
1 kilogramas | kvietiniai miltai |
350 mililitrų | pienas |
350 gramų | cukrus |
200 gramų | margarinas |
50 gramų | mielės |
12 vienetų | kiaušiniai (tryniai) |
1 vienetas | citrinos (žievelė, tarkuota) |
0.25 arbatinio šaukštelio | kardamonas |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kurmio kalnelis
-
Pyragas su persikais
-
Moliūgų ir obuolių apkepas
-
Mėlynių pyragas
-
Trupininis pyragas su varške ir nektarinais
-
Varškės plokštainis
-
Pyragas su cinamonu ir viso grūdo miltais
-
Varškės ir kuskuso pyragas
-
Burokėlių pyragas
-
Trupininis pyragas ,,Ubagas''
-
Trupiniuotis
-
Drezdeno tortas
-
Dangiškas pyragas su Spelta
-
Kakavinis varškės pyragas
-
Moliūgų pyragas
-
Obuolių pyragas
-
Šokoladinis cukinijų pyragas
-
Pyragas su špinatų-varškės įdaru
-
Kokosinis pyragas
-
Varškės ir sūrio apkepas
Velykinė banda

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Pienas,
350 mililitrų -
Cukrus,
350 gramų -
Margarinas,
200 gramų -
Mielės,
50 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
12 vienetų -
Citrinos, žievelė, tarkuota,
1 vienetas -
Kardamonas,
1/4 arbatinio šaukštelio - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
100 g miltų užplikykite stikline verdančio pieno. Gerai išmaišykite, kad atšoktų nuo indo sienelių, ir ataušinkite iki 30 laipsnių. Mieles ištrinkite su trupučiu cukraus, atskieskite šiltu pienu, sudėkite į plikytą tešlą ir gerai suplakite. Pastatykite 1–1,5 val. šiltai, kad pašiltų. Kiaušinio trynius ištrinkite iki baltumo su likusiu cukrumi. Išlydytą margariną ataušinkite ir supilkite į pakilusią tešlą. Paskaninkite kardamonu ir trinta citrinos žievele. Suberkite likusius persijotus miltus ir gerai išminkykite, kol nelips prie rankų. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite tešlą. Ji turi užimti trečdalį formos aukščio. Pastatykite šiltai, kad pakiltų, po to pašaukite į karštą orkaitę (240–250 C). Kepkite apie 1 val. Iškepus palikite formoje, kad sutvirtėtų, po to atsargiai, paguldžius ant šono, išimkite. Iš kiaušinio baltymo, stiklinės cukraus pudros ir šaukšto citrinos sulčių, viską gerai ištrynus, pasigaminkite baltą glajų. Juo ištepkite pyrago šonus ir leiskite sukietėti. Viršų užpilkite rudu glajumi ir leiskite gražiai nuvarvėti (jis gaminamas kaip baltas, tik įdedami 2 šaukštai kakavos).