Kepta anties krūtinėlė, pateikiama su burokų griežinėliais, slyvomis, spanguolių padažu
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
600 gramų antiena ( „KITCHEN me“ filė su prieskoniais)
2 vienetai kinkanai (šaukštas cukraus, samtis vandens)
0.5 stiklinės apelsinų sultys ( ir tarkuotos žievelės)
20 gramų slyvos (džiovintos)
50 mililitrų vynas (raudonas, sausas)
šiek tiek druska
šiek tiek pipirai
šiek tiek alyvuogių aliejus
20 gramų spanguolės
10 gramų vyšnios (džiovintos)
1 vienetas cinamonas (lazdelė)
1 vienetas anyžius ( žvaigždinis)
2 vienetai gvazdikėliai
2 valgomieji šaukštai cukrus
100 vienetų burokėliai (raudonieji (trečdalis))
šiek tiek balzamiko kremas
3 lapai sulteniai
3 burokėliai (lapai)
Papuošimui:
šiek tiek gražgarstės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Burokėlį nulupame, apverdame pasūdytame vandenyje apie 5 min. Išpjaustome kvadratėliais. 
2.
Slyvas susmulkiname ir verdame su vynu, kol nugaruoja ir sutirštėja. Pagardiname druska, pipirais.
3.
Nutarkuojame aplesino žievelę (be baltos dalies, ji suteikia kartumo) ir išspaudžiame sultis.
4.
Spanguoles ir vyšnias troškiname su gvazdikėliais, cinamonu, žvaigždiniu anyžiumi, cukrumi, apelsino sultimis ir žievele, kol sutirštėja.
5.
Kinkanus pjauname per pusę ir verdame su cukrumi ir vandeniu, kol sutirštėja.
6.
Anties filė odelę supjaustome įpjovimais, nepasiekiant mėsos ir apkepame keptuvėje, pradžioje odele žemyn.
7.
Baigiame kepti orkaitėje ~ 10-20 min., 180-200 °C temperatūroje.
8.
Lėkštę galima puošti balzamiko kremu.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kepta anties krūtinėlė, pateikiama su burokų griežinėliais, slyvomis, spanguolių padažu

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai: Papuošimui:
Gaminimo eiga:
  1. Burokėlį nulupame, apverdame pasūdytame vandenyje apie 5 min. Išpjaustome kvadratėliais. 

  2. Slyvas susmulkiname ir verdame su vynu, kol nugaruoja ir sutirštėja. Pagardiname druska, pipirais.

  3. Nutarkuojame aplesino žievelę (be baltos dalies, ji suteikia kartumo) ir išspaudžiame sultis.

  4. Spanguoles ir vyšnias troškiname su gvazdikėliais, cinamonu, žvaigždiniu anyžiumi, cukrumi, apelsino sultimis ir žievele, kol sutirštėja.

  5. Kinkanus pjauname per pusę ir verdame su cukrumi ir vandeniu, kol sutirštėja.

  6. Anties filė odelę supjaustome įpjovimais, nepasiekiant mėsos ir apkepame keptuvėje, pradžioje odele žemyn.

  7. Baigiame kepti orkaitėje ~ 10-20 min., 180-200 °C temperatūroje.

  8. Lėkštę galima puošti balzamiko kremu.

Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų