![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Kaimiškas pyragas
Porcijų skaičius:
10
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
700 gramų | pienas |
60 gramų | šlapios mielės |
40 gramų | cukrus |
1.4 kilogramo | spelta šviesūs miltai |
100 gramų | sviestas |
3 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Į dubenį supilti pašildytą pieną, įdėti šviežias mieles, cukrų ir maišyti maišinį, kol visiškai ištirps mielės ir cukrus. Po to, palikti kelioms minutėms, kad suaktyvėtų mielės. Tuomet sudėti 700 g miltų ir maišyti iki vientisos masės. Dubenį su tešlą palikti šiltoje vietoje apie 40 min., kol pakils dvigubai. Po to, į tešlą sudėti pašildytą sviestą,kiaušinius, žiupsnelį druskos, likusius 700 g miltų ir gerai išminkyti tešlą, kol ji nelips prie rankų. Tuomet, suformuoti du kepaliukus ir padėti ant aliejumi išteptos ar kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir palikti kol pakils dvigubai. Pyragą kepti 200°C temperatūroje 1 val. 30 min. Po Jūsų namus pasklis ypatingas pyrago aromatas.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Slyvų pyragas
-
Sūrio desertas
-
Pyragas „Sniego senis“
-
Obuolių pyragas „Skanutis“
-
Kakavinis pyragas su juodais serbentais
-
Vyniotinis su braškine uogiene
-
Pyragas "Karpatai"
-
Varškės pyragas su vyšniomis
-
Greitas pyragėlis
-
Margas keksas
-
Ingos pyragas
-
Obuolių pyragėliai su cinamonu
-
Karamelinis obuolių pyragas su ledais
-
Slyvinis
-
Pyragaitis
-
Aguonų keksas
-
Pyragas su uogomis prie karštos arbatos
-
Kuršėnų vyniotnis
-
Vyniotinis su varške
-
Graikinių riešutų pyragas
Kaimiškas pyragas
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Pienas,
700 gramų -
Šlapios mielės,
60 gramų -
Cukrus,
40 gramų -
Spelta šviesūs miltai ,
1 ir 2/5 kilogramo -
Sviestas,
100 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į dubenį supilti pašildytą pieną, įdėti šviežias mieles, cukrų ir maišyti maišinį, kol visiškai ištirps mielės ir cukrus. Po to, palikti kelioms minutėms, kad suaktyvėtų mielės. Tuomet sudėti 700 g miltų ir maišyti iki vientisos masės. Dubenį su tešlą palikti šiltoje vietoje apie 40 min., kol pakils dvigubai. Po to, į tešlą sudėti pašildytą sviestą,kiaušinius, žiupsnelį druskos, likusius 700 g miltų ir gerai išminkyti tešlą, kol ji nelips prie rankų. Tuomet, suformuoti du kepaliukus ir padėti ant aliejumi išteptos ar kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir palikti kol pakils dvigubai. Pyragą kepti 200°C temperatūroje 1 val. 30 min. Po Jūsų namus pasklis ypatingas pyrago aromatas.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...