
500 gramų | meduolių (mėgstamo skonio) |
500 gramų | grietinė (riebesnės) |
4 vienetai | bananai (vidutinio dydžio) |
3 valgomieji šaukštai | cukraus pudra |
1 arbatinis šaukštelis | citrinų sultys (nebūtina) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Saldainiai "Saldi fantazija"
-
Sausainių gardėsis su varške
-
Torčiukas "vaikučiukas"
-
Uogų desertas
-
Vaisiniai saldainiai
-
Šokolado putėsiai
-
Gaivus užkandėlis
-
Gaivios vaisių salotos su drakono vaisiumi (kertuočiu)
-
Gaivus tortas
-
Varškės desertas
-
Tiramisu su plikytais sausainiais
-
Trešnės marškinėliuose
-
Varškės ledai
-
Varškės desertas su vaisiais
-
Sūrio desertas
-
Vyno želės ir grietinėlės desertas
-
Šokoladiniai bananai
-
Ledų desertas
-
Agrastų drebučiai su braškėmis
-
Varškėčiai su džiovintais vaisiais
Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Meduoliai, mėgstamo skonio,
500 gramų -
Grietinė, riebesnės,
500 gramų -
Bananai, vidutinio dydžio,
4 vienetai -
Cukraus pudra,
3 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys, nebūtina,
1 arbatinis šaukštelis
Meduolius sutrupiname viename dubenyje.
Į kitą dubenį sudedame grietinę, pagardiname cukraus pudra (pagal skonį) ir citrinos sultimis (jei naudojate). Išmaišome.
Imame apvalią, nedidelę, išardomą tortinę (aš naudojau 20 cm skermens). Ant jos dugno dedame 1/3 sutrupintų meduolių, tolygiai padengiame dugną, prispaudžiame. Užpilame ¼ grietinės, šiek tiek paspaudžiame, išdėliojame griežinėliais supjaustytus bananus, užpilame dar ¼ grietinės. Tada užberiame puse likusių meduolių, paspaudžiame, vėl grietinės sluoksnis, bananai ir vėl grietinė. Tortą užberiame likusiais meduolių trupiniais.
Tortą paliekame šaldytuve pernakt, kad visi sluoksniai įsigertų grietinės kremo. Puošiame pagal savo fantaziją. Aš papuošimui naudojau saujelę maraschino vyšnių. Skanaus!