| Tešlai: | ||
| 3 vienetai | kiaušiniai | |
| 190 mililitrų | pienas | |
| 150 gramų | miltai | |
| 90 gramų | sviestas | |
| 1 žiupsnelis | druska | |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | cukrus | |
| Kremui: | ||
| 350 gramų | mascarpone sūris | |
| 250 mililitrų | grietinėlės, 35% | |
| šiek tiek | cukraus pudra | |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
-
Baltijos pyragėliai
-
Šokoladiniai keksiukai
-
Bandelės su grybais
-
Spurgos kitaip
-
Pyragėliai su varške ir bulvėmis
-
Nuostabiosios varškės spurgaites
-
Šokoladiniai pyragaičiai su riešutais
-
Mielinės tešlos pyragėliai su obuoliais
-
Tobulosios mielinės spurgos
-
Nykštukų pyragaičiai
-
Greiti pyragėliai - maišeliai
-
Mini čeburekai
-
Suktukai su varške
-
Saldieji keksiukai
-
Pusryčių keksiukai
-
Citrinų skonio keksiukai su aguonomis
-
Tartaletės su vaisiais
-
Greitieji kefyriniai pyragėliai
-
Morenginiai pyragėliai su kremu
Plikyti sausainiai su kremu
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Pienas,
190 mililitrų -
Miltai,
150 gramų -
Sviestas,
90 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Cukrus,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Mascarpone sūris,
350 gramų -
Grietinėlė, 35%,
250 mililitrų - Cukraus pudra
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Miltus persijojame.
Pieną užverdame su sviestu, druska ir cukrumi. Kai pienas užvirs ir sviestas išsileis, nuimame puodą nuo ugnies.
Į pieną dedame visus iš karto miltus ir išmaišome.
Statome vėl puodą ant mažos ugnies ir maišome su mediniu šaukštu. Maišome tol kol pasidarys tešlos rutulys, kuris atšoks nuo puodo sienų.
Tešlą perdedame į kitą indą ir maišydami ją pravėsiname.
Po vieną įmušame kiaušinius, kitą kiaušinį įmušame tik tada kai pirmas bus gerai įmaišytas. Tešla turi gautis vientisa, elastinga, stangri.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame pyragaičius.
Orkaitę įkaitiname iki 190 C.
Pyragaičius kepame 20 - 30 minučių, kol gražiai paruduos.
Ruošiame kremą: šaltą grietinėlę su cukraus pudra išplakame iki standžių putų, įmaišome maskarponę.
Sausainius įpjauname, konditeriniu švirkštu įspaudžiame į vidų kremo.
Komentarai (2)
-
Klausėja
2017-01-08 18:07
Kiek išeina sausainių???
