Kepta anties krūtinėlė, pateikiama su burokų griežinėliais, slyvomis, spanguolių padažu
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
600 gramų antienos ( )
0.5 stiklinės apelsinų sulčių
0.5 stiklinės apelsinų žievelės
100 gramų burokėliai
100 mililitrų vanduo (kinkanams)
50 mililitrų sauso raudono vyno
20 gramų džiovintų slyvų
20 gramų spanguolės
10 gramų vyšnios (džiovintos)
1 vienetas cinamonas (lazdelė)
2 valgomieji šaukštai cukrus
1 valgomasis šaukštas cukrus (kinkanams)
2 vienetai kinkanai
1 vienetas anyžiaus ( žvaigždinis)
2 vienetai gvazdikėliai
3 lapai sulteniai
3 burokėliai (lapai)
šiek tiek pipirai
šiek tiek vanduo
šiek tiek balzaminio kremo
šiek tiek druska
šiek tiek alyvuogių aliejaus
Papuošimui:
šiek tiek gražgarstės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Burokėlį nulupame, apverdame pasūdytame vandenyje apie 5 min. Išpjaustome kvadratėliais. 
2.
Slyvas susmulkiname ir verdame su vynu, kol nugaruoja ir sutirštėja. Pagardiname druska, pipirais.
3.
Nutarkuojame apelsino žievelę (be baltos dalies, ji suteikia kartumo) ir išspaudžiame sultis.
4.
Spanguoles ir vyšnias troškiname su gvazdikėliais, cinamonu, žvaigždiniu anyžiumi, cukrumi, apelsino sultimis ir žievele, kol sutirštėja.
5.
Kinkanus pjauname per pusę ir verdame su cukrumi ir vandeniu, kol sutirštėja.
6.
Anties filė pabarstome prieskoniais, odelę supjaustome įpjovimais, nepasiekiant mėsos ir apkepame keptuvėje, pradžioje odele žemyn.
7.
Baigiame kepti orkaitėje ~ 10-20 min., 180-200 °C temperatūroje.
8.
Lėkštę galima puošti balzamiko kremu.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kepta anties krūtinėlė, pateikiama su burokų griežinėliais, slyvomis, spanguolių padažu

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai: Papuošimui:
Gaminimo eiga:
  1. Burokėlį nulupame, apverdame pasūdytame vandenyje apie 5 min. Išpjaustome kvadratėliais. 

  2. Slyvas susmulkiname ir verdame su vynu, kol nugaruoja ir sutirštėja. Pagardiname druska, pipirais.

  3. Nutarkuojame apelsino žievelę (be baltos dalies, ji suteikia kartumo) ir išspaudžiame sultis.

  4. Spanguoles ir vyšnias troškiname su gvazdikėliais, cinamonu, žvaigždiniu anyžiumi, cukrumi, apelsino sultimis ir žievele, kol sutirštėja.

  5. Kinkanus pjauname per pusę ir verdame su cukrumi ir vandeniu, kol sutirštėja.

  6. Anties filė pabarstome prieskoniais, odelę supjaustome įpjovimais, nepasiekiant mėsos ir apkepame keptuvėje, pradžioje odele žemyn.

  7. Baigiame kepti orkaitėje ~ 10-20 min., 180-200 °C temperatūroje.

  8. Lėkštę galima puošti balzamiko kremu.

Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų