1 kilogramas | obuoliai |
250 mililitrų | pienas |
150 gramų | cukrus |
140 gramų | miltai |
1 vienetas | kiaušiniai |
2 valgomieji šaukštai | džemas (arba medaus) |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Biskvitas su vyšniomis
- Miglės kakavinis pyragas
- Obuolių pyragas be tešlos
- Drezdeno tortas
- Velykinis pyragas
- Morkų pyragas
- Ingridos obuolių pyragas
- Obuolių pyragas
- Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu
- Pyragas "Magdė"
- Cukinijų pyragas
- Obuolių ir riešutų pyragas
- Pyragas su varškės įdaru
- Pyragas „Sniegas“
- Imbierinis namelis
- Pyragas „paprastutis“
- Trijų skonių pynė
- Šimtalapis su razinomis
- Nykštukų pyragaičiai
- Biskvitas su antaniniais obuoliais
Gražusis obuolių pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Obuoliai,
1 kilogramas -
Pienas,
250 mililitrų -
Cukrus,
150 gramų -
Miltai,
140 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Džemas, arba medaus,
2 valgomieji šaukštai -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įkaitinti orkaitę iki 180 C.
Visus obuolius nulupti. 3 obuolius supjaustyti skiltelėmis, sumaišyti su miltais, cukrumi, pienu, kepimo milteliais, kiaušiniu ir cinamonu. Ir viską sutrinti elektriniu tirtuvu. Tešlą supilti į apvalią kepimo formą išteptą sviestu. Likusius obuolius supjaustyti vienodomis, gražiomis skiltelėmis ir išdėlioti ratais ant tešlos.
Pašauti į orkaitę ir kepti 1 valandą. Kai pyragas iškeps, ištepti pyrago viršų džemu ar skystu medumi, taip suteikiant pyragui gražaus blizgumo. Skanaus!
Komentarai