2 vienetai | vištienos filė |
2 riekės | kopūstai (švieži) |
1 arbatinis šaukštelis | prieskoniai (kepsniams) |
2 valgomieji šaukštai | obelių aliejus |
1 lašas | aitriosios paprikos |
Pietų Vokietijos bajoriškas patiekalas (iš Vokiško reklaminio žurnalo). Kadangi Lietuvos bajorai vykdydavo kulinarinius mainus, tikėtina, kad ir šis patiekalas puikavosi ant Lietuvos didikų stalo.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sparneliai su spanguolėmis
- Rūkytas kalakutas
- Vištiena su paprika po garų
- Keptos vištos blauzdelės
- Neįprasti kotletukai
- Vištiena su bulvių koše
- Įdarytos paprikos su vištiena
- Sviestinė višta indiškų riešutų padaže
- Kepta višta su grikiais
- Troškinta vištiena ananasų sultyse
- Malta mėsa įdaryti obuoliai
- Glazūruoti viščiukų ketvirčiai
- Kepti vištienos sparneliai su karameliniu padažu
- Šventiška žąsies krūtinelė
- „Šypsena“
- Vištos ketvirčiai, troškinti aluje
- Kotletukai su moliūgu
- Kepta kurapka
- Vištienos file kepsnys
- Vištiena su cukinija ir pomidorais
Vištienos krūtinėlės steikas su keptu kopūstu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Vištienos filė,
2 vienetai -
Kopūstai, švieži,
2 riekės -
Prieskoniai, kepsniams,
1 arbatinis šaukštelis -
Obelių aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Aitrioji paprika,
1 lašas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištienos krūtinėles įtrinti aliejumi ir kepsnių prieskoniais. Nuo kopūsto atpjauti dvi riekes (pjauti per visa galvą apie 1,5 cm storio). Pabarstyti druska, čili pipirais ir apšlakstyti aliejumi. Perverti pagaliukais, kad neiširtų.
Įkaitinti kepsnių keptuvę ir sudėti kepti krūtinėlę ir kopūstus. Kepti apie 5 min. iš abiejų pusių.
Pietų Vokietijos bajoriškas patiekalas (iš Vokiško reklaminio žurnalo). Kadangi Lietuvos bajorai vykdydavo kulinarinius mainus, tikėtina, kad ir šis patiekalas puikavosi ant Lietuvos didikų stalo.