| šiek tiek | acto |
| 3 litrai | vanduo |
| 300 gramų | vištienos filė |
| 0.5 vieneto | grybai (baltieji kiniški, pakeliais) |
| 0.5 valgomojo šaukšto | baltieji pipirai (Santa Maria сitrinpipirai) |
| šiek tiek | cukrus |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | juodieji pipirai |
| šiek tiek | druska |
Pusę pakelio baltųjų kiniškų grybų užpiltame verdančiu vandeniu ir palaikome 10-15 min, tuomet supjaustome. Toliau tuos pačius grybus sudedame į puodą ir toliau verdame kartu su vištiena.
Į vištienos sultinį suberiame samtį cukraus, supilame samtį acto, pagal skonį įberiame druskos, suberiame Santa Maria citrinpipirius (jei turite baltuosius pipirus), jų įberiame gerus du valgomus šaukštus.
Kas mėgsta mėgsta gana aštriai – dar įberkite du arbatinius šaukštelius juodųjų pipirų. Patarimas – visuomet ragauti, kad nenurūgštintumėte ir nenuaštrintumėte...
Sriubą paverdame kokias 15 – 20 min. Ir štai Jums kiniškai lietuviška sriuba.
Skanaus visiems!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištiena su skrebučiais
-
Sviestinė višta indiškų riešutų padaže
-
Vištienos krūtinėlė
-
Keptas kalakutas įdarytas bulvių koše
-
Vištiena su mocarela ir čiobreliais, kadagio uogomis bei raudonėliu
-
Aštrūs vištienos sparneliai
-
Vištiena iš garpuodžio su daržovėmis
-
Traškus viščiukas broileris su majonezo marinatu
-
Vištienos pilavas
-
Vaisiais įdaryta višta
-
Aštri vištiena su bulvemis
-
Vištienos troškinys su pupelėmis
-
Vištienos pyragas
-
Kepta antienos file
-
Aluje kepti vištų sparneliai
-
Vištienos kepsniukai
-
Kepsnys su persikais ir majonezu
-
Vištienos keksiukai
-
Vištienos krūtinėlės japoniškai
-
Vištiena kepta su žolelėmis
Aštri, saldžiarūgštė baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Actas
-
Vanduo,
3 litrai -
Vištienos filė,
300 gramų -
Grybai, baltieji kiniški, pakeliais,
0.5 vieneto -
Baltieji pipirai, Santa Maria сitrinpipirai,
0.5 valgomojo šaukšto - Cukrus
-
Juodieji pipirai,
2 arbatiniai šaukšteliai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pirmiausia užkaičiame 3 l vandens, kol šis užvirs juostelėmis susipjaustome vištos krūtinėlės filė. Vandeniui užvirus sumetame pjaustytą vištieną ir verdame.
Pusę pakelio baltųjų kiniškų grybų užpiltame verdančiu vandeniu ir palaikome 10-15 min, tuomet supjaustome. Toliau tuos pačius grybus sudedame į puodą ir toliau verdame kartu su vištiena.
Į vištienos sultinį suberiame samtį cukraus, supilame samtį acto, pagal skonį įberiame druskos, suberiame Santa Maria citrinpipirius (jei turite baltuosius pipirus), jų įberiame gerus du valgomus šaukštus.
Kas mėgsta mėgsta gana aštriai – dar įberkite du arbatinius šaukštelius juodųjų pipirų. Patarimas – visuomet ragauti, kad nenurūgštintumėte ir nenuaštrintumėte...
Sriubą paverdame kokias 15 – 20 min. Ir štai Jums kiniškai lietuviška sriuba.
Skanaus visiems!
Komentarai (45)
-
Pagalbos
2016-06-21 02:54
Kiek reikia acto pilti?
-
Koscejus nemirtingasis
2015-11-18 03:23
Ka ten su tais dviem saukstais smulkintis, pilkit tu pipiru ciela stikline, o jei dar truks aitrumo arba rugsteles, galima negesintu kalkiu arba sieros rugsties isipilti :)
-
Egle
2015-09-03 11:23
Turetu buti ryziu actas ir butinai baltieji pipirai kuriu gero arbatinio saukstelio uzteks , kad prakaitas mustu :) as asmeniskai i sia sriuba dar dedu pjaustyto poro ir truputeli sezamo seklu aliejaus
-
jurate
2014-12-29 15:17
kiekviena supjaustyta vistienos gabaleli reikia pavolioti i zkinietiska kukuruzu krakmola ir tada tik deti i verdanti vandeni Actas turetu buti kinietiskas-obuoliu galim ideti pora vistienos sultinio kubeliu Magi ir
astriosios paprikos o taip viskas panasu Sekti cukraus ir obuolinio acto santyki gaunasi labai skani sriubyte
-
Astukas
2014-10-16 16:48
Kai isipilsite jau i lekstes,isidekite siaudeliais pjaustyto agurko,mmm :)
-
To karolina
2014-09-28 19:32
Visuose maximose pilna jų maždaug 17lt. kainuoja
-
karolina
2014-09-13 11:03
kur nusipirkti tu grybu??
-
Vaida
2014-01-20 15:21
Na su tokiais kiekiais pipirų gavosi tik maisto gadinimas. Pipirų tikrai turi būti ne VALGOMIEJI šaukštai, matyt autorius sumaišė.
-
iparado
2013-09-20 10:36
Kas nori sriuba dar labiau "sukininti",kad butu lygiai tokia pati kaip musu kinieciu kavinese, dekite ryziu acta, ant galo dar pridekite gera sauksta krakmolo sumaisyto su vandeniu, ir baigus virti ileiskite zalia kiausini...patiekiant leksteje, ant virsaus uzbarstyti svieziu svogunu laisku...skanaus :)
-
Toma
2013-08-30 16:42
Niam niam.... rytoj gaminsiu, negaliu sulaukt :)
