| šiek tiek | žąsis |
| 10 vienetų | kvapieji pipirai (žirneliai, šviežiai sutrinti) |
| 1 valgomasis šaukštas | kmynai |
| šiek tiek | muskatas |
| šiek tiek | obuoliai |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | obelių aliejus |
Žąsis pjaustoma prie svečių (kiekvienam atpjaunama po gabalėlį žąsies ir dedama po obuolį).
Kepta laukinė paukštiena, įdaryta obuoliais, buvo vienas pagrindinių šventinio bajoriško stalo patiekalų.
Šaltinis: K. B. Brunzienė, J. Kairienė "Velykų vaišės"
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pikantiški kalakutienos šašlykai
-
Vištiena medaus garstyčių marinate
-
Keptas kalakutas
-
Aštri vištiena
-
Labai paprasti koldūnai
-
Sviestinė višta indiškų riešutų padaže
-
Antis, kepta aluje
-
Žąsų kepenėlių šašlykas
-
Vištiena jogurto marinate
-
Paukštiena su pievagrybiais
-
Vištiena su daržovėmis ir alyvuogėmis
-
Įdaryta obuoliais antis
-
Vištiena grybų padaže
-
Vištiena kinietiškai
-
Vištiena su daržovėmis bei grybais
-
Kotletukai su moliūgu
-
Vištiena su ryžiais
-
Vištienos kepsneliai "Pusnyse"
-
Paukštienos apkepas
-
Marinuoti vištienos ketvirčiai
Kepta žąsis su obuoliais
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
- Žąsis
-
Kvapieji pipirai, žirneliai, šviežiai sutrinti,
10 vienetų -
Kmynai,
1 valgomasis šaukštas - Muskatas
- Obuoliai
- Druska
- Obelių aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žąsis iš išorės ir vidaus įtrinama kmynais, druska ir šviežiai sumaltais pipirais. Paliekama marinuotis per nakt.
Kitą dieną žąsį nuvalyti ir užtarkuoti muskato riešutų. Į žąsies vidų pridėti neluptų, nepjaustytų obuolių. Pjūvį galima susmeigti smeigtukais arba laisvai susiūti.
Paukštį apšlakstyti aliejumi ir dėti į kepimo skardą. Kad sparnai nesudegtų, juos reikia apvynioti folija. Kepama karštoje orkaitėje 2 - 3 valandas. Kai žąsis pagelsta, ją reikia apšlakstyti išsiskyrusiomis sultimis. Jei paukštis ima trukinėti, temperatūrą reikia sumažinti, o žąsį apdengti folija. Žąsis yra iškepusi, kada visai lengvai galima pajudinti šlaunelę, o įdūrus, krūtinėlės mėsa būna minkšta.
Žąsis pjaustoma prie svečių (kiekvienam atpjaunama po gabalėlį žąsies ir dedama po obuolį).
Kepta laukinė paukštiena, įdaryta obuoliais, buvo vienas pagrindinių šventinio bajoriško stalo patiekalų.
Šaltinis: K. B. Brunzienė, J. Kairienė "Velykų vaišės"
