![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Tešlai: | ||
3 vienetai | kiaušiniai | |
190 mililitrų | pienas | |
150 gramų | miltai | |
90 gramų | sviestas | |
1 žiupsnelis | druska | |
0.5 arbatinio šaukštelio | cukrus | |
Kremui: | ||
350 gramų | mascarpone sūris | |
250 mililitrų | grietinėlės, 35% | |
šiek tiek | cukraus pudra |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Želiniai pyragėliai
-
Gėlytė su pagardinimu
-
Amerikoniškos spurgytės
-
Sūrio keksiukai
-
Kokosiniai keksiukai su baltuoju šokoladu!
-
Pyragėliai su geltonujų kivių uogiene
-
Kokosiniai pyragaičiai
-
Žaliosios arbatos keksiukai
-
Šokoladinis pyragėlis per 3 minutes
-
Pyragėliai "ausytės" su aguonomis
-
Dieviški eklerai
-
Šokoladiniai pyragaičiai su riešutais
-
Desertas "Skanumėlis"
-
Pyragas „Sniego senis“
-
Pyragėliai su saliamiu
-
Varškės spurgos
-
Bandelės su cinamonu
-
Pyragėliai einant į svečius
-
Sveikuoliški keksiukai su šilauogėmis
-
Bandelės su varške
Plikyti sausainiai su kremu
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Pienas,
190 mililitrų -
Miltai,
150 gramų -
Sviestas,
90 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Cukrus,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Mascarpone sūris,
350 gramų -
Grietinėlė, 35%,
250 mililitrų - Cukraus pudra
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Miltus persijojame.
Pieną užverdame su sviestu, druska ir cukrumi. Kai pienas užvirs ir sviestas išsileis, nuimame puodą nuo ugnies.
Į pieną dedame visus iš karto miltus ir išmaišome.
Statome vėl puodą ant mažos ugnies ir maišome su mediniu šaukštu. Maišome tol kol pasidarys tešlos rutulys, kuris atšoks nuo puodo sienų.
Tešlą perdedame į kitą indą ir maišydami ją pravėsiname.
Po vieną įmušame kiaušinius, kitą kiaušinį įmušame tik tada kai pirmas bus gerai įmaišytas. Tešla turi gautis vientisa, elastinga, stangri.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame pyragaičius.
Orkaitę įkaitiname iki 190 C.
Pyragaičius kepame 20 - 30 minučių, kol gražiai paruduos.
Ruošiame kremą: šaltą grietinėlę su cukraus pudra išplakame iki standžių putų, įmaišome maskarponę.
Sausainius įpjauname, konditeriniu švirkštu įspaudžiame į vidų kremo.
Komentarai (2)
-
Klausėja
2017-01-08 18:07
Kiek išeina sausainių???