| Tešlai: | ||
| 1 vienetas | kiaušiniai (tešlai) | |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | druska (tešlai) | |
| 200 gramų | kvietiniai miltai | |
| 50 gramų | sviestas (tešlai) | |
| 3 valgomieji šaukštai | vanduo (šaltas, tešlai) | |
| Užpilui: | ||
| 1 arbatinis šaukštelis | muskatas (užpilui) | |
| 2 vienetai | kiaušiniai | |
| 200 mililitrų | grietinėlės, 35% (20-33%) | |
| 150 gramų | sūris (fermentinis) | |
| 1 žiupsnelis | druska | |
| 1 vienetas | kiaušiniai (tešlai) | |
| Kepimui: | ||
| šiek tiek | aliejaus | |
| Įdarui: | ||
| 300 gramų | vištienos filė (virta) | |
| 400 gramų | pievagrybiai | |
| 200 gramų | brokoliai (įdarui) | |
| 100 gramų | svogūnai (įdarui) | |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Karštieji kukurūzai su aitriosiomis paprikomis
-
Kopūstų pudingas (Kålpudding)
-
Vištiena su cukinija ir pomidorais
-
Faršu įdarytos paprikos
-
Suflė su žirneliais
-
Daržovės su mėsa ir sūriu
-
Moliūgų kotletukai
-
Grilyje keptos salotos su mėsa
-
Karštos grilio salotos
-
Kvietinių miltų blynai
-
Troškinti agurkai su įdaru
-
Grilyje keptos daržovės
-
Cukinija su varškės įdaru
-
Griežčių apkepas su mėsa
-
Apkepas „La Graikija“
-
Svogūnų pyragas
-
Įdaryta cukinija
-
"Balandėlis"
-
Mėsos ir daržovių vėrinukai
-
Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis
Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai, tešlai,
1 vienetas -
Druska, tešlai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Kvietiniai miltai,
200 gramų -
Sviestas, tešlai,
50 gramų -
Vanduo, šaltas, tešlai,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Muskatas, užpilui,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Grietinėlė, 35%, 20-33%,
200 mililitrų -
Sūris, fermentinis,
150 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Kiaušiniai, tešlai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Vištienos filė, virta,
300 gramų -
Pievagrybiai,
400 gramų -
Brokoliai, įdarui,
200 gramų -
Svogūnai, įdarui,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Minkštą sviestą išsukame su kiaušiniu ir druska. Supilame vandenį, suberiame miltus ir išminkome tešlą. Palaikome šaldytuve 30 min. Tešlą įtiesiame į apvalią kepimo formą. Kraštus užlenkiame, kad įdaras neišbėgtų.
Vištieną supjaustome kubeliais. Į keptuvę dedame smulkintus svogūnus ir kepiname 1-2 minutes. Sudedame supjaustytus grybus, prieskonius ir kepiname 10 min. Tuomet sudedame vištieną ir brokolius. Pakepiname dar 5 min.
Šį įdarą atvėsiname ir sudedame ant tešlos.
Išplakame kiaušinius su muskatu ir druska ir įmaišome sutarkuotą sūrį. Užpilą supilame ant vištienos įdaro.
Orkaitę įkaitiname iki 180°C laipsnių ir kepame 35-40 minučių.
Komentarai (4)
-
Jūra
2016-02-19 13:25
man kyla klausimas, negi taip sunku parašyti kad ir skardos parametrus. pas mane namie visokio dydžio skardų yra, jeigu paimsi per didelę - pyragas gausis per plonas, jeigu per mažą - gausis per storas. Negi visiems, kurie parašo savo receptus sunku parašyti kokio dydžio skardai skirti šio recepto ingredientai.
-
renata
2015-07-22 09:38
O kur grietinele dingo?
-
gute
2015-04-25 17:47
as tai manau jei skarda gera ir kokybiska niekada nereiktu naudot jokiu popieriu Erika Paulauskiene :)
