Rūpių miltų duona
AUTORIUS:
Vida
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
420 gramų miltai (rupūs kvietiniai ir rugių (pusė vienų, pusė kitų))
30 gramų mielės
500 mililitrų rūgpienis (arba kefyras)
2 arbatiniai šaukšteliai cukrus
1 valgomasis šaukštas obelių aliejus
80 gramų saulėgrąžos (kepintos)
50 gramų linų sėmenys
1 valgomasis šaukštas moliūgų sėklos
1 arbatinis šaukštelis druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Mieles ištrinti su druska ir cukrumi, supilti kambario temperatūros rūgpienį (arba kefyrą).
2.
Linų sėmenis, saulėgrąžas ir rupius miltus sumaišyti su aliejumi. Išminkyti vientisą tešlą, uždengti švariu rankšluosčiu ir palikti pusvalandžiui pakilti.
3.
Tešlą padalyti į dvi dalis ir sukrėsti į formas keksams (1,5 l talpos).
4.
Duoną dėti į dar šaltą orkaitę. Įkaitinti orkaitę iki 175 ° temperatūros ir kepti 40 - 50 minučių. Medinių smeigtuku patikrinti ar duona iškepus.


Skanaus!


Rupių grūdų duona buvo valgoma bajorų, kadangi baltai duonai kepti reikėdavo aukštos kokybės miltų, kurie iki XVIII a. pab. laikyti prabangos preke.


Šaltinis: žurnalas "Ji"

Populiariausi receptai šią savaitę

Rūpių miltų duona

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Mieles ištrinti su druska ir cukrumi, supilti kambario temperatūros rūgpienį (arba kefyrą).

  2. Linų sėmenis, saulėgrąžas ir rupius miltus sumaišyti su aliejumi. Išminkyti vientisą tešlą, uždengti švariu rankšluosčiu ir palikti pusvalandžiui pakilti.

  3. Tešlą padalyti į dvi dalis ir sukrėsti į formas keksams (1,5 l talpos).

  4. Duoną dėti į dar šaltą orkaitę. Įkaitinti orkaitę iki 175 ° temperatūros ir kepti 40 - 50 minučių. Medinių smeigtuku patikrinti ar duona iškepus.


    Skanaus!


    Rupių grūdų duona buvo valgoma bajorų, kadangi baltai duonai kepti reikėdavo aukštos kokybės miltų, kurie iki XVIII a. pab. laikyti prabangos preke.


    Šaltinis: žurnalas "Ji"

Receptą atsiuntė Vida
Reklama:

Komentarai (1)


  • rasa 2014-04-30 10:38

    Pavadinime klaidas galima istaisyti?


Daugiau receptų