
1 kilogramas | vištiena |
šiek tiek | žalumynų (sriubai) |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
3 vienetai | gvazdikėliai |
1 vienetas | aitriosios paprikos (mažas) |
125 gramai | aliejaus |
2 stiklinės | ryžiai |
2 valgomieji šaukštai | razinos |
2 valgomieji šaukštai | migdolai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Traški vištiena
-
Įdaryta antis pagal Austrus
-
Skanūs vištienos kepsneliai
-
Auksinės šlaunelės
-
Skanūs kumpeliai su medaus aromatu
-
Pasislėpęs paprikoje
-
Kalakutienos pyragas
-
Pikantiški kalakutienos šašlykai
-
Aštrūs vištienos sparneliai
-
Kepta višta su obuolių įdaru
-
Kepta vištiena
-
Vištiena su skrebučiais
-
Keptas kalakutas įdarytas bulvių koše
-
Sparneliai po morkų ir pievagrybių patalu
-
Aštrūs vištų sparneliai
-
Vištiena su troškintomis daržovėmis
-
Žąsų kepenėlių šašlykas
-
Vištienos krūtinėlė su pievagrybiais
-
Troškinta vištiena kinietiškai
-
Kepsneliai su slyvomis
Vištienos pilavas

- Paruošimo laikas:
-
Vištiena,
1 kilogramas - Žalumynai, sriubai
-
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Gvazdikėliai,
3 vienetai -
Aitrioji paprika, mažas,
1 vienetas -
Aliejus,
125 gramai -
Ryžiai,
2 stiklinės -
Razinos,
2 valgomieji šaukštai -
Migdolai,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Višta išverdama su stambiai supjaustytais prieskoniniais žalumynais ir prieskoniais. Ryžiai perplaunami, nusausinami ir apkepinami su puse nurodyto aliejaus. Įpilama 4 stiklinės vištienos sultinio, įberiama druskos, pipirų, razinų, viskas 10 min. pavirinama ant mažos ugnies, po to gerai uždengiama dangčiu ir 10 min. palaikoma šiltoje vietoje. Vištiena, išėmus kaulus, supjaustoma mažais gabaliukais ir apkepinama likusiame aliejuje. Migdolai paspraginami ir sumaišomi su išvirtais ryžiais. Patiekalas turi būti labai aštrus ir kartu saldus.
Komentarai (7)
-
zara
2010-12-04 12:12
sitas patiekalsa nepanasus i turkiska pilav(plova)
tikras pilav gaminamas ant lauzo arba orkaiteje.
aviena,ryziai,prieskoniai,razinos.
-
gulla
2010-02-14 00:41
nezinau is kur gavot sita recepta ir kodel priklauso prie turkiskos virtuves,nes asmeniskai pati turiu daug draugu is Turkijos ir nei pas vienu is ju namie neteko tokiu ragaut ir kiek klausiau ,tai visi atsake,kad tai tik kazkas panasaus i ju patiekala,bet labiau primena azijietiska patiekala(iranas,pakistanas...) :stop: :galvoju: :ne:
-
Neziniux
2009-02-24 18:58
Šiaip tai ne "pilavas", o "plovas" lietuviškai. O pats patiekas turėtū būti velniškai skanus