Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Autorius apie receptą: Tortui pagaminti naudojau kondensuoto pieno ir saujelę šokoladinių meduolių (abu meduolių skoniai mano mėgstamiausi), bet jeigu Jums labiau patinka tradiciniai, vaniliniai ar Tortui pagaminti naudojau kondensuoto pieno ir saujelę šokoladinių meduolių (abu meduolių skoniai mano mėgstamiausi), bet jeigu Jums labiau patinka tradiciniai, vaniliniai ar kakaviniai meduoliai, tuomet naudokite juos. Tortą puoškite kaip tik patinka, bet šis tortukas ir be didelių papuošimų atrodo labai dailiai. Jei vis dėlto sunkiai galvojasi ką gi uždėjus ant torto viršaus – puošimui puikiai tiks įvairios uogos, vaisiai, šokoladas, ar tiesiog mėgstami pabarstukai. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų meduolių (mėgstamo skonio)
500 gramų grietinė (riebesnės)
4 vienetai bananai (vidutinio dydžio)
3 valgomieji šaukštai cukraus pudra
1 arbatinis šaukštelis citrinų sultys (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Meduolius sutrupiname viename dubenyje.
2.
Į kitą dubenį sudedame grietinę, pagardiname cukraus pudra (pagal skonį) ir citrinos sultimis (jei naudojate). Išmaišome.
3.
Imame apvalią, nedidelę, išardomą tortinę (aš naudojau 20 cm skermens). Ant jos dugno dedame 1/3 sutrupintų meduolių, tolygiai padengiame dugną, prispaudžiame. Užpilame ¼ grietinės, šiek tiek paspaudžiame, išdėliojame griežinėliais supjaustytus bananus, užpilame dar ¼ grietinės. Tada užberiame puse likusių meduolių, paspaudžiame, vėl grietinės sluoksnis, bananai ir vėl grietinė. Tortą užberiame likusiais meduolių trupiniais.
4.
Tortą paliekame šaldytuve pernakt, kad visi sluoksniai įsigertų grietinės kremo. Puošiame pagal savo fantaziją. Aš papuošimui naudojau saujelę maraschino vyšnių. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Tortui pagaminti naudojau kondensuoto pieno ir saujelę šokoladinių meduolių (abu meduolių skoniai mano mėgstamiausi), bet jeigu Jums labiau patinka tradiciniai, vaniliniai ar ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Meduolius sutrupiname viename dubenyje.

  2. Į kitą dubenį sudedame grietinę, pagardiname cukraus pudra (pagal skonį) ir citrinos sultimis (jei naudojate). Išmaišome.

  3. Imame apvalią, nedidelę, išardomą tortinę (aš naudojau 20 cm skermens). Ant jos dugno dedame 1/3 sutrupintų meduolių, tolygiai padengiame dugną, prispaudžiame. Užpilame ¼ grietinės, šiek tiek paspaudžiame, išdėliojame griežinėliais supjaustytus bananus, užpilame dar ¼ grietinės. Tada užberiame puse likusių meduolių, paspaudžiame, vėl grietinės sluoksnis, bananai ir vėl grietinė. Tortą užberiame likusiais meduolių trupiniais.

  4. Tortą paliekame šaldytuve pernakt, kad visi sluoksniai įsigertų grietinės kremo. Puošiame pagal savo fantaziją. Aš papuošimui naudojau saujelę maraschino vyšnių. Skanaus!

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų