| 3 vienetai | kiaušiniai | |
| 65 gramai | sviestas | |
| 60 gramų | cukrus | |
| 100 gramų | šokoladas (juodasis) | |
| 3 valgomieji šaukštai | miltai | |
| 200 | grietinėlės, 35% (36% riebumo) | |
| 1 valgomasis šaukštas | cukraus pudra | |
| 1 pakelis | standiklio (grietinėlės) | |
| Papuošimui: | ||
| 70 gramų | uogos (trintos avietės/braškės) | |
Baltymus su druska išplakam iki standžių putų.
Trynius plakam su cukrum iki purumo, po šaukštą įplakame miltus. Supilame šokoladą ir vėl gerai išplakame.
Mediniu šaukštu ar mentele atsargiai, palaipsniui įmaišome baltymus.
Kepame 175 laipsnių temperatūroje apie 20 - 25 minutes.
Iškeptą atvėsiname.
Prieš puošiant grietinėle išimame iš formos.
Galima pagardinti 2 v.š. Rududu ar tarkuotu šokoladu.
Pyrago viršų galima nupjauti kad būtų lygus paviršius.
Iš nupjauto viršaus galime pasidaryti trupinius puošimui, išspausti širdutes.
Aptepame grietinėlės kremu, papuošiame ir palaikome šaltai.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Suomiškas uogų pyragas
-
Vyniotinis su varške ir mėlynių uogiene
-
Vyniotinis su varške
-
Šokoladinis cukinijų pyragas
-
Biskvitas su antaniniais obuoliais
-
Paprastas obuolių pyrgas
-
Šokoladinis kriaušių pyragas
-
Vyniotnis su aguonomis
-
Medaus tortas su želė ir kava
-
Meduolis
-
Tešloje keptas rūkytas kumpis
-
Biskvitinis, purus uogų pyragas
-
Velykų pyragas
-
Obuolių „Šarlotė“
-
Bananų keksas
-
Apelsininis pyragas
-
Šokoladinis pyragas "Širdelė"
-
Pyragas su obuoliais ir juodaisiais serbentais
-
Jogurtinis obuolių pyragas
-
Jogurtinis pyragas
Šokoladinis pyragas su biskvito širdelėmis
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Sviestas,
65 gramai -
Cukrus,
60 gramų -
Šokoladas, juodasis,
100 gramų -
Miltai,
3 valgomieji šaukštai -
Grietinėlė, 35%, 36% riebumo,
200 -
Cukraus pudra,
1 valgomasis šaukštas -
Standiklis, grietinėlės,
1 pakelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Uogos, trintos avietės/braškės,
70 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sviestą ištirpiname su šokoladu. Šiek tiek atvėsiname.
Trynius atskiriame nuo baltymų.
Baltymus su druska išplakam iki standžių putų.
Trynius plakam su cukrum iki purumo, po šaukštą įplakame miltus. Supilame šokoladą ir vėl gerai išplakame.
Mediniu šaukštu ar mentele atsargiai, palaipsniui įmaišome baltymus.Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą (keksinę ar tortinę, nedaugiau nei 18cm skersmens).
Kepame 175 laipsnių temperatūroje apie 20 - 25 minutes.
Iškeptą atvėsiname.
Prieš puošiant grietinėle išimame iš formos.Kremui išplakame grietinėlę su cukraus pudra, baigiant plakti supilame standiklų.
Galima pagardinti 2 v.š. Rududu ar tarkuotu šokoladu.
Pyrago viršų galima nupjauti kad būtų lygus paviršius.
Iš nupjauto viršaus galime pasidaryti trupinius puošimui, išspausti širdutes.
Aptepame grietinėlės kremu, papuošiame ir palaikome šaltai.
Skanaus.
