
1 kilogramas | kvietiniai miltai |
350 mililitrų | pienas |
350 gramų | cukrus |
200 gramų | margarinas |
50 gramų | mielės |
12 vienetų | kiaušiniai (tryniai) |
1 vienetas | citrinos (žievelė, tarkuota) |
0.25 arbatinio šaukštelio | kardamonas |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šokoladiniai keksiukai
-
Daniškas kalėdinis pyragas
-
Moliūgų pyragas
-
Greitas ir skanus varškės apkepas
-
Greitas pyragėlis
-
Tikrasis šimtalapis
-
Morkų tortas
-
Šokoladinis pyragas su obuoliais "Žiemos valsas"
-
Obuolių ir aguonų pyragas
-
Skanus obuolių pyragas
-
Sūrio desertas
-
Purus aviečių vyniotinis
-
Spurgos su įdaru
-
Biskvitinis, purus uogų pyragas
-
Gražusis obuolių pyragas
-
Vyniotnis su aguonomis
-
Meduolis
-
Pyragas "Karpatai"
-
Lengvai pagaminamas pyragas
-
Aguoninis pyragas su citrininiu glaistu
Velykinė banda

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Pienas,
350 mililitrų -
Cukrus,
350 gramų -
Margarinas,
200 gramų -
Mielės,
50 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
12 vienetų -
Citrinos, žievelė, tarkuota,
1 vienetas -
Kardamonas,
1/4 arbatinio šaukštelio - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
100 g miltų užplikykite stikline verdančio pieno. Gerai išmaišykite, kad atšoktų nuo indo sienelių, ir ataušinkite iki 30 laipsnių. Mieles ištrinkite su trupučiu cukraus, atskieskite šiltu pienu, sudėkite į plikytą tešlą ir gerai suplakite. Pastatykite 1–1,5 val. šiltai, kad pašiltų. Kiaušinio trynius ištrinkite iki baltumo su likusiu cukrumi. Išlydytą margariną ataušinkite ir supilkite į pakilusią tešlą. Paskaninkite kardamonu ir trinta citrinos žievele. Suberkite likusius persijotus miltus ir gerai išminkykite, kol nelips prie rankų. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite tešlą. Ji turi užimti trečdalį formos aukščio. Pastatykite šiltai, kad pakiltų, po to pašaukite į karštą orkaitę (240–250 C). Kepkite apie 1 val. Iškepus palikite formoje, kad sutvirtėtų, po to atsargiai, paguldžius ant šono, išimkite. Iš kiaušinio baltymo, stiklinės cukraus pudros ir šaukšto citrinos sulčių, viską gerai ištrynus, pasigaminkite baltą glajų. Juo ištepkite pyrago šonus ir leiskite sukietėti. Viršų užpilkite rudu glajumi ir leiskite gražiai nuvarvėti (jis gaminamas kaip baltas, tik įdedami 2 šaukštai kakavos).