
3 vienetai | kiaušiniai | |
65 gramai | sviestas | |
60 gramų | cukrus | |
100 gramų | šokoladas (juodasis) | |
3 valgomieji šaukštai | miltai | |
200 | grietinėlės, 35% (36% riebumo) | |
1 valgomasis šaukštas | cukraus pudra | |
1 pakelis | standiklio (grietinėlės) | |
Papuošimui: | ||
70 gramų | uogos (trintos avietės/braškės) |
Baltymus su druska išplakam iki standžių putų.
Trynius plakam su cukrum iki purumo, po šaukštą įplakame miltus. Supilame šokoladą ir vėl gerai išplakame.
Mediniu šaukštu ar mentele atsargiai, palaipsniui įmaišome baltymus.
Kepame 175 laipsnių temperatūroje apie 20 - 25 minutes.
Iškeptą atvėsiname.
Prieš puošiant grietinėle išimame iš formos.
Galima pagardinti 2 v.š. Rududu ar tarkuotu šokoladu.
Pyrago viršų galima nupjauti kad būtų lygus paviršius.
Iš nupjauto viršaus galime pasidaryti trupinius puošimui, išspausti širdutes.
Aptepame grietinėlės kremu, papuošiame ir palaikome šaltai.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Biskvitinis obuolių pyragas
-
Studentiškas vyniotinis
-
Velykinė banda
-
Keksas "C"
-
Varškės ir moliūgų apkepas
-
Traškius
-
Medaus tortas su želė ir kava
-
Daniškas kalėdinis pyragas
-
Erikos šokoladinis pyragas su karameliniais obuoliais ir šokolado užpilu
-
Varkės pyragas
-
Lietinių pyragas
-
Kokosinis obuolių pyragas
-
Varškės pyragas
-
Biskvitinis plokštainis "Kinder Milk Slice"
-
Šokoladinis varškės pyragas "Vasaros naktis"
-
Pyragas su vyšnių uogiene puodelyje
-
Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis
-
Brownies pyragas (tipiškas Norvegiškas)
-
Velykinis pyragas su įdaru
-
Apkepas „Greitukas“
Šokoladinis pyragas su biskvito širdelėmis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Sviestas,
65 gramai -
Cukrus,
60 gramų -
Šokoladas, juodasis,
100 gramų -
Miltai,
3 valgomieji šaukštai -
Grietinėlė, 35%, 36% riebumo,
200 -
Cukraus pudra,
1 valgomasis šaukštas -
Standiklis, grietinėlės,
1 pakelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Uogos, trintos avietės/braškės,
70 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sviestą ištirpiname su šokoladu. Šiek tiek atvėsiname.
Trynius atskiriame nuo baltymų.
Baltymus su druska išplakam iki standžių putų.
Trynius plakam su cukrum iki purumo, po šaukštą įplakame miltus. Supilame šokoladą ir vėl gerai išplakame.
Mediniu šaukštu ar mentele atsargiai, palaipsniui įmaišome baltymus.Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą (keksinę ar tortinę, nedaugiau nei 18cm skersmens).
Kepame 175 laipsnių temperatūroje apie 20 - 25 minutes.
Iškeptą atvėsiname.
Prieš puošiant grietinėle išimame iš formos.Kremui išplakame grietinėlę su cukraus pudra, baigiant plakti supilame standiklų.
Galima pagardinti 2 v.š. Rududu ar tarkuotu šokoladu.
Pyrago viršų galima nupjauti kad būtų lygus paviršius.
Iš nupjauto viršaus galime pasidaryti trupinius puošimui, išspausti širdutes.
Aptepame grietinėlės kremu, papuošiame ir palaikome šaltai.
Skanaus.