į kiekvieną.
2.
Biksvitus kepame apie 10 minučių įkaitintoje 170 C orkaitėje. Paliekame atvėsti ant grotelių.
3.
Ruošiame kremą: dubenyje lengvai šluotele išplakame trynius su vanile, suberiame cukrų, išmaišome viską. Statome dubenį ant puodo su verdančiu vandeniu (padarome garų vonelę) ir maišome, kol temperatūra pasiekia 45 C (t.y. apsaugome save nuo žalių kiaušinių :) ). Nuimame nuo garų vonelės ir plakame elektriniu plaktuvu kiaušinius, kol šie padvigubės.
4.
Puodelyje sumaišome saldų raudoną vyną su brendžiu ar kavos likeriu. Jį pamažu pilame į plakamus kiaušinius, kol galutiniai įsimaišys.
Išbrinkintą želatiną išlydome garų vonelėje ir tuomet sumaišome su likusiu brendžiu ar kavos likeriu ir tirpia kava. Šį mišinį supilame pamažu į pirminę masę. Kitame dubenyje išsukame maskarponės sūrį, po šaukštą dedame standžiai išplaktą grietinėlę, atsargiai išmaišome šią masę šluotele, kol jie susimaišo. Ir galiausiai maskarponės sūrį po truputį dedame į kiaušinių masę ir viską atsargiai išmaišome, kol kremas tampa vientisas. Tik neišsigąskite, jei kremas pasirodys labai skystas. Man jis toks gavosi ir jau tikrai maniau, kad nesustings, bet, laimei, viskas puikiai sustingsta.
5.
Ruošiame sirupą: vandenį ir cukrų sudedame į nedidelį prikaistuvą ir kaitiname, kol užvirs. Nuimame nuo ugnies ir sudedame likusius (t.y. tirpią kavą, brendį, vanilę). Paliekame atvėsti.
6.
Surenkame tortą: į 20 cm skersmens formą atsegamais kraštais dedame pirmąjį biskvitą. Jį gausiai sulaistome sirupu. Pilame kiek mažiau nei pusę kremo. Jei reikia, palikite šaldiklyje 20-čiai minučių, kad jis kiek sustingtų, nes kitaip kitas biskvitas tiesiog nukeliaus į apačią. Kai kremas sutvirtėja, dedame antrą biskvitą, kurį aš sulaisčiau sirupu iš abiejų pusių, t.y. iš pradžių laikant rankoje biskvitą, o po to kitą pusę jau įdėjus į formą. Supilame likusį kremą ir paliekame keletą valandų ar geriausiai per naktį sutvirtėti.Prieš patiekiant, nuimame formos kraštus ir viršų apibarstome nesaldinta kakava.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"

Populiariausi receptai šią savaitę

Tiramisu tortukas

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Kremui: Sirupui: Biskvitui:
Autoriaus žodis: Receptas iš mokyklos knygos, kurią tiesiog dievinu! Receptai iš jos visada pavyksta, jie jau daugiau nei 10 metų gaminami garsių Graikijos konditerių, tad aš be baimės juos gaminu ( ...daugiau ) Inga's Sweeterie
Gaminimo eiga:
  1. Ruošiame biskvitus: elektrinių plaktuvu (ar šluotele) plakame kiaušinius, suberiame cukrų, vanilę, kol jie stipriai suputos, padvigubės ir taps pakankamai standūs. Padedame plaktuvą į šoną ir tada beriame persijotus kartu miltus, kakavą, kepimo miltelius ir kukurūzų krakmolą. Maišome labai atsargiai silikonine mentele ar mediniu šaukštu tik tiek, kol susimaišys sausi ingredientai su kiaušiniais. Ištepame riebalais ir pabarstome miltais dvi 20 cm skersmens kepimo formas ir pilame po pusę tešlos į kiekvieną.

  2. Biksvitus kepame apie 10 minučių įkaitintoje 170 C orkaitėje. Paliekame atvėsti ant grotelių.

  3. Ruošiame kremą: dubenyje lengvai šluotele išplakame trynius su vanile, suberiame cukrų, išmaišome viską. Statome dubenį ant puodo su verdančiu vandeniu (padarome garų vonelę) ir maišome, kol temperatūra pasiekia 45 C (t.y. apsaugome save nuo žalių kiaušinių :) ). Nuimame nuo garų vonelės ir plakame elektriniu plaktuvu kiaušinius, kol šie padvigubės.

  4. Puodelyje sumaišome saldų raudoną vyną su brendžiu ar kavos likeriu. Jį pamažu pilame į plakamus kiaušinius, kol galutiniai įsimaišys.
    Išbrinkintą želatiną išlydome garų vonelėje ir tuomet sumaišome su likusiu brendžiu ar kavos likeriu ir tirpia kava. Šį mišinį supilame pamažu į pirminę masę. Kitame dubenyje išsukame maskarponės sūrį, po šaukštą dedame standžiai išplaktą grietinėlę, atsargiai išmaišome šią masę šluotele, kol jie susimaišo. Ir galiausiai maskarponės sūrį po truputį dedame į kiaušinių masę ir viską atsargiai išmaišome, kol kremas tampa vientisas. Tik neišsigąskite, jei kremas pasirodys labai skystas. Man jis toks gavosi ir jau tikrai maniau, kad nesustings, bet, laimei, viskas puikiai sustingsta.

  5. Ruošiame sirupą: vandenį ir cukrų sudedame į nedidelį prikaistuvą ir kaitiname, kol užvirs. Nuimame nuo ugnies ir sudedame likusius (t.y. tirpią kavą, brendį, vanilę). Paliekame atvėsti.

  6. Surenkame tortą: į 20 cm skersmens formą atsegamais kraštais dedame pirmąjį biskvitą. Jį gausiai sulaistome sirupu. Pilame kiek mažiau nei pusę kremo. Jei reikia, palikite šaldiklyje 20-čiai minučių, kad jis kiek sustingtų, nes kitaip kitas biskvitas tiesiog nukeliaus į apačią. Kai kremas sutvirtėja, dedame antrą biskvitą, kurį aš sulaisčiau sirupu iš abiejų pusių, t.y. iš pradžių laikant rankoje biskvitą, o po to kitą pusę jau įdėjus į formą. Supilame likusį kremą ir paliekame keletą valandų ar geriausiai per naktį sutvirtėti.Prieš patiekiant, nuimame formos kraštus ir viršų apibarstome nesaldinta kakava.

Receptą atsiuntė Inga's Sweeterie

Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"

Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų