![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
šiek tiek | žąsis |
10 vienetų | kvapieji pipirai (žirneliai, šviežiai sutrinti) |
1 valgomasis šaukštas | kmynai |
šiek tiek | muskatas |
šiek tiek | obuoliai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | obelių aliejus |
Žąsis pjaustoma prie svečių (kiekvienam atpjaunama po gabalėlį žąsies ir dedama po obuolį).
Kepta laukinė paukštiena, įdaryta obuoliais, buvo vienas pagrindinių šventinio bajoriško stalo patiekalų.
Šaltinis: K. B. Brunzienė, J. Kairienė "Velykų vaišės"
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kalakutienos pjausniai
-
Vištienos filė kepsnys
-
Vištiena grybų padaže
-
Viščiukas citrininis
-
Aštrūs vištų sparneliai
-
Raudonasis vištienos ir imbiero karis su žaliaisiais žirneliais
-
Marinuoti vištienos ketvirčiai
-
Vištiena su daržovėmis
-
Vištiena grietinėlės padaže
-
Aštrūs sparneliai
-
Įdarytos paprikos su vištiena
-
Vištiena jogurto marinate
-
Vištiena meduje
-
Vištienos kulšelės
-
Traškūs vištienos gabalėliai
-
Vištienos apkepas su cukinija
-
Gardūs vištienos piršteliai
-
Vištiena pietums
-
Kalakutiena su žaliaisiais makaronai
-
Vištienos juostelės su sezamu
Kepta žąsis su obuoliais
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
- Žąsis
-
Kvapieji pipirai, žirneliai, šviežiai sutrinti,
10 vienetų -
Kmynai,
1 valgomasis šaukštas - Muskatas
- Obuoliai
- Druska
- Obelių aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žąsis iš išorės ir vidaus įtrinama kmynais, druska ir šviežiai sumaltais pipirais. Paliekama marinuotis per nakt.
Kitą dieną žąsį nuvalyti ir užtarkuoti muskato riešutų. Į žąsies vidų pridėti neluptų, nepjaustytų obuolių. Pjūvį galima susmeigti smeigtukais arba laisvai susiūti.
Paukštį apšlakstyti aliejumi ir dėti į kepimo skardą. Kad sparnai nesudegtų, juos reikia apvynioti folija. Kepama karštoje orkaitėje 2 - 3 valandas. Kai žąsis pagelsta, ją reikia apšlakstyti išsiskyrusiomis sultimis. Jei paukštis ima trukinėti, temperatūrą reikia sumažinti, o žąsį apdengti folija. Žąsis yra iškepusi, kada visai lengvai galima pajudinti šlaunelę, o įdūrus, krūtinėlės mėsa būna minkšta.
Žąsis pjaustoma prie svečių (kiekvienam atpjaunama po gabalėlį žąsies ir dedama po obuolį).
Kepta laukinė paukštiena, įdaryta obuoliais, buvo vienas pagrindinių šventinio bajoriško stalo patiekalų.
Šaltinis: K. B. Brunzienė, J. Kairienė "Velykų vaišės"