
500 gramų | meduolių (mėgstamo skonio) |
500 gramų | grietinė (riebesnės) |
4 vienetai | bananai (vidutinio dydžio) |
3 valgomieji šaukštai | cukraus pudra |
1 arbatinis šaukštelis | citrinų sultys (nebūtina) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Gaivus Sandros desertas "Ant debesų"
-
Avokadų ir citrinų desertas
-
Varškės ledai
-
Gaivus desertas
-
Desertas su sausais pusryčiais
-
Kuskuso desertas
-
Dribsniai su vaisiais
-
Desertas "Snieguolė"
-
Gaivus desertas
-
Ledų ir kolos kokteilis
-
Šokoladiniai kavos ledai
-
Pieniniai ledai
-
Baltymų kremo pyragaičiai su plakta grietinėle
-
Šokoladinis tortas
-
Lemon posset
-
Kokosų skanumėlis (Kokosmums)
-
Gaivus varškės desertas su vaisiais
-
Nekeptas varškės tortas
-
Ledų ir bananų kokteilis
-
Aguonų "Paukščių pienas" su karamelizuotais sausainių trupiniais ir čili medumi
Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Meduoliai, mėgstamo skonio,
500 gramų -
Grietinė, riebesnės,
500 gramų -
Bananai, vidutinio dydžio,
4 vienetai -
Cukraus pudra,
3 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys, nebūtina,
1 arbatinis šaukštelis
Meduolius sutrupiname viename dubenyje.
Į kitą dubenį sudedame grietinę, pagardiname cukraus pudra (pagal skonį) ir citrinos sultimis (jei naudojate). Išmaišome.
Imame apvalią, nedidelę, išardomą tortinę (aš naudojau 20 cm skermens). Ant jos dugno dedame 1/3 sutrupintų meduolių, tolygiai padengiame dugną, prispaudžiame. Užpilame ¼ grietinės, šiek tiek paspaudžiame, išdėliojame griežinėliais supjaustytus bananus, užpilame dar ¼ grietinės. Tada užberiame puse likusių meduolių, paspaudžiame, vėl grietinės sluoksnis, bananai ir vėl grietinė. Tortą užberiame likusiais meduolių trupiniais.
Tortą paliekame šaldytuve pernakt, kad visi sluoksniai įsigertų grietinės kremo. Puošiame pagal savo fantaziją. Aš papuošimui naudojau saujelę maraschino vyšnių. Skanaus!