700 gramų | pienas |
60 gramų | šlapios mielės |
40 gramų | cukrus |
1.4 kilogramo | spelta šviesūs miltai |
100 gramų | sviestas |
3 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Moliūgų pyragas
- Pyragas su bulvėmis
- Biskvitinis, purus uogų pyragas
- Aguonų keksas
- Pyragas "Saldus lyg sapnas"
- Obuolių ir varškės pyragas prie kavos
- Sezamo gardumynas
- Apelsininis pyragas su migdolais
- Saldutis vyniotinis
- Keksas
- Bulka su šokolado įdaru
- Vyniotnis su aguonomis
- Braškių pyragas
- Rosanos skruzdėlynas
- Biskvitinis plokštainis "Kinder Milk Slice"
- Pyragas su riešutais
- Ūkininkų pyragas
- Morkų pyragas
- Napoleonas
- Morkų pyragas
Kaimiškas pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Pienas,
700 gramų -
Šlapios mielės,
60 gramų -
Cukrus,
40 gramų -
Spelta šviesūs miltai ,
1 ir 2/5 kilogramo -
Sviestas,
100 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į dubenį supilti pašildytą pieną, įdėti šviežias mieles, cukrų ir maišyti maišinį, kol visiškai ištirps mielės ir cukrus. Po to, palikti kelioms minutėms, kad suaktyvėtų mielės. Tuomet sudėti 700 g miltų ir maišyti iki vientisos masės. Dubenį su tešlą palikti šiltoje vietoje apie 40 min., kol pakils dvigubai. Po to, į tešlą sudėti pašildytą sviestą,kiaušinius, žiupsnelį druskos, likusius 700 g miltų ir gerai išminkyti tešlą, kol ji nelips prie rankų. Tuomet, suformuoti du kepaliukus ir padėti ant aliejumi išteptos ar kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir palikti kol pakils dvigubai. Pyragą kepti 200°C temperatūroje 1 val. 30 min. Po Jūsų namus pasklis ypatingas pyrago aromatas.