Įdaryta velykinė antis
AUTORIUS:
Sandra
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 vienetas anties
300 gramų bulvių
200 grybai (švieži arba sūdyti)
100 gramų lašinukai
šiek tiek obelių aliejus
šiek tiek druska
šiek tiek juodieji pipirai
3 stiklinės česnakas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
1.
Antį apšlakstyti aliejumi, gerai įtrinti druska ir pipirais. Leisti marinuotis bent pusdienį.
2.
Bulvės nuskusti, nuplauti stambiai supjaustyti ir išvirti (nepervirti, kad nepasidarytų košė).
3.
Kol verda bulvės, į keptuvę sudėti apkepti nuplautus ir supjaustytus grybus, dėti mažais kubeliais pjaustytų lašinukų, berti druskos (jeigu grybai sūdyti,tada nereik), pipirų. Tada kartu sudėti išvirtas bulves.
4.
Bulvių - grybų mase įdaryti antį arba žąsį ir pašauti į didelės temperatūros orkaitė 2 - 2,5 valandoms.

Taip kepdavo laukinius paukščius dar mano močiutė. Paprasta, skanu, bet kartu ir labai bajoriška!

Populiariausi receptai šią savaitę

Įdaryta velykinė antis

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Antį apšlakstyti aliejumi, gerai įtrinti druska ir pipirais. Leisti marinuotis bent pusdienį.

  2. Bulvės nuskusti, nuplauti stambiai supjaustyti ir išvirti (nepervirti, kad nepasidarytų košė).

  3. Kol verda bulvės, į keptuvę sudėti apkepti nuplautus ir supjaustytus grybus, dėti mažais kubeliais pjaustytų lašinukų, berti druskos (jeigu grybai sūdyti,tada nereik), pipirų. Tada kartu sudėti išvirtas bulves.

  4. Bulvių - grybų mase įdaryti antį arba žąsį ir pašauti į didelės temperatūros orkaitė 2 - 2,5 valandoms.

    Taip kepdavo laukinius paukščius dar mano močiutė. Paprasta, skanu, bet kartu ir labai bajoriška!

Receptą atsiuntė Sandra
Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų