Vištienos pilavas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
1 kilogramas vištiena
šiek tiek žalumynų (sriubai)
2 vienetai lauro lapų (lapeliai)
3 vienetai gvazdikėliai
1 vienetas aitriosios paprikos (mažas)
125 gramai aliejaus
2 stiklinės ryžiai
2 valgomieji šaukštai razinos
2 valgomieji šaukštai migdolai
šiek tiek druska
šiek tiek juodieji pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Višta išverdama su stambiai supjaustytais prieskoniniais žalumynais ir prieskoniais. Ryžiai perplaunami, nusausinami ir apkepinami su puse nurodyto aliejaus. Įpilama 4 stiklinės vištienos sultinio, įberiama druskos, pipirų, razinų, viskas 10 min. pavirinama ant mažos ugnies, po to gerai uždengiama dangčiu ir 10 min. palaikoma šiltoje vietoje. Vištiena, išėmus kaulus, supjaustoma mažais gabaliukais ir apkepinama likusiame aliejuje. Migdolai paspraginami ir sumaišomi su išvirtais ryžiais. Patiekalas turi būti labai aštrus ir kartu saldus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Vištienos pilavas

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Višta išverdama su stambiai supjaustytais prieskoniniais žalumynais ir prieskoniais. Ryžiai perplaunami, nusausinami ir apkepinami su puse nurodyto aliejaus. Įpilama 4 stiklinės vištienos sultinio, įberiama druskos, pipirų, razinų, viskas 10 min. pavirinama ant mažos ugnies, po to gerai uždengiama dangčiu ir 10 min. palaikoma šiltoje vietoje. Vištiena, išėmus kaulus, supjaustoma mažais gabaliukais ir apkepinama likusiame aliejuje. Migdolai paspraginami ir sumaišomi su išvirtais ryžiais. Patiekalas turi būti labai aštrus ir kartu saldus.

Reklama:

Komentarai (3)


  • zara 2010-12-04 12:12

    sitas patiekalsa nepanasus i turkiska pilav(plova)
    tikras pilav gaminamas ant lauzo arba orkaiteje.
    aviena,ryziai,prieskoniai,razinos.


  • gulla 2010-02-14 00:41

    nezinau is kur gavot sita recepta ir kodel priklauso prie turkiskos virtuves,nes asmeniskai pati turiu daug draugu is Turkijos ir nei pas vienu is ju namie neteko tokiu ragaut ir kiek klausiau ,tai visi atsake,kad tai tik kazkas panasaus i ju patiekala,bet labiau primena azijietiska patiekala(iranas,pakistanas...) :stop: :galvoju: :ne:


  • Neziniux 2009-02-24 18:58

    Šiaip tai ne "pilavas", o "plovas" lietuviškai. O pats patiekas turėtū būti velniškai skanus


Daugiau receptų