| 3 vienetai | kiaušiniai | |
| 65 gramai | sviestas | |
| 60 gramų | cukrus | |
| 100 gramų | šokoladas (juodasis) | |
| 3 valgomieji šaukštai | miltai | |
| 200 | grietinėlės, 35% (36% riebumo) | |
| 1 valgomasis šaukštas | cukraus pudra | |
| 1 pakelis | standiklio (grietinėlės) | |
| Papuošimui: | ||
| 70 gramų | uogos (trintos avietės/braškės) | |
Baltymus su druska išplakam iki standžių putų.
Trynius plakam su cukrum iki purumo, po šaukštą įplakame miltus. Supilame šokoladą ir vėl gerai išplakame.
Mediniu šaukštu ar mentele atsargiai, palaipsniui įmaišome baltymus.
Kepame 175 laipsnių temperatūroje apie 20 - 25 minutes.
Iškeptą atvėsiname.
Prieš puošiant grietinėle išimame iš formos.
Galima pagardinti 2 v.š. Rududu ar tarkuotu šokoladu.
Pyrago viršų galima nupjauti kad būtų lygus paviršius.
Iš nupjauto viršaus galime pasidaryti trupinius puošimui, išspausti širdutes.
Aptepame grietinėlės kremu, papuošiame ir palaikome šaltai.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Senovinis varškės pyragas
-
Vyniotinis su braškine uogiene
-
Tešloje keptas rūkytas kumpis
-
Šokoladinis skanėstas su riešutais
-
Batonas su sūriu ir česnaku
-
Moliūgų pyragas su grietinėlės glaistu
-
Šventnis varškės pyragas su vyšniomis
-
Mėlynių pyragas
-
Duona pagal Angelę
-
Obuolių pyragas su aguonomis
-
Onutės šimtalapis
-
Lukos obuolių pyragas
-
Šventinis vyniotinis su maskarpone ir romu
-
Obuolių pyragas
-
Citrininis vyniotinukas su uogiene
-
Šokoladinis pyragas
-
Čigonų plokštainis
-
Obuolių pyragas
-
Skanus riešutų pyragas
-
Varškės pyragas su slyvomis
Šokoladinis pyragas su biskvito širdelėmis
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Sviestas,
65 gramai -
Cukrus,
60 gramų -
Šokoladas, juodasis,
100 gramų -
Miltai,
3 valgomieji šaukštai -
Grietinėlė, 35%, 36% riebumo,
200 -
Cukraus pudra,
1 valgomasis šaukštas -
Standiklis, grietinėlės,
1 pakelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Uogos, trintos avietės/braškės,
70 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sviestą ištirpiname su šokoladu. Šiek tiek atvėsiname.
Trynius atskiriame nuo baltymų.
Baltymus su druska išplakam iki standžių putų.
Trynius plakam su cukrum iki purumo, po šaukštą įplakame miltus. Supilame šokoladą ir vėl gerai išplakame.
Mediniu šaukštu ar mentele atsargiai, palaipsniui įmaišome baltymus.Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą (keksinę ar tortinę, nedaugiau nei 18cm skersmens).
Kepame 175 laipsnių temperatūroje apie 20 - 25 minutes.
Iškeptą atvėsiname.
Prieš puošiant grietinėle išimame iš formos.Kremui išplakame grietinėlę su cukraus pudra, baigiant plakti supilame standiklų.
Galima pagardinti 2 v.š. Rududu ar tarkuotu šokoladu.
Pyrago viršų galima nupjauti kad būtų lygus paviršius.
Iš nupjauto viršaus galime pasidaryti trupinius puošimui, išspausti širdutes.
Aptepame grietinėlės kremu, papuošiame ir palaikome šaltai.
Skanaus.
