Sacher tortas Kalėdoms
AUTORIUS:
Inga's Sweeterie,
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Pasiruošimas gražiausioms metų šventėms įgavęs tikrą pagreitį, skaičiuoja paskutines valandas iki to lemtingo momento, kai visi susės prie gausaus vaišių stalo ir Pasiruošimas gražiausioms metų šventėms įgavęs tikrą pagreitį, skaičiuoja paskutines valandas iki to lemtingo momento, kai visi susės prie gausaus vaišių stalo ir mėgausis ypatingais patiekalais. Kadangi visko ir taip bus labai daug, norėčiau pasiūlyti labai lengvai pagaminamą, bet tikrai skanų tortą - Austrijos klasiką, Sacher tortą. Ingredientai skirti 20 cm skersmens tortui. (...daugiau) Inga's Sweeterie
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
120 gramų šokoladas (lydytas, apie 60% kakavos)
90 gramų sviestas (minkštas)
90 gramų miltai
4 vienetai kiaušinių trynių
4 vienetai kiaušinių baltymais
80 gramų cukrus
šiek tiek cukrus
20 gramų maltų migdolų
5 gramai kepimo milteliai
šiek tiek aviečių uogienės (braškių arba abrikosų)
šiek tiek vanilė
Sirupui:
50 gramų vanduo
50 gramų cukrus
Aptepimui:
100 gramų grietinėlės, 35%
100 gramų šokoladas
6 gramai kakava
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Tortui išsukame sviestą kartu su 20 gr cukraus, kol taps purus ir pabals. Šluotele lengvai išplakame kiaušinių trynius ir pamažu juos supilame į sviestą, nuolat plakdami. Plakame, kol kiaušiniai įsimaišys į sviestą ir masė taps vientisa.
2.
Garų vonelėje išlydome šokoladą (jis turėtų būtų atvėsintas iki kambario temperatūros). Jį lėtai supilame į kiaušinių - sviesto masę, gerai išmaišome.
Atskirai išplakame iki standumo baltymus su likusiu cukrumi. Atsargiai įmaišome į tešlą.
3.
Miltus persijojame su kepimo milteliais. Migdolus smulkiai sumalame. Pamažu beriame sausus ingredientus į tešlą, maišant labai atsargiai, kol nelieka sausų ingredientų. Ištepame riebalais 20 cm skardą ir pabarstome miltais. Pilame tešlą į kepimo skardą.
4.
Kepame įkaitintoje iki 170 C orkaitėje apie 35 - 45 minučių, kol ištrauktas medinis pagaliukas bus švarus. Paliekame ant grotelių atvėsti.
5.
Kol tortas vėsta, pasiruošiame sirupą - nedideliame prikaistuve užviriname nurodytus ingredientus, nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.
6.
Atvėsusį tortą perpjauname į tris dalis. Dedame ant pagrindo pirmajį biskvitą, aptepame sirupu ir pasirinkta uogiene. Aš maniau, kad naudojau aviečių uogienę, bet pasirodo nusipirkau braškių, tad tokią ir naudojau. Klasikinis Sacher tortas yra pertepamas abrikosų uogiene, bet man ji pasirodė per saldi. Tokį veiksmą atliekame su visais biskvitais. Aš ir patį viršų aptepiau uogiene. Paliekame per naktį šaldytuve, kad įsigertų sirupas ir uogienė prasiskverbtų kuo giliau.
7.
Šokoladiniam glaistui į nedidelį puodą pilame grietinėlę ir kakavą. Ant vidutinės ugnies kaitiname, kol užvirs, karts nuo karto pamaišydami. Nuo užvirimo momento, viriname apie minutę. Tuomet pamažu pilame ant smulkiai pjaustyto šokolado, aktyviai maišant, kol šokoladas išsilydys ir padažas taps pakankamai tirštas. Pilame ant torto viršaus, mentele paskleisdami po visą paviršių. Papuošiame pagal fantaziją.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"

Populiariausi receptai šią savaitę

Sacher tortas Kalėdoms

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai: Sirupui: Aptepimui:
Autoriaus žodis: Pasiruošimas gražiausioms metų šventėms įgavęs tikrą pagreitį, skaičiuoja paskutines valandas iki to lemtingo momento, kai visi susės prie gausaus vaišių stalo ir ( ...daugiau ) Inga's Sweeterie
Gaminimo eiga:
  1. Tortui išsukame sviestą kartu su 20 gr cukraus, kol taps purus ir pabals. Šluotele lengvai išplakame kiaušinių trynius ir pamažu juos supilame į sviestą, nuolat plakdami. Plakame, kol kiaušiniai įsimaišys į sviestą ir masė taps vientisa.

  2. Garų vonelėje išlydome šokoladą (jis turėtų būtų atvėsintas iki kambario temperatūros). Jį lėtai supilame į kiaušinių - sviesto masę, gerai išmaišome.
    Atskirai išplakame iki standumo baltymus su likusiu cukrumi. Atsargiai įmaišome į tešlą.

  3. Miltus persijojame su kepimo milteliais. Migdolus smulkiai sumalame. Pamažu beriame sausus ingredientus į tešlą, maišant labai atsargiai, kol nelieka sausų ingredientų. Ištepame riebalais 20 cm skardą ir pabarstome miltais. Pilame tešlą į kepimo skardą.

  4. Kepame įkaitintoje iki 170 C orkaitėje apie 35 - 45 minučių, kol ištrauktas medinis pagaliukas bus švarus. Paliekame ant grotelių atvėsti.

  5. Kol tortas vėsta, pasiruošiame sirupą - nedideliame prikaistuve užviriname nurodytus ingredientus, nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.

  6. Atvėsusį tortą perpjauname į tris dalis. Dedame ant pagrindo pirmajį biskvitą, aptepame sirupu ir pasirinkta uogiene. Aš maniau, kad naudojau aviečių uogienę, bet pasirodo nusipirkau braškių, tad tokią ir naudojau. Klasikinis Sacher tortas yra pertepamas abrikosų uogiene, bet man ji pasirodė per saldi. Tokį veiksmą atliekame su visais biskvitais. Aš ir patį viršų aptepiau uogiene. Paliekame per naktį šaldytuve, kad įsigertų sirupas ir uogienė prasiskverbtų kuo giliau.

  7. Šokoladiniam glaistui į nedidelį puodą pilame grietinėlę ir kakavą. Ant vidutinės ugnies kaitiname, kol užvirs, karts nuo karto pamaišydami. Nuo užvirimo momento, viriname apie minutę. Tuomet pamažu pilame ant smulkiai pjaustyto šokolado, aktyviai maišant, kol šokoladas išsilydys ir padažas taps pakankamai tirštas. Pilame ant torto viršaus, mentele paskleisdami po visą paviršių. Papuošiame pagal fantaziją.

Receptą atsiuntė Inga's Sweeterie

Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"

Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų