| 500 gramų | meduolių (mėgstamo skonio) |
| 500 gramų | grietinė (riebesnės) |
| 4 vienetai | bananai (vidutinio dydžio) |
| 3 valgomieji šaukštai | cukraus pudra |
| 1 arbatinis šaukštelis | citrinų sultys (nebūtina) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Persikų tyrės želė su serbentais
-
Vyno želės ir grietinėlės desertas
-
Mango pudingas
-
Ledų desertas
-
Želė desertas su uogiene
-
Želė su vaisiais
-
Gaivus varškės desertas
-
Pieniniai ledai
-
Abrikosų šerbetas
-
Ananasų kukuliukai
-
Ledai su migdolais
-
Grietinėlė su braškėmis
-
Šeivamedžių grietinėlės putėsiai su žaliosiomis citrinomis
-
Krepšeliai su grūdėta varške ir persikais
-
Burnoje tirpstantis kalėdinis tortas
-
Ryžių desertas
-
Baltasis tinginys
-
Arvydo ananasų desertas
-
Įdaryti persikai
-
Pusryčių desertas
Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Meduoliai, mėgstamo skonio,
500 gramų -
Grietinė, riebesnės,
500 gramų -
Bananai, vidutinio dydžio,
4 vienetai -
Cukraus pudra,
3 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys, nebūtina,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Meduolius sutrupiname viename dubenyje.
Į kitą dubenį sudedame grietinę, pagardiname cukraus pudra (pagal skonį) ir citrinos sultimis (jei naudojate). Išmaišome.
Imame apvalią, nedidelę, išardomą tortinę (aš naudojau 20 cm skermens). Ant jos dugno dedame 1/3 sutrupintų meduolių, tolygiai padengiame dugną, prispaudžiame. Užpilame ¼ grietinės, šiek tiek paspaudžiame, išdėliojame griežinėliais supjaustytus bananus, užpilame dar ¼ grietinės. Tada užberiame puse likusių meduolių, paspaudžiame, vėl grietinės sluoksnis, bananai ir vėl grietinė. Tortą užberiame likusiais meduolių trupiniais.
Tortą paliekame šaldytuve pernakt, kad visi sluoksniai įsigertų grietinės kremo. Puošiame pagal savo fantaziją. Aš papuošimui naudojau saujelę maraschino vyšnių. Skanaus!
