2.5 kilogramo | obuoliai |
100 mililitrų | citrinų sultys |
1 kilogramas | cukrus |
30 gr. cukraus sumaišyti su 50 ml vandens ir virti ant vidutines ugnies maišant, kol gausis šviesiai ruda karamelė.
Karamelę ir likusį cukrų sudėti kartu su obuoliais ir virti 4-6 min., kol gausis tiršta masė. Karštą džemą sukrėsti į sterilizuotus stiklainius, užsukti ir apversti dugnu aukštyn 5 min. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Žemuogės cukruje
- Verdame obuolių ir cukinijų pagardą arba chutney
- Bulgariška slyvų uogienė
- Karamelės skonio obuolių uogienė
- Uogienė su rabarbarais
- Konservuotos cukinijos
- Slyvų ir juodojo šokolado uogienė
- Braškių uogienė su rabarbarais
- Obuolienė su imbierais
- Raudonųjų serbentų uogienė
- Slyvų uogienė
- Bruknių uogienė su kriaušių gabaliukais
- Braškių ir rabarbarų uogienė
- Slyvų uogienė su riešutais
- Skanusis abrikosų džemas
- Sauliaus braškių uogienė
- Trintos mėlynės ir žemuogės žiemai
- Dumplūnės uogienė
- Braškių uogienė su greipfrutais
- Aviečių uogienė su imbierais ir žaliosiomis citrinomis
Obuolių džemas su karamele
- Paruošimo laikas:
-
Obuoliai,
2.5 kilogramo -
Citrinų sultys,
100 mililitrų -
Cukrus,
1 kilogramas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolius nuskusti, išimti sėklalizdžius, smulkiai supjaustyti. Sudėti į didelį puodą, įpilti citrinos sulčių ir 50 ml vandens. Virti 5-10 min., kad obuoliai taptų minkšti.
30 gr. cukraus sumaišyti su 50 ml vandens ir virti ant vidutines ugnies maišant, kol gausis šviesiai ruda karamelė.
Karamelę ir likusį cukrų sudėti kartu su obuoliais ir virti 4-6 min., kol gausis tiršta masė. Karštą džemą sukrėsti į sterilizuotus stiklainius, užsukti ir apversti dugnu aukštyn 5 min. Skanaus!