Tortas su varškės kremu
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
3 vienetai kiaušiniai
75 gramai kvietiniai miltai
75 gramai krakmolas
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo milteliai
16 gramų želatina
2 vienetai apelsinų
200 gramų cukrus
100 gramų vanilinis cukrus
500 gramų varškė
500 gramų grietinėlės, 35%
50 gramų juodojo šokolado (tarkuotas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Kiaušinius išplakame su 3 šaukštais karšto vandens, 50 g vanilinio cukraus ir 150 g cukraus.
Miltus sumaišome su krakmolu, kepimo milteliais ir viską supilame į kiaušinių masę, bei išmaišome.
Paruoštą masę supilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir kepame apie 30 min., 160-180 laipsnių temperatūroje.
Iškepusį biskvitą atvėsiname ir padaliname į dvi dalis.

Paruošiame varškės kremą. Iš apelsinų išspaudžiame sultis, sumaišome su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Ištirpiname želatiną ir išsukame su šalta liesa varške. Viską sumaišome su išplakta grietinėle.
Dalį kremo užtepame ant apatinės biskvito dalies, uždengiame kitu papločiu ir aptepame likusiu varškės kremu (ir torto kraštus).
Tortą apibarstome tarkuotu šokoladu. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Tortas su varškės kremu

Komentarai: 6
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Kiaušinius išplakame su 3 šaukštais karšto vandens, 50 g vanilinio cukraus ir 150 g cukraus.
Miltus sumaišome su krakmolu, kepimo milteliais ir viską supilame į kiaušinių masę, bei išmaišome.
Paruoštą masę supilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir kepame apie 30 min., 160-180 laipsnių temperatūroje.
Iškepusį biskvitą atvėsiname ir padaliname į dvi dalis.

Paruošiame varškės kremą. Iš apelsinų išspaudžiame sultis, sumaišome su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Ištirpiname želatiną ir išsukame su šalta liesa varške. Viską sumaišome su išplakta grietinėle.
Dalį kremo užtepame ant apatinės biskvito dalies, uždengiame kitu papločiu ir aptepame likusiu varškės kremu (ir torto kraštus).
Tortą apibarstome tarkuotu šokoladu. Skanaus!

Reklama:

Komentarai (6)


  • Ingrida 2024-03-22 22:42

    Nieko sau 100gr.vanilės


  • vardene 2016-08-13 18:19

    Labai skanus tortukas, isejo pasakiskas nors neesu gera tortu gaminime. ;)


  • menule 2013-09-18 16:56

    sakykit, o kiek pilti vandens, kad istirpinti zelatina, ar ir poto su vandeniu supilti ?


  • Aiste 2013-05-31 14:12

    Taip, išplakti su vandeniu ir cukrumi. Vanduo truputį labiau suskystina cukrų :-)


  • kilina 2013-05-19 20:54

    Truputi nesuprantu,kaip kiausinius isplakt su karstu vandeniu?


Daugiau receptų