10 vienetų | slyvos |
160 gramų | miltai |
160 gramų | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
115 gramų | sviestas |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
1 žiupsnelis | druska |
šiek tiek | cukraus pudra |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tinginių pyragas
- Pyragas Velykoms
- Šlapias pyragas
- Obuolių pyragas su varške ir karamele
- Varškės pyragas su jogurtu
- Šokoladinis kriaušių pyragas
- Obuolių pyragas su riešutais
- Karamelinis pyragas
- Skanausias varškės pyragas
- Bananų sufle
- Citrinų pyragas
- Apvalus „Napoleonas“
- Kriaušių pyragas
- Varškės pyragas
- Pyragas "Prie arbatos"
- Medaus pyragas su riešutais
- Obuolių ir aguonų pyragas
- Pavasariškai žalias pyragas
- Pyragas su juodaisiais serbentais
- Šokoladinė vasara
Slyvų pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Slyvos,
10 vienetų -
Miltai,
160 gramų -
Cukrus,
160 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sviestas,
115 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis - Cukraus pudra
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kambario temperatūros sviestą su cukrumi išplakame iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius ir išplakame.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, cinamonu, druska ir įsijojame į sviesto masę. Tešlą pilame į kepimo popieriumi ištiestą skardą.
Slyvas perpjauname pusiau, išimame kauliukus. Gražiai išdėliojame slyvas ant tešlos ir truputį paspaudžiame, kad priliptų (stipriai spausti nereikia, nes pyragas kildamas gražiai „apkabins“ slyvas).
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Ar pyragas iškepęs, galima patikrinti mediniu pagaliuku - ištrauktas jis turi būti sausas, neapkibęs tešla. Iškepusį pyragą apibarstome cukraus pudra. Galima patiekti su ledais. Skanaus!