Nuo vaisių nuvalyti taureles, nuplauti ir subadyti. Pagaminti sirupą (1,2 kg cukraus, 0,5 litro vandens 1 kg uogų), nupilti trečdalį ir užpilti dumplūnės vaisius. Palaikyti juos sirupe 4 valandas, supilti likusią sirupo dalį ir virti 8—10 minučių. Nukelti nuo ugnies, po 2 valandų dar pavirti 10 minučių.
Kvapui galima įdėti 5—6 mėtos lapelius prieš paskutinį virimą.
![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Dumplūnės uogienė
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
1.2 kilogramo | cukrus |
0.5 litro | vanduo |
1 kilogramas | dumplūnė (uogos) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Juodųjų serbentų džemas
-
Džemas
-
Cukinija iš uogienės ir slyvų
-
Rabarbarų uogienė
-
Obuolių ir cukinijų pagardas
-
Pienių uogienė
-
Braškių ir rabarbarų uogienė
-
Bruknių uogienė
-
Spanguolių uogienė
-
Džiovintų abrikosų marmeladas
-
Kriaušių ir bruknių uogienė
-
Žemuogių uogienė
-
Saldūs obuoliukai
-
Obuolių džemas su karamele
-
Juodųjų serbentų uogienė
-
Agrastų uogienė
-
Braškių ir gervuogių džemas
-
Karamelės skonio obuolių uogienė
-
Beatos gardžioji naminė uogienė "Asorti"
-
Skanusis abrikosų džemas
Dumplūnės uogienė
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
1 ir 1/5 kilogramo -
Vanduo,
0.5 litro -
Dumplūnė, uogos,
1 kilogramas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nuo vaisių nuvalyti taureles, nuplauti ir subadyti. Pagaminti sirupą (1,2 kg cukraus, 0,5 litro vandens 1 kg uogų), nupilti trečdalį ir užpilti dumplūnės vaisius. Palaikyti juos sirupe 4 valandas, supilti likusią sirupo dalį ir virti 8—10 minučių. Nukelti nuo ugnies, po 2 valandų dar pavirti 10 minučių.
Kvapui galima įdėti 5—6 mėtos lapelius prieš paskutinį virimą.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...