Kaimiškas pyragas
AUTORIUS:
Spelta,
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
700 gramų pienas
60 gramų šlapios mielės
40 gramų cukrus
1.4 kilogramo spelta šviesūs miltai
100 gramų sviestas
3 vienetai kiaušiniai
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Į dubenį supilti pašildytą pieną, įdėti šviežias mieles, cukrų ir maišyti maišinį, kol visiškai ištirps mielės ir cukrus. Po to, palikti kelioms minutėms, kad suaktyvėtų mielės. Tuomet sudėti 700 g miltų ir maišyti iki vientisos masės. Dubenį su tešlą palikti šiltoje vietoje apie 40 min., kol pakils dvigubai. Po to, į tešlą sudėti pašildytą sviestą,kiaušinius, žiupsnelį druskos, likusius 700 g miltų ir gerai išminkyti tešlą, kol ji nelips prie rankų. Tuomet, suformuoti du kepaliukus ir padėti ant aliejumi išteptos ar kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir palikti kol pakils dvigubai. Pyragą kepti 200°C temperatūroje 1 val. 30 min. Po Jūsų namus pasklis ypatingas pyrago aromatas.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kaimiškas pyragas

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Į dubenį supilti pašildytą pieną, įdėti šviežias mieles, cukrų ir maišyti maišinį, kol visiškai ištirps mielės ir cukrus. Po to, palikti kelioms minutėms, kad suaktyvėtų mielės. Tuomet sudėti 700 g miltų ir maišyti iki vientisos masės. Dubenį su tešlą palikti šiltoje vietoje apie 40 min., kol pakils dvigubai. Po to, į tešlą sudėti pašildytą sviestą,kiaušinius, žiupsnelį druskos, likusius 700 g miltų ir gerai išminkyti tešlą, kol ji nelips prie rankų. Tuomet, suformuoti du kepaliukus ir padėti ant aliejumi išteptos ar kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir palikti kol pakils dvigubai. Pyragą kepti 200°C temperatūroje 1 val. 30 min. Po Jūsų namus pasklis ypatingas pyrago aromatas.

Receptą atsiuntė Spelta
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų