
5 gramai | mielės (sausos) |
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai (nesmulkinti) |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai (nesmulkinti) |
2 valgomieji šaukštai | pienas (milteliai) |
5 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 sauja | pomidorai (džiovinti saulėje) |
1.5 arbatinio šaukštelio | druska |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
250 mililitrų | vanduo |
1 valgomasis šaukštas | krakmolas |
1 arbatinis šaukštelis | čiobreliai (smulkinti, švieži) |
1 vienetas | svogūnai |
1 skiltelė | česnakas |
0.25 arbatinio šaukštelio | juodieji pipirai (malti) |
Saulėje džiovinti pomidorai supjaustomi smulkiais gabaliukais, sumaišomi su šviežiais čiobreliais, susmulkintais svogūnais ir česnakais. Viską pakepinti ant aliejaus iki auksinės rudos spalvos, pabarstoma su druska ir pipirais.
Pakepinta masė sumaišoma su tešla ir dar paliekama 1 valandai šiltoje vietoje. Kai tešla pakyla, formuojama apvalus kepalas, dedamas į kepimo skardą ir uždengus rankšluosčiu dar paliekama 20 minučių.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. Duoną apišlakstina vandeniu ir apiibarstoma druska. Kepkite 40 minučių.
Iškepusią apdengite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Balta duona su čiobreliais
-
Mielinės tešlos vyniotinis
-
naminė duonelė
-
Bulvių duona su kmynais
-
Apvaliosios bandelės
-
Duona su žalumynais
-
Avietiniai keksiukai
-
Grikių duona
-
Mielinė bulka su razinomis
-
Bananų duonelė
-
Česnakinė duona su petražolėmis
-
Sėlenų duona
-
Sūrūs riestainiai
-
Vatikano duona
-
Batonas su banano įdaru
-
Citrinų duona
-
Albinos duona
-
Duona be glitimo
-
Duona su imbieru ir česnaku
-
Pynutės su sezamo sėklomis
Duona su svogūnais, džiovintais pomidorais ir čiobreliais

- Paruošimo laikas:
-
Mielės, sausos,
5 gramai -
Kvietiniai miltai, nesmulkinti,
2 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai, nesmulkinti,
1 valgomasis šaukštas -
Pienas, milteliai,
2 valgomieji šaukštai -
Aliejus,
5 valgomieji šaukštai -
Pomidorai, džiovinti saulėje,
1 sauja -
Druska,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Vanduo,
250 mililitrų -
Krakmolas,
1 valgomasis šaukštas -
Čiobreliai, smulkinti, švieži,
1 arbatinis šaukštelis -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas,
1 skiltelė -
Juodieji pipirai, malti,
1/4 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sumaišoma miltai, druska (1 arbatinis šaukštelis), cukrus, krakmolas, mielės, pieno milteliai. Vanduo pašildinamas iki 40C, sumaišoma su tešla iki vientisos masės, palaipsniui įmaišoma augalinis aliejus. Tešla gerai suminkoma, dedama į dubenį, uždengiama rankšluosčiu ir padedama šiltoje vietoje 1 valandsi, kol tešla padvigubėja.
Saulėje džiovinti pomidorai supjaustomi smulkiais gabaliukais, sumaišomi su šviežiais čiobreliais, susmulkintais svogūnais ir česnakais. Viską pakepinti ant aliejaus iki auksinės rudos spalvos, pabarstoma su druska ir pipirais.
Pakepinta masė sumaišoma su tešla ir dar paliekama 1 valandai šiltoje vietoje. Kai tešla pakyla, formuojama apvalus kepalas, dedamas į kepimo skardą ir uždengus rankšluosčiu dar paliekama 20 minučių.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. Duoną apišlakstina vandeniu ir apiibarstoma druska. Kepkite 40 minučių.
Iškepusią apdengite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.
Komentarai