Pyragas su gervuogių pertepimu
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Tešlai:
100 gramų krakmolas
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo milteliai
100 gramų cukrus
4 vienetai kiaušiniai
150 gramų cukrus
100 gramų kvietiniai miltai
Pertepimui:
300 gramų gervuogės
20 gramų želatina
500 gramų grietinėlės, 35%
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Želatiną užpilame 150 ml šalto vandens ir paliekame 1 valandai išbrinkti.
2.
Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi. Įmaišome krakmolą, miltus ir kepimo miltelius.
3.
Baltymus išplakame iki putų ir įmaišome į tešlą.
4.
Tešlą supilame į apvalią kepimo skardą (turėjau 26 cm skersmens) ir kepame 20 - 25 minutes 180 laipsnių orkaitėje.
Iškepusį pyragą atvėsiname ir perpjauname per pusę. Gauname du lakštus.
5.
Grietinėlę išplakame su cukrumi. Įmaišome sutrintas gervuoges. Vandenį su želatina kaitiname ant ugnies ir maišome, kol ištirpsta. Įmaišome į gervuogių masę.
čiai.
6.
Po 5 minučių šiuo pertepimu aptepame vieną lakštą, uždedame kitą. Antrojo biskvitinio lakšto viršų irgi aptepame gervuogių pertepimu.
Dedame pyragą į šaldytuvą nakčiai.

Populiariausi receptai šią savaitę

Pyragas su gervuogių pertepimu

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Tešlai: Pertepimui:
Gaminimo eiga:
  1. Želatiną užpilame 150 ml šalto vandens ir paliekame 1 valandai išbrinkti.

  2. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi. Įmaišome krakmolą, miltus ir kepimo miltelius.

  3. Baltymus išplakame iki putų ir įmaišome į tešlą.

  4. Tešlą supilame į apvalią kepimo skardą (turėjau 26 cm skersmens) ir kepame 20 - 25 minutes 180 laipsnių orkaitėje.
    Iškepusį pyragą atvėsiname ir perpjauname per pusę. Gauname du lakštus.

  5. Grietinėlę išplakame su cukrumi. Įmaišome sutrintas gervuoges. Vandenį su želatina kaitiname ant ugnies ir maišome, kol ištirpsta. Įmaišome į gervuogių masę.
    čiai.

  6. Po 5 minučių šiuo pertepimu aptepame vieną lakštą, uždedame kitą. Antrojo biskvitinio lakšto viršų irgi aptepame gervuogių pertepimu.
    Dedame pyragą į šaldytuvą nakčiai.

Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų