Mėgstamiausias pyragas
AUTORIUS:
Violeta
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
250 gramų miltai
5 vienetai kiaušiniai
300 gramų cukrus
10 gramų vanilė
5 gramai soda
450 gramų grietinėlės, 35%
1 kilogramas obuoliai
100 gramų cukraus pudra
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Kiaušinius su cukrumi išplakti elektriniu plaktuvu (plakti apie 7 min.), kad masė padvigubėtų. Sudėti vanilinį cukrų, pamaišyti. Sodą nugesinti trupučiu acto, supilti į masę ir maišyt apie minutę laiko. Miltus persijoti ir įmaišyt į masę su šaukštu. Orkaitę įkaitint iki 200 ° C. Į skardą tiesti kepimo popierių, truputį patepti aliejumi. Krėst apie 5 šaukštus masės, ją paskleisti po visą skardą su šaukštu.Kepti apie 10 min.
Iš normos išeina 2 dideli blynai, kuriuos reikia perpjauti pusiau ir atvėsinti.
2.
Kremui: obuolius nulupu, perpjauti į 4 dalis, išimti sėklas. Juos dėti į orkaitės skardą ir kepti, kol praskysta (apie 20 min. 200 ° C). Iškepusius pilti į dubenį,išplakti plaktuvu, atvėsinti. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra ir citrinos sultimis iki standumo. Sukrėsti trintus atvėsusius obuolius ir išmaišyti.
3.
Pyrago blynus apšlakstyti saldintu vandeniu arba arbata.
4.
Patogiausia pyragą tept atsegamoje skardoje,tada kremas neprateka ir šonai būna lygūs. Dėti blyną, kremą, vėl blyną, kremą...
Galima įmaišyt uogų. Viršų aptepti kremu, dėti vaisių ir apipilti žele.

Skaniausias po 24 val, kai įsigeria kremas.

Populiariausi receptai šią savaitę

Mėgstamiausias pyragas

Komentarai: 5
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 20
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Kiaušinius su cukrumi išplakti elektriniu plaktuvu (plakti apie 7 min.), kad masė padvigubėtų. Sudėti vanilinį cukrų, pamaišyti. Sodą nugesinti trupučiu acto, supilti į masę ir maišyt apie minutę laiko. Miltus persijoti ir įmaišyt į masę su šaukštu. Orkaitę įkaitint iki 200 ° C. Į skardą tiesti kepimo popierių, truputį patepti aliejumi. Krėst apie 5 šaukštus masės, ją paskleisti po visą skardą su šaukštu.Kepti apie 10 min.
    Iš normos išeina 2 dideli blynai, kuriuos reikia perpjauti pusiau ir atvėsinti.

  2. Kremui: obuolius nulupu, perpjauti į 4 dalis, išimti sėklas. Juos dėti į orkaitės skardą ir kepti, kol praskysta (apie 20 min. 200 ° C). Iškepusius pilti į dubenį,išplakti plaktuvu, atvėsinti. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra ir citrinos sultimis iki standumo. Sukrėsti trintus atvėsusius obuolius ir išmaišyti.

  3. Pyrago blynus apšlakstyti saldintu vandeniu arba arbata.

  4. Patogiausia pyragą tept atsegamoje skardoje,tada kremas neprateka ir šonai būna lygūs. Dėti blyną, kremą, vėl blyną, kremą...
    Galima įmaišyt uogų. Viršų aptepti kremu, dėti vaisių ir apipilti žele.

    Skaniausias po 24 val, kai įsigeria kremas.

Receptą atsiuntė Violeta
Reklama:

Komentarai (5)


  • Danutė 2017-10-14 09:53

    Labai. Skanus


  • Irena 2015-08-14 06:22

    Būtinai kepsiu jau labai skaniai atrodo


  • valentain 2015-08-13 19:52

    deda soda,patikekit.galit ir kelimo milteliu deti.tikrai kils ir nesugadinsit nieko.o kam nepatinka galit ir nedeti.


  • Dalia 2015-06-04 20:08

    tai kuom dabar tiketi,deti soda ar ne


  • virginija 2013-11-14 12:10

    labai skanius pyragas dar syky darysiu vaikam patiko labai


Daugiau receptų