šiek tiek | žąsis |
10 vienetų | kvapieji pipirai (žirneliai, šviežiai sutrinti) |
1 valgomasis šaukštas | kmynai |
šiek tiek | muskatas |
šiek tiek | obuoliai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | obelių aliejus |
Žąsis pjaustoma prie svečių (kiekvienam atpjaunama po gabalėlį žąsies ir dedama po obuolį).
Kepta laukinė paukštiena, įdaryta obuoliais, buvo vienas pagrindinių šventinio bajoriško stalo patiekalų.
Šaltinis: K. B. Brunzienė, J. Kairienė "Velykų vaišės"
Populiariausi receptai šią savaitę
- Auksinės šlaunelės
- Cezario salotos su marinuotais vištienos kepsneliais ir jogurtiniu padažu
- Vištienos krūtinėlė
- Vištienos file kepsneliai ant apelsinų
- Vištiena iš garų su rozmarinu
- Šventiška žąsies krūtinelė
- Vištienos kepsneliai
- Vištienos apkepas su cukinija
- Vištienos apkepėlė
- Vištienos ir ryžių maltinukai
- Keptas ančiukas
- Kepta kurapka
- Šventiniai drebučiai
- Vištienos šašlykiukas česnakinio padažo marinate
- Maltiniai su kaparėliais
- Vištiena su grietinelės padažu
- Įdarytos paprikos su vištiena
- Naminis šnicelis
- Vištienos apkepas su obuoliais
- Kepenėlių blyneliai
Kepta žąsis su obuoliais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
- Žąsis
-
Kvapieji pipirai, žirneliai, šviežiai sutrinti,
10 vienetų -
Kmynai,
1 valgomasis šaukštas - Muskatas
- Obuoliai
- Druska
- Obelių aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žąsis iš išorės ir vidaus įtrinama kmynais, druska ir šviežiai sumaltais pipirais. Paliekama marinuotis per nakt.
Kitą dieną žąsį nuvalyti ir užtarkuoti muskato riešutų. Į žąsies vidų pridėti neluptų, nepjaustytų obuolių. Pjūvį galima susmeigti smeigtukais arba laisvai susiūti.
Paukštį apšlakstyti aliejumi ir dėti į kepimo skardą. Kad sparnai nesudegtų, juos reikia apvynioti folija. Kepama karštoje orkaitėje 2 - 3 valandas. Kai žąsis pagelsta, ją reikia apšlakstyti išsiskyrusiomis sultimis. Jei paukštis ima trukinėti, temperatūrą reikia sumažinti, o žąsį apdengti folija. Žąsis yra iškepusi, kada visai lengvai galima pajudinti šlaunelę, o įdūrus, krūtinėlės mėsa būna minkšta.
Žąsis pjaustoma prie svečių (kiekvienam atpjaunama po gabalėlį žąsies ir dedama po obuolį).
Kepta laukinė paukštiena, įdaryta obuoliais, buvo vienas pagrindinių šventinio bajoriško stalo patiekalų.
Šaltinis: K. B. Brunzienė, J. Kairienė "Velykų vaišės"