600 gramų | moliūgai |
6 vienetai | obuoliai |
2 vienetai | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
2.5 valgomojo šaukšto | sviestas |
1.5 stiklinės | grietinė |
šiek tiek | cinamonas |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Cukinijos su krabų lazdelėmis
- Cukinijų ir bulvių apkepas
- Moliūginiai sklindžiai
- Daržovės su mėsa ir sūriu
- Griežčių apkepas su mėsa
- Su sūriu ir pomidorais kepti baklažanai
- Įdaryta cukinija
- Įdarytos paprikos
- Kepti aguročiai su slyvomis
- Kepti aguročiai su grybais ir daržovėmis
- Slovakiški baklažanai
- Lengvai marinuotos daržovės keptos grilyje
- Moliūgai vakarienei
- Morkos su pievagrybiais
- Falafeliai
- Traškūs žiediniai kopūstai
- Kepti patisonai
- Bulvių kotletai su porais
- Sojų apkepas su daržovėmis
- Karštieji kukurūzai su sviestu ir česnaku
Moliūgų ir obuolių apkepas
- Paruošimo laikas:
-
Moliūgai,
600 gramų -
Obuoliai,
6 vienetai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Džiūvėsėliai,
3 valgomieji šaukštai -
Sviestas,
2.5 valgomojo šaukšto -
Grietinė,
1.5 stiklinės - Cinamonas
- Citrinos, žievelė
- Cukrus
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nulupti moliūgai, išskobus sėklas, sutarkuojami ir pašutinami truputyje vandens su sviestu. Tada į juos suberiami tarkuoti obuoliai ir dar pavirinama. Nukaitus puodą, masė atvėsinama. Suberiami džiūvėsėliai, su cukrumi išsukti kiaušinių tryniai, įtarkuojama citrinos žievelė ar įberiama kitų prieskonių, druskos. Viskas sumaišoma. Vėliau sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvas ar forma ištepama riebalais, pabarstoma džiūvėsėliais, ir sukrečiama masė, apdėliojama sviesto gabalėliais. Kepama orkaitėje. Tiekiama su grietine.