Nuo vaisių nuvalyti taureles, nuplauti ir subadyti. Pagaminti sirupą (1,2 kg cukraus, 0,5 litro vandens 1 kg uogų), nupilti trečdalį ir užpilti dumplūnės vaisius. Palaikyti juos sirupe 4 valandas, supilti likusią sirupo dalį ir virti 8—10 minučių. Nukelti nuo ugnies, po 2 valandų dar pavirti 10 minučių.
Kvapui galima įdėti 5—6 mėtos lapelius prieš paskutinį virimą.
Dumplūnės uogienė
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
1.2 kilogramo | cukrus |
0.5 litro | vanduo |
1 kilogramas | dumplūnė (uogos) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Erškėtuogių uogienė
- Uogienė su rabarbarais
- Obuolių košė
- Apelsinais kvepianti agrastų uogienė
- Braškių uogienė su balzaminiu actu ir juodaisiais pipirais
- Kreminis citrinų pyragas
- Obuolių uogienė su spanguolėm
- Braškių uogienė su sambuka
- Bulgariška slyvų uogienė
- Žemuogių uogienė
- Moliūgų uogienė su vaisiais
- Bruknių uogienė su kriaušių gabaliukais
- Kaip pirmą kartą gyvenime išsivirti uogienę? (braškių ir nektarinų uogienė per 15 minučių)
- Slyvų uogienė su riešutais
- Spanguolių uogienė
- Agrastų uogienė
- Trintos mėlynės ir žemuogės žiemai
- Paprasta vyšnių uogienė
- Vyšnių uogienė su juoduoju šokoladu
- Braškių ir gervuogių džemas
Dumplūnės uogienė
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
1 ir 1/5 kilogramo -
Vanduo,
0.5 litro -
Dumplūnė, uogos,
1 kilogramas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nuo vaisių nuvalyti taureles, nuplauti ir subadyti. Pagaminti sirupą (1,2 kg cukraus, 0,5 litro vandens 1 kg uogų), nupilti trečdalį ir užpilti dumplūnės vaisius. Palaikyti juos sirupe 4 valandas, supilti likusią sirupo dalį ir virti 8—10 minučių. Nukelti nuo ugnies, po 2 valandų dar pavirti 10 minučių.
Kvapui galima įdėti 5—6 mėtos lapelius prieš paskutinį virimą.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...