
6 stiklinės | kvietiniai miltai |
1.5 arbatinio šaukštelio | mielės (sausos) |
600 mililitrų | vanduo |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
2 valgomieji šaukštai | cukrus |
6 valgomieji šaukštai | aliejaus |
šiek tiek | krapai |
Į dubenį išsijoti miltus, pridėti druskos ir maišant tešlą, supilti ištirpintas mieles. Sumaišyti viską, pridėti 3 šaukštus saulėgrąžų aliejaus ir minkyti, kol tešla nelips prie rankų. Uždengti tešlą rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje apie valandą.
Kai tešla pakyla, sudėti likusį aliejų, išminkyti tešlą ir vėl palikti šiltai valandai laiko.
Tešlą padalykite į 4 dalis. Dedant po vieną dalį į skardą, išteptą sviestu, o tarp tešlos dalių reikia pabarstyti krapais, druska ir pašlakstyti aliejumi. Kai duona paruoštą dar paliekame 20 minučių.
Duona įdėti į įkaitintą orkaitę iki 170 ° C temperatūros ir kepti apie valandą
Išjungus orkaitę, duoną palikti, kol visiškai atvės.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bulvių duona su kmynais
-
Juoda ruginė duona
-
Bulka "Pynutė"
-
Mielinės tešlos vyniotinis
-
Snieginė duonelė "Krimst-krimst" su pasislėpusiais išdykėliais kankanais
-
Prancūziška duona
-
Duona su abrikosais ir riešutais
-
Sūrūs riestainiai
-
Naminė duona
-
Duona su svogūnais
-
Sveikuolių duona
-
Aguoninis pyragas
-
Plikyta duonelė "Mariaus"
-
Balta duonelė su sezamų danga
-
Duona su svogūnais ir sūriu
-
Kukurūzų balta duona
-
Balta sluoksniuota duona
-
Šviesi kvietinė duona
-
Sodininkų duona
-
Duona be glitimo
Krapų duona

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
6 stiklinės -
Mielės, sausos,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Vanduo,
600 mililitrų -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Aliejus,
6 valgomieji šaukštai - Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sausas mieles ir cukrų sumaišyti su šiltu vandeniu, gerai išmaišyti ir palikti 15 minučių pastovėti, kol suputos ir ištirps mielės. Dar kartą išmaišyti ir palikti 5 minutes pastovėti.
Į dubenį išsijoti miltus, pridėti druskos ir maišant tešlą, supilti ištirpintas mieles. Sumaišyti viską, pridėti 3 šaukštus saulėgrąžų aliejaus ir minkyti, kol tešla nelips prie rankų. Uždengti tešlą rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje apie valandą.
Kai tešla pakyla, sudėti likusį aliejų, išminkyti tešlą ir vėl palikti šiltai valandai laiko.
Tešlą padalykite į 4 dalis. Dedant po vieną dalį į skardą, išteptą sviestu, o tarp tešlos dalių reikia pabarstyti krapais, druska ir pašlakstyti aliejumi. Kai duona paruoštą dar paliekame 20 minučių.
Duona įdėti į įkaitintą orkaitę iki 170 ° C temperatūros ir kepti apie valandą
Išjungus orkaitę, duoną palikti, kol visiškai atvės.