Meksikietiškas jautienos ir pupelių troškinys
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Autorius apie receptą: Troškiniui geriausia naudoti jautienos faršą, bet, žinoma, jeigu labiau mėgstate maišytą kiaulienos-jautienos faršą, tuomet naudokite pastarąjį dviejų faršų Troškiniui geriausia naudoti jautienos faršą, bet, žinoma, jeigu labiau mėgstate maišytą kiaulienos-jautienos faršą, tuomet naudokite pastarąjį dviejų faršų mišinį. Į troškinį taip pat galite papildomai įdėti kukurūzų ir daugiau įvairesnių pupelių. Troškinys labai gardus patiektas su grietine ir skrudintu česnakiniu batonu. Be to, šį troškinį galite puikiai panaudoti kaip tortilijų traškučių padažą, pagardą dešrainiams ar kaip užpilą ant kepintų bulvyčių. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
520 gramų konservuotų pupelių (tamsių)
500 gramų jautienos faršas
500 mililitrų vanduo (arba jautienos sultinio)
420 gramų konservuotų pomidorų (be odelių)
125 mililitrai konservuotų pomidorų (trintų)
0.5 vieneto žaliosios paprikos
0.5 vieneto svogūnai (vidutinio dydžio)
1 vienetas jalapenai (šviežio)
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
3 arbatiniai šaukšteliai raudonosios paprikos milteliai
2 skiltelės česnakas
1 arbatinis šaukštelis maltas kuminas
1 arbatinis šaukštelis džiovintas raudonėlis
1 arbatinis šaukštelis aitriosios paprikos miltelių
1 arbatinis šaukštelis svogūnų milteliai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Nulupame svogūną ir česnakus, supjaustome ypač smulkiai.
2.
Iš paprikos ir jelapeno pipiro išimame sėklytes, supjaustome labai smulkiai.
3.
Puode, kuriame gaminsite troškinį, įkaitiname 3 valg. š. alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies. Suberiame česnakus ir svogūną, pakepiname kelias minutes. Tada suberiame papriką ir jelapeno pipirą. Kepiname ~4-5 min, kol daržovės šiek tiek suminkštėja. Suberiame visus prieskonius ir išmaišome, pakepiname ~1 min.
4.
Į daržoves supilame supjaustytus konservuotus pomidorus, konservuotus trintus pomidorus ir vandenį. Verdame 30 min, vis pamaišant.
5.
Keptuvėje ant vidutinės aukštesnės ugnies įkaitiname šlakelį aliejaus, sudedame faršą, ir kepiname, kol faršas gražiai apskrunda, nuolat maišome ir sutriname, kad būtų tik smulkūs gabalėliai. Pagardiname druska ir pipirais. Kai faršas iškepa, nupilame riebalus ir sudedame į troškinį kartu su pupelėmis. Troškiname dar 40 min ant silpnesnės ugnies, vis pamaišome. Pabaigoje pagardiname druska ir pipirais pagal skonį. Troškinį galite patiekti su grietine ir skrebučiu.

Populiariausi receptai šią savaitę

Meksikietiškas jautienos ir pupelių troškinys

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Troškiniui geriausia naudoti jautienos faršą, bet, žinoma, jeigu labiau mėgstate maišytą kiaulienos-jautienos faršą, tuomet naudokite pastarąjį dviejų faršų ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Nulupame svogūną ir česnakus, supjaustome ypač smulkiai.

  2. Iš paprikos ir jelapeno pipiro išimame sėklytes, supjaustome labai smulkiai.

  3. Puode, kuriame gaminsite troškinį, įkaitiname 3 valg. š. alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies. Suberiame česnakus ir svogūną, pakepiname kelias minutes. Tada suberiame papriką ir jelapeno pipirą. Kepiname ~4-5 min, kol daržovės šiek tiek suminkštėja. Suberiame visus prieskonius ir išmaišome, pakepiname ~1 min.

  4. Į daržoves supilame supjaustytus konservuotus pomidorus, konservuotus trintus pomidorus ir vandenį. Verdame 30 min, vis pamaišant.

  5. Keptuvėje ant vidutinės aukštesnės ugnies įkaitiname šlakelį aliejaus, sudedame faršą, ir kepiname, kol faršas gražiai apskrunda, nuolat maišome ir sutriname, kad būtų tik smulkūs gabalėliai. Pagardiname druska ir pipirais. Kai faršas iškepa, nupilame riebalus ir sudedame į troškinį kartu su pupelėmis. Troškiname dar 40 min ant silpnesnės ugnies, vis pamaišome. Pabaigoje pagardiname druska ir pipirais pagal skonį. Troškinį galite patiekti su grietine ir skrebučiu.

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų