
Pyragas su gervuogių pertepimu
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Tešlai: | ||
100 gramų | krakmolas | |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai | |
100 gramų | cukrus | |
4 vienetai | kiaušiniai | |
150 gramų | cukrus | |
100 gramų | kvietiniai miltai | |
Pertepimui: | ||
300 gramų | gervuogės | |
20 gramų | želatina | |
500 gramų | grietinėlės, 35% |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Želatiną užpilame 150 ml šalto vandens ir paliekame 1 valandai išbrinkti.
2.
Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi. Įmaišome krakmolą, miltus ir kepimo miltelius.
3.
Baltymus išplakame iki putų ir įmaišome į tešlą.
4.
Tešlą supilame į apvalią kepimo skardą (turėjau 26 cm skersmens) ir kepame 20 - 25 minutes 180 laipsnių orkaitėje.
Iškepusį pyragą atvėsiname ir perpjauname per pusę. Gauname du lakštus.
Iškepusį pyragą atvėsiname ir perpjauname per pusę. Gauname du lakštus.
5.
Grietinėlę išplakame su cukrumi. Įmaišome sutrintas gervuoges. Vandenį su želatina kaitiname ant ugnies ir maišome, kol ištirpsta. Įmaišome į gervuogių masę.
čiai.
čiai.
6.
Po 5 minučių šiuo pertepimu aptepame vieną lakštą, uždedame kitą. Antrojo biskvitinio lakšto viršų irgi aptepame gervuogių pertepimu.
Dedame pyragą į šaldytuvą nakčiai.
Dedame pyragą į šaldytuvą nakčiai.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Burokėlių pyragas
-
Pyragas "Kiselius"
-
Obuolių pyragas su varške ir cinamonu
-
Purus pyragas
-
Greitas pyragėlis
-
Prancūziškas pyragas
-
Rudeniškas moliūgų skanumynas
-
Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
-
Kopūstų pyragas su žirniais
-
Špinatų tortas su varškės kremu ir braškėmis
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir bananais
-
Morkų pyragas
-
Kakavinis pyragaitis
-
Moliūgų duona
-
Obuolių apkepas
-
Aronijų uogienės greitpyragis su migdolais ir kokosų drožlėmis
-
Rabarbarų pyragas
-
Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
-
Pyragas su rabardarų džemu
-
Kefyro pyragas Zebriukas
Pyragas su gervuogių pertepimu
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Krakmolas,
100 gramų -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Cukrus,
100 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Cukrus,
150 gramų -
Kvietiniai miltai,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Gervuogės,
300 gramų -
Želatina,
20 gramų -
Grietinėlė, 35%,
500 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Želatiną užpilame 150 ml šalto vandens ir paliekame 1 valandai išbrinkti.
Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi. Įmaišome krakmolą, miltus ir kepimo miltelius.
Baltymus išplakame iki putų ir įmaišome į tešlą.
Tešlą supilame į apvalią kepimo skardą (turėjau 26 cm skersmens) ir kepame 20 - 25 minutes 180 laipsnių orkaitėje.
Iškepusį pyragą atvėsiname ir perpjauname per pusę. Gauname du lakštus.Grietinėlę išplakame su cukrumi. Įmaišome sutrintas gervuoges. Vandenį su želatina kaitiname ant ugnies ir maišome, kol ištirpsta. Įmaišome į gervuogių masę.
čiai.Po 5 minučių šiuo pertepimu aptepame vieną lakštą, uždedame kitą. Antrojo biskvitinio lakšto viršų irgi aptepame gervuogių pertepimu.
Dedame pyragą į šaldytuvą nakčiai.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...