1 vienetas | anties |
300 gramų | bulvių |
200 | grybai (švieži arba sūdyti) |
100 gramų | lašinukai |
šiek tiek | obelių aliejus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
3 stiklinės | česnakas |
Taip kepdavo laukinius paukščius dar mano močiutė. Paprasta, skanu, bet kartu ir labai bajoriška!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mėtinės vištų blauzdelės
- Kotletai pomidorų padaže
- Vištienos troškinys su bulvėmis
- Čachochbilis
- Kepta višta su pelerūnu ir provanso žolelėmis
- Daržovių bei mėsos troškinys
- Aštri vištiena su bulvemis
- Ispaniški ryžiai su vištiena ir kriauklytėmis (almehomis)
- Įdaryta obuoliais antis
- Marinuoti vištos sparneliai
- Kepta antis su grybais
- Vištiena su kopūstais
- Antis, kepta aluje
- Greiti vištienos kąsneliai
- Traški vištiena
- Vištienos ir daržovių šašlykas jogurto marinate
- Vištienos filė suktinukai
- Vištienos ir bulvių čenachai
- Filiukai pataluose
- Kepta žąsies kulšelė
Įdaryta velykinė antis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Antis,
1 vienetas -
Bulvės,
300 gramų -
Grybai, švieži arba sūdyti,
200 -
Lašinukai ,
100 gramų - Obelių aliejus
- Druska
- Juodieji pipirai
-
Česnakas,
3 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Antį apšlakstyti aliejumi, gerai įtrinti druska ir pipirais. Leisti marinuotis bent pusdienį.
Bulvės nuskusti, nuplauti stambiai supjaustyti ir išvirti (nepervirti, kad nepasidarytų košė).
Kol verda bulvės, į keptuvę sudėti apkepti nuplautus ir supjaustytus grybus, dėti mažais kubeliais pjaustytų lašinukų, berti druskos (jeigu grybai sūdyti,tada nereik), pipirų. Tada kartu sudėti išvirtas bulves.
Bulvių - grybų mase įdaryti antį arba žąsį ir pašauti į didelės temperatūros orkaitė 2 - 2,5 valandoms.
Taip kepdavo laukinius paukščius dar mano močiutė. Paprasta, skanu, bet kartu ir labai bajoriška!