600 gramų | antienos ( ) | |
0.5 stiklinės | apelsinų sulčių | |
0.5 stiklinės | apelsinų žievelės | |
100 gramų | burokėliai | |
100 mililitrų | vanduo (kinkanams) | |
50 mililitrų | sauso raudono vyno | |
20 gramų | džiovintų slyvų | |
20 gramų | spanguolės | |
10 gramų | vyšnios (džiovintos) | |
1 vienetas | cinamonas (lazdelė) | |
2 valgomieji šaukštai | cukrus | |
1 valgomasis šaukštas | cukrus (kinkanams) | |
2 vienetai | kinkanai | |
1 vienetas | anyžiaus ( žvaigždinis) | |
2 vienetai | gvazdikėliai | |
3 lapai | sulteniai | |
3 | burokėliai (lapai) | |
šiek tiek | pipirai | |
šiek tiek | vanduo | |
šiek tiek | balzaminio kremo | |
šiek tiek | druska | |
šiek tiek | alyvuogių aliejaus | |
Papuošimui: | ||
šiek tiek | gražgarstės |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištiena orkaitėje
- Vištienos šašlykas tailandietiškame marinate "Satay Gai"
- Antis Velykų stalui
- Vištienos file kepsnys
- Žąsų kepenėlių šašlykas
- Vištienos kepsneliai su itališkais prieskoniais
- Kalakukas ant iešmelių
- Įdarytos bandelės
- Vištienos filė šašlykai
- Pikantiškas vištienos krūtinėlės kepsnys
- Sparneliai po morkų ir pievagrybių patalu
- Vištiena "afigiena"
- Kalakuto šlaunelės
- Naminis šnicelis
- Keptos vištų blauzdelės
- Vištiena su kopūstais
- Vištiena su persikais ir kariu
- Vištiena su ananasais
- Vištienos krūtinėlės steikas su keptu kopūstu
- Aštrūs vištų sparneliai
Kepta anties krūtinėlė, pateikiama su burokų griežinėliais, slyvomis, spanguolių padažu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Antiena, ,
600 gramų -
Apelsinų sultys,
0.5 stiklinės -
Apelsinų žievelė,
0.5 stiklinės -
Burokėliai,
100 gramų -
Vanduo, kinkanams,
100 mililitrų -
Sausas raudonas vynas,
50 mililitrų -
Džiovintos slyvos,
20 gramų -
Spanguolės,
20 gramų -
Vyšnios, džiovintos,
10 gramų -
Cinamonas, lazdelė,
1 vienetas -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Cukrus, kinkanams,
1 valgomasis šaukštas -
Kinkanai,
2 vienetai -
Anyžius, žvaigždinis,
1 vienetas -
Gvazdikėliai,
2 vienetai -
Sulteniai,
3 lapai -
Burokėliai, lapai,
3 - Pipirai
- Vanduo
- Balzaminis kremas
- Druska
- Alyvuogių aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Gražgarstės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Burokėlį nulupame, apverdame pasūdytame vandenyje apie 5 min. Išpjaustome kvadratėliais.
Slyvas susmulkiname ir verdame su vynu, kol nugaruoja ir sutirštėja. Pagardiname druska, pipirais.
Nutarkuojame apelsino žievelę (be baltos dalies, ji suteikia kartumo) ir išspaudžiame sultis.
Spanguoles ir vyšnias troškiname su gvazdikėliais, cinamonu, žvaigždiniu anyžiumi, cukrumi, apelsino sultimis ir žievele, kol sutirštėja.
Kinkanus pjauname per pusę ir verdame su cukrumi ir vandeniu, kol sutirštėja.
Anties filė pabarstome prieskoniais, odelę supjaustome įpjovimais, nepasiekiant mėsos ir apkepame keptuvėje, pradžioje odele žemyn.
Baigiame kepti orkaitėje ~ 10-20 min., 180-200 °C temperatūroje.
Lėkštę galima puošti balzamiko kremu.