Slyvų pyragas
AUTORIUS:
Giedrė
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Autorius apie receptą: Be galo gardus ir subtilus desertas, nepaliekantis abejingų bei sušildantis žvarbų rudens vakarą. Be galo gardus ir subtilus desertas, nepaliekantis abejingų bei sušildantis žvarbų rudens vakarą. Giedrė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
10 vienetų slyvos
160 gramų miltai
160 gramų cukrus
2 vienetai kiaušiniai
115 gramų sviestas
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
1 arbatinis šaukštelis cinamonas
1 žiupsnelis druska
šiek tiek cukraus pudra
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Kambario temperatūros sviestą su cukrumi išplakame iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius ir išplakame.
2.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, cinamonu, druska ir įsijojame į sviesto masę. Tešlą pilame į kepimo popieriumi ištiestą skardą.
3.
Slyvas perpjauname pusiau, išimame kauliukus. Gražiai išdėliojame slyvas ant tešlos ir truputį paspaudžiame, kad priliptų (stipriai spausti nereikia, nes pyragas kildamas gražiai „apkabins“ slyvas).
4.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Ar pyragas iškepęs, galima patikrinti mediniu pagaliuku - ištrauktas jis turi būti sausas, neapkibęs tešla. Iškepusį pyragą apibarstome cukraus pudra. Galima patiekti su ledais. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Slyvų pyragas

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Be galo gardus ir subtilus desertas, nepaliekantis abejingų bei sušildantis žvarbų rudens vakarą. Giedrė
Gaminimo eiga:
  1. Kambario temperatūros sviestą su cukrumi išplakame iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius ir išplakame.

  2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, cinamonu, druska ir įsijojame į sviesto masę. Tešlą pilame į kepimo popieriumi ištiestą skardą.

  3. Slyvas perpjauname pusiau, išimame kauliukus. Gražiai išdėliojame slyvas ant tešlos ir truputį paspaudžiame, kad priliptų (stipriai spausti nereikia, nes pyragas kildamas gražiai „apkabins“ slyvas).

  4. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Ar pyragas iškepęs, galima patikrinti mediniu pagaliuku - ištrauktas jis turi būti sausas, neapkibęs tešla. Iškepusį pyragą apibarstome cukraus pudra. Galima patiekti su ledais. Skanaus!

Receptą atsiuntė Giedrė
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų