Kepta višta su grikiais
AUTORIUS:
Kristina
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai vištų ketvirčių
200 gramų grikiai
400 mililitrų vanduo (karšas, virintas)
4 skiltelės česnakas (kapotas)
20 mililitrų obelių aliejus
30 gramų sviestas
šiek tiek kokosų pienas
2 žiupsneliai džiovintas raudonėlis
2 žiupsneliai mairūnas
4 vienetai kadagio uogos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Grikius užpilti verdančiu vandeniu, uždengti dangčiu ir palaikyti 10 minučių.
2.
Višta įtrinti druska, pipirais. Sumaišyti likusius prieskonius ir jais gardinti višta. Aptepti "Obelių" aliejumi.
3.
Grikius kartu su vandeniu perpilti į kepimui skirtą formą. Gardinti druska, pipirais.
4.
Ant grikių dėti vištos gabalėlius. Pridėti sviesto. Sviestas turi būti ant grikių, bet ne ant vištos.
5.
Kepimo formą uždengti folija. Kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Nuimti foliją ir kepti dar 15 minučių.

Skanaus.



Autorės receptas

Populiariausi receptai šią savaitę

Kepta višta su grikiais

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Grikius užpilti verdančiu vandeniu, uždengti dangčiu ir palaikyti 10 minučių.

  2. Višta įtrinti druska, pipirais. Sumaišyti likusius prieskonius ir jais gardinti višta. Aptepti "Obelių" aliejumi.

  3. Grikius kartu su vandeniu perpilti į kepimui skirtą formą. Gardinti druska, pipirais.

  4. Ant grikių dėti vištos gabalėlius. Pridėti sviesto. Sviestas turi būti ant grikių, bet ne ant vištos.

  5. Kepimo formą uždengti folija. Kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Nuimti foliją ir kepti dar 15 minučių.

    Skanaus.



    Autorės receptas

Receptą atsiuntė Kristina
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų