20 gramų | sviestas |
40 gramų | mielės |
150 gramų | ruginiai miltai |
450 gramų | kvietiniai miltai |
1 valgomasis šaukštas | druska |
1 valgomasis šaukštas | džiovintas raudonėlis (smulkiai kapoti) |
5 valgomieji šaukštai | petražolės (smulkiai kapotos) |
1 vienetas | kiaušiniai |
Į tešlą suberti likusius miltus bei žoleles, suminkyti ir suformuoti kepalą. Jį dėti ant miltais pabarstytos skardos ir dar 20 min. palaikyti, kad pakiltų. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Duoną aptepti išplaktu kiaušiniu ir kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.
Patarimas: raudonėlį galima pakeisti šviežiu kapotu baziliku arba mairūnu.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Duona su imbieru ir česnaku
- Batonas su banano įdaru
- Grūdėtoji duona
- Plikyta duonelė "Mariaus"
- Juoda ruginė duona
- Kepta duona "Su skyle"
- Duona su džiovintais vaisiais
- Duoninis biskvitas
- Pyragas su razinomis
- Sūrūs riestainiai
- Duona su svogūnais, džiovintais pomidorais ir čiobreliais
- Šviesi kvietinė duona
- Šventinė spalvota mielinė pynė
- Įdarytas batonas prie sriubos
- Kopūstų duonelė
- Apvaliosios bandelės
- Kepenėlių duona
- Naminė balta duona
- Snieginė duonelė "Krimst-krimst" su pasislėpusiais išdykėliais kankanais
- Grikių duona
Duona su prieskoniais
- Paruošimo laikas:
-
Sviestas,
20 gramų -
Mielės,
40 gramų -
Ruginiai miltai,
150 gramų -
Kvietiniai miltai,
450 gramų -
Druska,
1 valgomasis šaukštas -
Džiovintas raudonėlis, smulkiai kapoti,
1 valgomasis šaukštas -
Petražolės, smulkiai kapotos,
5 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sviestą ištirpinti 250 ml pašildyto vandens. Suberti sutrupintas mieles ir maišant ištirpinti. 150 g ruginių miltų sumaišyti su 300 g kvietinių miltų bei druska. Įmaišyti skystį su mielėmis ir suminkyti vientisą tešlą. Ją uždengti ir 30 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Į tešlą suberti likusius miltus bei žoleles, suminkyti ir suformuoti kepalą. Jį dėti ant miltais pabarstytos skardos ir dar 20 min. palaikyti, kad pakiltų. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Duoną aptepti išplaktu kiaušiniu ir kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.
Patarimas: raudonėlį galima pakeisti šviežiu kapotu baziliku arba mairūnu.