
1 kilogramas | ruginiai miltai |
100 gramų | rugiai (raugas) |
500 mililitrų | vanduo |
20 gramų | mielės |
200 gramų | kiaulienos šoninė (rūkyta) |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
200 gramų | sūris (kietasis) |
100 gramų | migdolai (smulkinti) |
2 valgomieji šaukštai | petražolės (smulkintos) |
Ruginio raugo paruošimas:
Dvi saujas ruginių miltų užpilkite vandeniu, kol pasidarys košė, uždenkite drėgnu rankšluoščiu, pastatykite į šiltą vietą 2 valandoms. Raugas turi smarkiai pūtoti ir burbuliuoti. Jeigu jis kvepia šviežia rugine duona, raugas paruoštas, jei jaučiamas acto kvapas, raugo naudoti negalima. Raugas gali perrūgti, jei nebus ruošiamas 30 - 35 C temperatūroje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Rūpių miltų duona
-
Duonos keksas
-
Mielinės tešlos vyniotinis
-
Bulvių duona
-
Duona be glitimo
-
Duona su džiovintais vaisiais
-
Sūrūs riestainiai
-
Citrinų duona
-
Prancūziška duona Brioche
-
Šviesi kvietinė duona
-
Bulka "Pynutė"
-
Pita
-
Duona su prieskoniais
-
Pyragas su razinomis
-
Sėlenų duona
-
Prancūziška duona
-
Mielinė bulka su razinomis
-
Albinos duona
-
Balta duona su čiobreliais
-
Naminis lavašas
Pikantiška duona

- Paruošimo laikas:
-
Ruginiai miltai,
1 kilogramas -
Rugiai, raugas,
100 gramų -
Vanduo,
500 mililitrų -
Mielės,
20 gramų -
Kiaulienos šoninė, rūkyta,
200 gramų -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Sūris, kietasis,
200 gramų -
Migdolai, smulkinti,
100 gramų -
Petražolės, smulkintos,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į persijotus miltus įpilkite sumaišytą su vandeniu raugą, sutrupinkite mieles, išmaišykite ir palikite, kad pakiltų mielės. Šoninę smulkiai supjaustykite, suberkite druską, migdolus, petražoles ir viską išmaišykite. Kai mielės pakyla, sudėkite šią masę, suberkite likusius miltus ir minkykite tešlą. Tešlą supilkite į formą, suvilgykite vandeniu ir kepkite 1 val. 10 min. 200 C temperatūros orkaitėje.
Ruginio raugo paruošimas:
Dvi saujas ruginių miltų užpilkite vandeniu, kol pasidarys košė, uždenkite drėgnu rankšluoščiu, pastatykite į šiltą vietą 2 valandoms. Raugas turi smarkiai pūtoti ir burbuliuoti. Jeigu jis kvepia šviežia rugine duona, raugas paruoštas, jei jaučiamas acto kvapas, raugo naudoti negalima. Raugas gali perrūgti, jei nebus ruošiamas 30 - 35 C temperatūroje.