Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Tešlai:
1 vienetas kiaušiniai (tešlai)
0.5 arbatinio šaukštelio druska (tešlai)
200 gramų kvietiniai miltai
50 gramų sviestas (tešlai)
3 valgomieji šaukštai vanduo (šaltas, tešlai)
Užpilui:
1 arbatinis šaukštelis muskatas (užpilui)
2 vienetai kiaušiniai
200 mililitrų grietinėlės, 35% (20-33%)
150 gramų sūris (fermentinis)
1 žiupsnelis druska
1 vienetas kiaušiniai (tešlai)
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
Įdarui:
300 gramų vištienos filė (virta)
400 gramų pievagrybiai
200 gramų brokoliai (įdarui)
100 gramų svogūnai (įdarui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Minkštą sviestą išsukame su kiaušiniu ir druska. Supilame vandenį, suberiame miltus ir išminkome tešlą. Palaikome šaldytuve 30 min. Tešlą įtiesiame į apvalią kepimo formą. Kraštus užlenkiame, kad įdaras neišbėgtų.
2.
Vištieną supjaustome kubeliais. Į keptuvę dedame smulkintus svogūnus ir kepiname 1-2 minutes. Sudedame supjaustytus grybus, prieskonius ir kepiname 10 min. Tuomet sudedame vištieną ir brokolius. Pakepiname dar 5 min.
3.
Šį įdarą atvėsiname ir sudedame ant tešlos.
4.
Išplakame kiaušinius su muskatu ir druska ir įmaišome sutarkuotą sūrį. Užpilą supilame ant vištienos įdaro.
5.
Orkaitę įkaitiname iki 180°C laipsnių ir kepame 35-40 minučių.

Populiariausi receptai šią savaitę

Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Tešlai: Užpilui: Kepimui: Įdarui:
Gaminimo eiga:
  1. Minkštą sviestą išsukame su kiaušiniu ir druska. Supilame vandenį, suberiame miltus ir išminkome tešlą. Palaikome šaldytuve 30 min. Tešlą įtiesiame į apvalią kepimo formą. Kraštus užlenkiame, kad įdaras neišbėgtų.

  2. Vištieną supjaustome kubeliais. Į keptuvę dedame smulkintus svogūnus ir kepiname 1-2 minutes. Sudedame supjaustytus grybus, prieskonius ir kepiname 10 min. Tuomet sudedame vištieną ir brokolius. Pakepiname dar 5 min.

  3. Šį įdarą atvėsiname ir sudedame ant tešlos.

  4. Išplakame kiaušinius su muskatu ir druska ir įmaišome sutarkuotą sūrį. Užpilą supilame ant vištienos įdaro.

  5. Orkaitę įkaitiname iki 180°C laipsnių ir kepame 35-40 minučių.

Reklama:

Komentarai (4)


  • Jūra 2016-02-19 13:25

    man kyla klausimas, negi taip sunku parašyti kad ir skardos parametrus. pas mane namie visokio dydžio skardų yra, jeigu paimsi per didelę - pyragas gausis per plonas, jeigu per mažą - gausis per storas. Negi visiems, kurie parašo savo receptus sunku parašyti kokio dydžio skardai skirti šio recepto ingredientai.


  • renata 2015-07-22 09:38

    O kur grietinele dingo?


  • gute 2015-04-25 17:47

    as tai manau jei skarda gera ir kokybiska niekada nereiktu naudot jokiu popieriu Erika Paulauskiene :)


Daugiau receptų