Plikyti sausainiai su kremu
AUTORIUS:
Tango su Helena,
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Autorius apie receptą: Nuostabūs plikytos tešlos pyragaičiai su švelniu sūrio kremu tikriems smaližiams! Nuostabūs plikytos tešlos pyragaičiai su švelniu sūrio kremu tikriems smaližiams! Tango su Helena
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
3 vienetai kiaušiniai
190 mililitrų pienas
150 gramų miltai
90 gramų sviestas
1 žiupsnelis druska
0.5 arbatinio šaukštelio cukrus
Kremui:
350 gramų mascarpone sūris
250 mililitrų grietinėlės, 35%
šiek tiek cukraus pudra
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Miltus persijojame.
2.
Pieną užverdame su sviestu, druska ir cukrumi. Kai pienas užvirs ir sviestas išsileis, nuimame puodą nuo ugnies.
3.
Į pieną dedame visus iš karto miltus ir išmaišome.
4.
Statome vėl puodą ant mažos ugnies ir maišome su mediniu šaukštu. Maišome tol kol pasidarys tešlos rutulys, kuris atšoks nuo puodo sienų.
5.
Tešlą perdedame į kitą indą ir maišydami ją pravėsiname.
6.
Po vieną įmušame kiaušinius, kitą kiaušinį įmušame tik tada kai pirmas bus gerai įmaišytas. Tešla turi gautis vientisa, elastinga, stangri.
7.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame pyragaičius.
8.
Orkaitę įkaitiname iki 190 C.
9.
Pyragaičius kepame 20 - 30 minučių, kol gražiai paruduos.
10.
Ruošiame kremą: šaltą grietinėlę su cukraus pudra išplakame iki standžių putų, įmaišome maskarponę.
11.
Sausainius įpjauname, konditeriniu švirkštu įspaudžiame į vidų kremo.

Populiariausi receptai šią savaitę

Plikyti sausainiai su kremu

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Tešlai: Kremui:
Autoriaus žodis: Nuostabūs plikytos tešlos pyragaičiai su švelniu sūrio kremu tikriems smaližiams! Tango su Helena
Gaminimo eiga:
  1. Miltus persijojame.

  2. Pieną užverdame su sviestu, druska ir cukrumi. Kai pienas užvirs ir sviestas išsileis, nuimame puodą nuo ugnies.

  3. Į pieną dedame visus iš karto miltus ir išmaišome.

  4. Statome vėl puodą ant mažos ugnies ir maišome su mediniu šaukštu. Maišome tol kol pasidarys tešlos rutulys, kuris atšoks nuo puodo sienų.

  5. Tešlą perdedame į kitą indą ir maišydami ją pravėsiname.

  6. Po vieną įmušame kiaušinius, kitą kiaušinį įmušame tik tada kai pirmas bus gerai įmaišytas. Tešla turi gautis vientisa, elastinga, stangri.

  7. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame pyragaičius.

  8. Orkaitę įkaitiname iki 190 C.

  9. Pyragaičius kepame 20 - 30 minučių, kol gražiai paruduos.

  10. Ruošiame kremą: šaltą grietinėlę su cukraus pudra išplakame iki standžių putų, įmaišome maskarponę.

  11. Sausainius įpjauname, konditeriniu švirkštu įspaudžiame į vidų kremo.

Receptą atsiuntė Tango su Helena
Reklama:

Komentarai (2)


  • Klausėja 2017-01-08 18:07

    Kiek išeina sausainių???


Daugiau receptų