Įdaryta velykinė antis
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
| 1 vienetas | anties |
| 300 gramų | bulvių |
| 200 | grybai (švieži arba sūdyti) |
| 100 gramų | lašinukai |
| šiek tiek | obelių aliejus |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | juodieji pipirai |
| 3 stiklinės | česnakas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
1.
Antį apšlakstyti aliejumi, gerai įtrinti druska ir pipirais. Leisti marinuotis bent pusdienį.
2.
Bulvės nuskusti, nuplauti stambiai supjaustyti ir išvirti (nepervirti, kad nepasidarytų košė).
3.
Kol verda bulvės, į keptuvę sudėti apkepti nuplautus ir supjaustytus grybus, dėti mažais kubeliais pjaustytų lašinukų, berti druskos (jeigu grybai sūdyti,tada nereik), pipirų. Tada kartu sudėti išvirtas bulves.
4.
Bulvių - grybų mase įdaryti antį arba žąsį ir pašauti į didelės temperatūros orkaitė 2 - 2,5 valandoms.
Taip kepdavo laukinius paukščius dar mano močiutė. Paprasta, skanu, bet kartu ir labai bajoriška!
Taip kepdavo laukinius paukščius dar mano močiutė. Paprasta, skanu, bet kartu ir labai bajoriška!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištiena meduje
-
Keptos anties šlaunelės
-
Filiukai pataluose
-
Kepta višta su pelerūnu ir provanso žolelėmis
-
Vištiena su persikais ir kariu
-
Vištiena su džiovintais pomidorais
-
Kijevo kotletai
-
Paukštiena lizdeliuose (greitai)
-
Vištiena, šutinta su daržovėmis
-
Vištienos krūtinėlė su pievagrybiais
-
Makaronai su vištiena, brokoliais ir saulėje džiovintais pomidorais
-
Vištienos šašlykiukas česnakinio padažo marinate
-
Vištienos filė su imbieru
-
Morkų troškinys su vištiena
-
Vištiena su apelsinais
-
Pikantiškas vištienos krūtinėlės kepsnys
-
Įdaryta vištienos krūtinėlė
-
Vištiena kinietiškai
-
Vištiena su skrebučiais
-
Kepta višta su bulvytėmis
Įdaryta velykinė antis
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Antis,
1 vienetas -
Bulvės,
300 gramų -
Grybai, švieži arba sūdyti,
200 -
Lašinukai ,
100 gramų - Obelių aliejus
- Druska
- Juodieji pipirai
-
Česnakas,
3 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Antį apšlakstyti aliejumi, gerai įtrinti druska ir pipirais. Leisti marinuotis bent pusdienį.
Bulvės nuskusti, nuplauti stambiai supjaustyti ir išvirti (nepervirti, kad nepasidarytų košė).
Kol verda bulvės, į keptuvę sudėti apkepti nuplautus ir supjaustytus grybus, dėti mažais kubeliais pjaustytų lašinukų, berti druskos (jeigu grybai sūdyti,tada nereik), pipirų. Tada kartu sudėti išvirtas bulves.
Bulvių - grybų mase įdaryti antį arba žąsį ir pašauti į didelės temperatūros orkaitė 2 - 2,5 valandoms.
Taip kepdavo laukinius paukščius dar mano močiutė. Paprasta, skanu, bet kartu ir labai bajoriška!
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
