Šokoladinis pyragas su biskvito širdelėmis
AUTORIUS:
Laura
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 vienetai kiaušiniai
65 gramai sviestas
60 gramų cukrus
100 gramų šokoladas (juodasis)
3 valgomieji šaukštai miltai
200 grietinėlės, 35% (36% riebumo)
1 valgomasis šaukštas cukraus pudra
1 pakelis standiklio (grietinėlės)
Papuošimui:
70 gramų uogos (trintos avietės/braškės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Sviestą ištirpiname su šokoladu. Šiek tiek atvėsiname.
2.
Trynius atskiriame nuo baltymų.
Baltymus su druska išplakam iki standžių putų.
Trynius plakam su cukrum iki purumo, po šaukštą įplakame miltus. Supilame šokoladą ir vėl gerai išplakame.
Mediniu šaukštu ar mentele atsargiai, palaipsniui įmaišome baltymus.
3.
Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą (keksinę ar tortinę, nedaugiau nei 18cm skersmens).
Kepame 175 laipsnių temperatūroje apie 20 - 25 minutes.
Iškeptą atvėsiname.
Prieš puošiant grietinėle išimame iš formos.
4.
Kremui išplakame grietinėlę su cukraus pudra, baigiant plakti supilame standiklų.
Galima pagardinti 2 v.š. Rududu ar tarkuotu šokoladu.

Pyrago viršų galima nupjauti kad būtų lygus paviršius.
Iš nupjauto viršaus galime pasidaryti trupinius puošimui, išspausti širdutes.
Aptepame grietinėlės kremu, papuošiame ir palaikome šaltai.

Skanaus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Šokoladinis pyragas su biskvito širdelėmis

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai: Papuošimui:
  • Uogos, trintos avietės/braškės, 70 gramų
Gaminimo eiga:
  1. Sviestą ištirpiname su šokoladu. Šiek tiek atvėsiname.

  2. Trynius atskiriame nuo baltymų.
    Baltymus su druska išplakam iki standžių putų.
    Trynius plakam su cukrum iki purumo, po šaukštą įplakame miltus. Supilame šokoladą ir vėl gerai išplakame.
    Mediniu šaukštu ar mentele atsargiai, palaipsniui įmaišome baltymus.

  3. Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą (keksinę ar tortinę, nedaugiau nei 18cm skersmens).
    Kepame 175 laipsnių temperatūroje apie 20 - 25 minutes.
    Iškeptą atvėsiname.
    Prieš puošiant grietinėle išimame iš formos.

  4. Kremui išplakame grietinėlę su cukraus pudra, baigiant plakti supilame standiklų.
    Galima pagardinti 2 v.š. Rududu ar tarkuotu šokoladu.

    Pyrago viršų galima nupjauti kad būtų lygus paviršius.
    Iš nupjauto viršaus galime pasidaryti trupinius puošimui, išspausti širdutes.
    Aptepame grietinėlės kremu, papuošiame ir palaikome šaltai.

    Skanaus.

Receptą atsiuntė Laura
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų