Vandenyje ištirpinti cukrų ir druską, sudėti mieles. Suberti miltus ir išminkyti.
Gerai išminkytą tešlą palikti uždengus rankšluosčiu 2 valandoms.
Po to tešlą padalinti į 4 dalis. Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočioti.
Sviestą, kambario temperatūros, išmaišyti su sugrūstomis česnako skiltelėmis ir susmulkintomis petražolėmis.
Tešlos lakštus ištepti sviesto ir petražolių mišiniu, viso mišinio nesutepti. Tešlą aptepti reikės 3 kartus. Sulankstyti kaip parodyta nuotraukose.
Kepti iki 220 laipsnių orkaitėje 25-30 minučių.
Česnakinė duona su petražolėmis
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
| 10 gramų | mielės |
| 240 mililitrų | vanduo (šiltas) |
| 350 gramų | kvietiniai miltai |
| 1.5 arbatinio šaukštelio | druska |
| 1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
| 2 saujos | petražolės |
| 8 skiltelės | česnakas |
| 100 gramų | sviestas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Obuolių duona
-
Spelta duona su sėklomis
-
Kepta duona "Su skyle"
-
Bulka "Pynutė"
-
Duonos keksas
-
Saldi bananų duona
-
Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis
-
Sveikuolių duona
-
Česnakinė duona
-
Prancūziška duona Brioche
-
Obuolių duona
-
Duona "Ežiukas"
-
Balta sluoksniuota duona
-
Balta duona su riešutais ir razinomis (su raugu)
-
Mielinės tešlos vyniotinis
-
Duona su svogūnais ir sūriu
-
naminė duonelė
-
Naminė duona
-
Mielinė bulka su razinomis
-
Snieginė duonelė "Krimst-krimst" su pasislėpusiais išdykėliais kankanais
Česnakinė duona su petražolėmis
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Mielės,
10 gramų -
Vanduo, šiltas,
240 mililitrų -
Kvietiniai miltai,
350 gramų -
Druska,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Petražolės,
2 saujos -
Česnakas,
8 skiltelės -
Sviestas,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Vandenyje ištirpinti cukrų ir druską, sudėti mieles. Suberti miltus ir išminkyti.
Gerai išminkytą tešlą palikti uždengus rankšluosčiu 2 valandoms.
Po to tešlą padalinti į 4 dalis. Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočioti.
Sviestą, kambario temperatūros, išmaišyti su sugrūstomis česnako skiltelėmis ir susmulkintomis petražolėmis.
Tešlos lakštus ištepti sviesto ir petražolių mišiniu, viso mišinio nesutepti. Tešlą aptepti reikės 3 kartus. Sulankstyti kaip parodyta nuotraukose.
Kepti iki 220 laipsnių orkaitėje 25-30 minučių.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
