
1 kilogramas | vištienos krūtinėlės | |
šiek tiek | aliejaus (kepimui) | |
Marinatui: | ||
1 stiklinė | pasukos | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
0.5 arbatinio šaukštelio | aitriosios paprikos miltelių | |
0.5 arbatinio šaukštelio | česnako milteliai | |
0.5 arbatinio šaukštelio | saldžiosios paprikos milteliai | |
Tešlai: | ||
1 stiklinė | kvietiniai miltai | |
3 valgomieji šaukštai | pasukos | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
0.666667 arbatinio šaukštelio | česnako milteliai | |
0.5 arbatinio šaukštelio | maltų juodųjų pipirų | |
0.5 arbatinio šaukštelio | saldžiosios paprikos milteliai | |
0.333333 arbatinio šaukštelio | aitriosios paprikos miltelių |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos šašlykai jogurtiniame marinate
-
Pyragas su lašišos įdaru
-
Kepta višta su obuolių įdaru
-
Vištienos kulšelės su bulvėmis
-
Vištiena su abrikosais
-
Vištienos kulšelės
-
Cezario salotos su marinuotais vištienos kepsneliais ir jogurtiniu padažu
-
Anties krūtinėlės kepsniai su pievagrybiais, bulvių koše ir daržovėmis
-
Vištienos apkepas su obuoliais
-
Troškintos kurapkos
-
Vištiena su daržovemis
-
Vištienos ir baklažanų apkepas
-
Sparneliai su spanguolėmis
-
Vištiena su ryžiais
-
Kepta žąsis su obuoliais
-
Graikiško stiliaus vištienos gabaliukai su pomidorais
-
Pikantiškas vištienos krūtinėlės kepsnys
-
Keptas viščiukas
-
Kepta žąsiena su slyvų padažu
-
Vištienos kotletai su paprika ir sūriu
Traškios vištienos juostelės

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Vištienos krūtinėlė,
1 kilogramas - Aliejus, kepimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Pasukos,
1 stiklinė -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Aitriosios paprikos milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Česnako milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Saldžiosios paprikos milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Pasukos,
3 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Česnako milteliai,
2/3 arbatinio šaukštelio -
Malti juodieji pipirai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Saldžiosios paprikos milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Aitriosios paprikos milteliai,
1/3 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištienos krūtinėlę supjaustome maždaug 1 cm storio juostelėmis.
Marinatui dubenyje sumaišome pasukas su prieskoniais, sudedame vištienos juosteles, gerai sumaišome. Uždengiame maistine plėvele ir paliekame marinuotis šaldytuve bent 2 valandas (geriausia pernakt).
Tešlai sumaišome miltus su prieskoniais. Supilame pasukas, gerai išmaišome ir pirštais miltus sutriname į mažus gabalėlius.
Keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitiname tiek aliejaus, kad beveik apsemtų vištienos juosteles.
Kiekvieną juostelę dedame į tešlą, gerai prispaudžiame (tam, kad juostelės apliptų miltų trupiniais). Tada juosteles dedame į įkaitusį aliejų, kepame iš abiejų pusių po 2-3 min, kol juostelės įgauna auksinę spalvą.
Iškepusias vištienos juosteles dedame ant popierinio rankšluosčio. Tokiu būdu iškepame visas vištienos juosteles. Jei pritrūksta tešlos, užmaišome dar vieną porciją.
Vištienos juosteles patiekiame su mėgstamais padažais ir daržovėmis.
Komentarai