Traškios vištienos juostelės
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Traškių juostelių pagaminimui Jums prireiks labai nedaug ingredientų. Vienas svarbiausių iš jų – pasukos naudojamos marinatui, kadangi jos labai suminkština vištieną ir Traškių juostelių pagaminimui Jums prireiks labai nedaug ingredientų. Vienas svarbiausių iš jų – pasukos naudojamos marinatui, kadangi jos labai suminkština vištieną ir jų dėka iškepti vištienos gabalėliai viduje išlieka minkšti, o išorėje traškūs. Vištienos nebūtina laikyti marinate pernakt, užtenka ir poros valandų. Bet, jeigu turite galimybę vištieną marinuoti 24 valandas, tuomet tik geriau. Prie vištienos juostelių labai tinka saldžiarūgštis, aštrus ir mėlynojo sūrio padažai. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas vištienos krūtinėlės
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Marinatui:
1 stiklinė pasukos
1 arbatinis šaukštelis druska
0.5 arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
0.5 arbatinio šaukštelio česnako milteliai
0.5 arbatinio šaukštelio saldžiosios paprikos milteliai
Tešlai:
1 stiklinė kvietiniai miltai
3 valgomieji šaukštai pasukos
1 arbatinis šaukštelis druska
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
0.666667 arbatinio šaukštelio česnako milteliai
0.5 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 arbatinio šaukštelio saldžiosios paprikos milteliai
0.333333 arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Vištienos krūtinėlę supjaustome maždaug 1 cm storio juostelėmis.
2.
Marinatui dubenyje sumaišome pasukas su prieskoniais, sudedame vištienos juosteles, gerai sumaišome. Uždengiame maistine plėvele ir paliekame marinuotis šaldytuve bent 2 valandas (geriausia pernakt).
3.
Tešlai sumaišome miltus su prieskoniais. Supilame pasukas, gerai išmaišome ir pirštais miltus sutriname į mažus gabalėlius.
4.
Keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitiname tiek aliejaus, kad beveik apsemtų vištienos juosteles.
5.
Kiekvieną juostelę dedame į tešlą, gerai prispaudžiame (tam, kad juostelės apliptų miltų trupiniais). Tada juosteles dedame į įkaitusį aliejų, kepame iš abiejų pusių po 2-3 min, kol juostelės įgauna auksinę spalvą.
6.
Iškepusias vištienos juosteles dedame ant popierinio rankšluosčio. Tokiu būdu iškepame visas vištienos juosteles. Jei pritrūksta tešlos, užmaišome dar vieną porciją.
7.
Vištienos juosteles patiekiame su mėgstamais padažais ir daržovėmis.

Populiariausi receptai šią savaitę

Traškios vištienos juostelės

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai: Marinatui: Tešlai:
Autoriaus žodis: Traškių juostelių pagaminimui Jums prireiks labai nedaug ingredientų. Vienas svarbiausių iš jų – pasukos naudojamos marinatui, kadangi jos labai suminkština vištieną ir ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Vištienos krūtinėlę supjaustome maždaug 1 cm storio juostelėmis.

  2. Marinatui dubenyje sumaišome pasukas su prieskoniais, sudedame vištienos juosteles, gerai sumaišome. Uždengiame maistine plėvele ir paliekame marinuotis šaldytuve bent 2 valandas (geriausia pernakt).

  3. Tešlai sumaišome miltus su prieskoniais. Supilame pasukas, gerai išmaišome ir pirštais miltus sutriname į mažus gabalėlius.

  4. Keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitiname tiek aliejaus, kad beveik apsemtų vištienos juosteles.

  5. Kiekvieną juostelę dedame į tešlą, gerai prispaudžiame (tam, kad juostelės apliptų miltų trupiniais). Tada juosteles dedame į įkaitusį aliejų, kepame iš abiejų pusių po 2-3 min, kol juostelės įgauna auksinę spalvą.

  6. Iškepusias vištienos juosteles dedame ant popierinio rankšluosčio. Tokiu būdu iškepame visas vištienos juosteles. Jei pritrūksta tešlos, užmaišome dar vieną porciją.

  7. Vištienos juosteles patiekiame su mėgstamais padažais ir daržovėmis.

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų