5 arbatiniai šaukšteliai | džiūvėsėliai |
400 gramų | vištienos filė |
1 vienetas | kiaušiniai |
150 gramų | sviestas |
0.5 litro | aliejaus |
Ant filė uždėkite šalto sviesto kubelį (maždaug 3x1x1) ir muštos vištienos likučius. Filė susukite taip, kad sviestas būtų viduryje, o kotleto forma pasidarytų kaip cepelino. Kotletą pasūdykite, pamirkykite plaktame kiaušinyje, apvoliokite džiūvesėliais, vėl pamirkykite kiaušinyje ir vėl apvoliokite džiūvesėliuose. Kotletus virkite aliejuje (fritiūrinėje) apie 4 minutes, vėliau pakepkite 4 min. orkaitėje, kad šiek tiek apsausėtų. Sviestas, kotleto viduje neturi išbėgti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Blauzdelės su raudonėliais
- Troškinta antis su daržovėmis
- Salotos su vištiena ir pupelėmis
- Cezario salotos su marinuotais vištienos kepsneliais ir jogurtiniu padažu
- Vištienos vyniotinis su moliūgų sėklomis
- Morkų troškinys su vištiena
- Vištų kepenėlės su ananasais
- Višta ant alaus butelio
- Keptos vištų blauzdelės
- Aštri vištiena
- Vištienos filė šašlykai
- Vištienos sparneliai
- Kepta višta su obuolių įdaru
- Vištiena grybų padaže
- Kalakutiena su žaliaisiais makaronai
- Vištos blauzdelės jogurto marinate
- Kalakukas ant iešmelių
- Vištienos kulšelės
- Pasislėpęs paprikoje
- Vištienos kepsneliai "Pusnyse"
Kijevo kotletai
- Paruošimo laikas:
-
Džiūvėsėliai,
5 arbatiniai šaukšteliai -
Vištienos filė,
400 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Sviestas,
150 gramų -
Aliejus,
0.5 litro - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištienos filė supjaustykite taip, kad jos plotas būtų maždaug 12x10 cm, o jos storis būtų apie 6 mm. Tokius filė gabalus išmuškite iki 3mm storio.
Ant filė uždėkite šalto sviesto kubelį (maždaug 3x1x1) ir muštos vištienos likučius. Filė susukite taip, kad sviestas būtų viduryje, o kotleto forma pasidarytų kaip cepelino. Kotletą pasūdykite, pamirkykite plaktame kiaušinyje, apvoliokite džiūvesėliais, vėl pamirkykite kiaušinyje ir vėl apvoliokite džiūvesėliuose. Kotletus virkite aliejuje (fritiūrinėje) apie 4 minutes, vėliau pakepkite 4 min. orkaitėje, kad šiek tiek apsausėtų. Sviestas, kotleto viduje neturi išbėgti.
Komentarai (84)
-
nesvarbu
2015-01-03 14:37
Kiek porciju iseina?:)
-
Кіів
2014-11-03 18:22
"Kijevo kotletas" ir faršas, kažkoks filės,- visiškai nesuderinami dalykai, pridurkai.. :), toks ale "Kijevo kotletas" yra lietuvių virėjų masturbacija... Kijevo kotletas daromas iš vištos krūtinėlės, ją perpjaunant, ir būtinai su sparnelio kauliuku..., žinovai, chrieeenowi... :)
-
zzz
2013-06-16 22:21
Gintare,o kam toj orkaitej,palaikyk aliejaus temperatura normalia ir nereiks orkaites is kijevo kotleto padarai paprasta kotleta ir manau kad pamirsta zalumynai kurie maisomi kartu su sviestu
-
agna
2011-11-20 10:27
:super: ;-) :super: :super: :super: :super:
-
(anonimas)
2011-11-06 18:01
patiko keli komentarai:
apie maximinę uodegėlę. juk ten taip pat žmonės rankom daro, o ne konvėjeriais kokiais :D
o kitas patikęs komentaras, kur šį patiekalą priskyrė lietuvių virtuvei. "Nors Kijevo kotleto atradimo laurus vieni priskiria mistiniam Maskvos Kijevo stoties restorano virtuvės šefui, iš tiesų tikrąjį Kijevo kotletą pirmą kartą 1965 metais, Maskvoje, vadinamojoje Visasąjunginėje žemės ūkio parodoje, per kulinarų konkursą pademonstravo Maskvos „Ukrainos“ viešbučio restorano virtuvės vyriausias virėjas ukrainietis Anastazijus Gavrilenka."
:-D
-
rimantas
2011-07-26 12:59
kaaaaaaaaaaaaaaaaaai skanumo gaminau norvegijoj vakarienei pakvieciau vakarienei drauges tevus tai sake pasakiskas patirekalas labai patiko ir viskas gavosi kaip turi but love that food ka lietuva turi gero tai lietuviskos virtuves patiekalai mmmmmmmmmmm love it :-)
-
LUkas
2011-07-06 11:42
niam niam :jee:
-
Rita
2011-06-15 13:38
Senas,geras ir iki šiol vis dar populiarus receptas :-)
-
violetukas
2011-05-12 13:00
klausimelis-ar galima kijewo kotletukus issikept ir keptuveje? :)
-
Rimante
2011-05-03 00:09
labai skaniai atrodo,butinai pasidarysiu ir as