Vandenyje ištirpinti cukrų ir druską, sudėti mieles. Suberti miltus ir išminkyti.
Gerai išminkytą tešlą palikti uždengus rankšluosčiu 2 valandoms.
Po to tešlą padalinti į 4 dalis. Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočioti.
Sviestą, kambario temperatūros, išmaišyti su sugrūstomis česnako skiltelėmis ir susmulkintomis petražolėmis.
Tešlos lakštus ištepti sviesto ir petražolių mišiniu, viso mišinio nesutepti. Tešlą aptepti reikės 3 kartus. Sulankstyti kaip parodyta nuotraukose.
Kepti iki 220 laipsnių orkaitėje 25-30 minučių.
![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Česnakinė duona su petražolėmis
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
10 gramų | mielės |
240 mililitrų | vanduo (šiltas) |
350 gramų | kvietiniai miltai |
1.5 arbatinio šaukštelio | druska |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
2 saujos | petražolės |
8 skiltelės | česnakas |
100 gramų | sviestas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sūrūs riestainiai
-
Naminė duona
-
Naminė bulka su sezamais
-
Obuolių duona
-
Citrinų duona
-
Įdarytas batonas prie sriubos
-
Duona su džiovintais vaisiais
-
Ruginių miltų bandelės
-
Apvaliosios bandelės
-
Albinos duona
-
Bulvių duona su kmynais
-
Kopūstų duonelė
-
Pynutės su sezamo sėklomis
-
Duona su prieskoniais
-
Sodininkų duona
-
Krapų duona
-
Kepenėlių duona
-
Mano naminė duona
-
Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
-
Snieginė duonelė "Krimst-krimst" su pasislėpusiais išdykėliais kankanais
Česnakinė duona su petražolėmis
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Mielės,
10 gramų -
Vanduo, šiltas,
240 mililitrų -
Kvietiniai miltai,
350 gramų -
Druska,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Petražolės,
2 saujos -
Česnakas,
8 skiltelės -
Sviestas,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Vandenyje ištirpinti cukrų ir druską, sudėti mieles. Suberti miltus ir išminkyti.
Gerai išminkytą tešlą palikti uždengus rankšluosčiu 2 valandoms.
Po to tešlą padalinti į 4 dalis. Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočioti.
Sviestą, kambario temperatūros, išmaišyti su sugrūstomis česnako skiltelėmis ir susmulkintomis petražolėmis.
Tešlos lakštus ištepti sviesto ir petražolių mišiniu, viso mišinio nesutepti. Tešlą aptepti reikės 3 kartus. Sulankstyti kaip parodyta nuotraukose.
Kepti iki 220 laipsnių orkaitėje 25-30 minučių.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...