500 gramų | meduolių (mėgstamo skonio) |
500 gramų | grietinė (riebesnės) |
4 vienetai | bananai (vidutinio dydžio) |
3 valgomieji šaukštai | cukraus pudra |
1 arbatinis šaukštelis | citrinų sultys (nebūtina) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tortas "Grietinė"
- Citrinų putėsiai
- Kavos ir ledų desertas
- Ledų desertas
- Aušros želė tortas
- Citrinos drebučiai
- Varškės sūris su žele
- Jogurto desertas
- Gaivus gardėsis "Avietėlė"
- Sveikas vaisių desertas
- Baltasis tinginys
- Gaivus desertas
- Jogurto ledai
- Ledų ir bananų kokteilis
- Nekeptas varškės tortas
- Naminiai ledai
- Kaimiški ledai
- Melionų desertas
- Želė su varške
- Braškumėlis
Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Meduoliai, mėgstamo skonio,
500 gramų -
Grietinė, riebesnės,
500 gramų -
Bananai, vidutinio dydžio,
4 vienetai -
Cukraus pudra,
3 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys, nebūtina,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Meduolius sutrupiname viename dubenyje.
Į kitą dubenį sudedame grietinę, pagardiname cukraus pudra (pagal skonį) ir citrinos sultimis (jei naudojate). Išmaišome.
Imame apvalią, nedidelę, išardomą tortinę (aš naudojau 20 cm skermens). Ant jos dugno dedame 1/3 sutrupintų meduolių, tolygiai padengiame dugną, prispaudžiame. Užpilame ¼ grietinės, šiek tiek paspaudžiame, išdėliojame griežinėliais supjaustytus bananus, užpilame dar ¼ grietinės. Tada užberiame puse likusių meduolių, paspaudžiame, vėl grietinės sluoksnis, bananai ir vėl grietinė. Tortą užberiame likusiais meduolių trupiniais.
Tortą paliekame šaldytuve pernakt, kad visi sluoksniai įsigertų grietinės kremo. Puošiame pagal savo fantaziją. Aš papuošimui naudojau saujelę maraschino vyšnių. Skanaus!