10 gramų | mielės |
240 mililitrų | vanduo (šiltas) |
350 gramų | kvietiniai miltai |
1.5 arbatinio šaukštelio | druska |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
2 saujos | petražolės |
8 skiltelės | česnakas |
100 gramų | sviestas |
Gerai išminkytą tešlą palikti uždengus rankšluosčiu 2 valandoms.
Po to tešlą padalinti į 4 dalis. Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočioti.
Sviestą, kambario temperatūros, išmaišyti su sugrūstomis česnako skiltelėmis ir susmulkintomis petražolėmis.
Tešlos lakštus ištepti sviesto ir petražolių mišiniu, viso mišinio nesutepti. Tešlą aptepti reikės 3 kartus. Sulankstyti kaip parodyta nuotraukose.
Kepti iki 220 laipsnių orkaitėje 25-30 minučių.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mielinės tešlos vyniotinis
- Obuolių duona
- Naminis lavašas
- Mielinė bulka su razinomis
- Prancūziška duona Brioche
- Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
- Pita
- Duonelė su graikiniais riešutais
- Ruginė duona
- Duona "Ežiukas"
- Apvaliosios bandelės
- Duona su imbieru ir česnaku
- Rūpių miltų duona
- Aguoninis pyragas
- Sveikuolių duona
- Speltos duona duonkepei
- Albinos duona
- Pynutės su sezamo sėklomis
- Medaus duona
- Duona be glitimo
Česnakinė duona su petražolėmis
- Paruošimo laikas:
-
Mielės,
10 gramų -
Vanduo, šiltas,
240 mililitrų -
Kvietiniai miltai,
350 gramų -
Druska,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Petražolės,
2 saujos -
Česnakas,
8 skiltelės -
Sviestas,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vandenyje ištirpinti cukrų ir druską, sudėti mieles. Suberti miltus ir išminkyti.
Gerai išminkytą tešlą palikti uždengus rankšluosčiu 2 valandoms.
Po to tešlą padalinti į 4 dalis. Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočioti.
Sviestą, kambario temperatūros, išmaišyti su sugrūstomis česnako skiltelėmis ir susmulkintomis petražolėmis.
Tešlos lakštus ištepti sviesto ir petražolių mišiniu, viso mišinio nesutepti. Tešlą aptepti reikės 3 kartus. Sulankstyti kaip parodyta nuotraukose.
Kepti iki 220 laipsnių orkaitėje 25-30 minučių.