600 gramų | moliūgai |
6 vienetai | obuoliai |
2 vienetai | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
2.5 valgomojo šaukšto | sviestas |
1.5 stiklinės | grietinė |
šiek tiek | cinamonas |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Cukinijų apkepas
- Bulvių apkepas
- Svogūnų pyragas
- Lietinių tortas
- Nesaldūs cukinijų blynai
- "Balandėlis"
- Moliūgų blynai su abrikosais
- Apkepas „Vienas ir du“
- Bulvių kotletai su porais
- Įdarytas moliūgas
- Špinatų apkepas
- Kepti aguročiai su grybais ir daržovėmis
- Vištienos ir baklažanų apkepas
- Daržovių ir mėsos apkepas
- Ryžių pudingas
- Kukurūzų burbuolės
- Lauko čili sriuba
- Romšteksas majonezo padaže
- Orkaitėje keptos bulvės
- Varškės ir morkų apkepas
Moliūgų ir obuolių apkepas
- Paruošimo laikas:
-
Moliūgai,
600 gramų -
Obuoliai,
6 vienetai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Džiūvėsėliai,
3 valgomieji šaukštai -
Sviestas,
2.5 valgomojo šaukšto -
Grietinė,
1.5 stiklinės - Cinamonas
- Citrinos, žievelė
- Cukrus
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nulupti moliūgai, išskobus sėklas, sutarkuojami ir pašutinami truputyje vandens su sviestu. Tada į juos suberiami tarkuoti obuoliai ir dar pavirinama. Nukaitus puodą, masė atvėsinama. Suberiami džiūvėsėliai, su cukrumi išsukti kiaušinių tryniai, įtarkuojama citrinos žievelė ar įberiama kitų prieskonių, druskos. Viskas sumaišoma. Vėliau sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvas ar forma ištepama riebalais, pabarstoma džiūvėsėliais, ir sukrečiama masė, apdėliojama sviesto gabalėliais. Kepama orkaitėje. Tiekiama su grietine.