Erškėtuogių uogienė
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
1 litras vanduo
2 kilogramai erškėtis (erškėtrožė) (uogos)
1 kilogramas cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Uogos nuplaunamos, pašalinami koteliai bei lapų liekanos, uoga perpjaunama išilgai pusiau ir peiliuku iš vidaus išgramdomos plaukuotos sėklelės. Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas, į jį suberiamos paruoštos uogos ir 5 min. verdamos. Po to pastatoma vėsioje vietoje, kad uogos prisigertų cukraus. Sekančią dieną uogos iš sirupo išgriebiamos tiesiai į švariai paruoštus stiklainius, sirupas užvirinamas ir užpilamas ant uogų. Stiklainiai uždaromi stikliniais arba pridengiami metaliniais dangteliais ir kaitinami 80° C temperatūroje 15 min. Iškaitinti indai tuoj hermetiškai uždaromi.

Populiariausi receptai šią savaitę

Erškėtuogių uogienė

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Uogos nuplaunamos, pašalinami koteliai bei lapų liekanos, uoga perpjaunama išilgai pusiau ir peiliuku iš vidaus išgramdomos plaukuotos sėklelės. Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas, į jį suberiamos paruoštos uogos ir 5 min. verdamos. Po to pastatoma vėsioje vietoje, kad uogos prisigertų cukraus. Sekančią dieną uogos iš sirupo išgriebiamos tiesiai į švariai paruoštus stiklainius, sirupas užvirinamas ir užpilamas ant uogų. Stiklainiai uždaromi stikliniais arba pridengiami metaliniais dangteliais ir kaitinami 80° C temperatūroje 15 min. Iškaitinti indai tuoj hermetiškai uždaromi.

Reklama:

Komentarai (2)


  • vija 2009-09-21 20:32

    verdu, sumaišiau su svarainiais, kvepia skaniai, nuotrauka vėliau :-)


  • Kibernetika 2009-05-05 12:53

    Fantastika, man labai patiko. Dariau uogienę rudenį, o stiklainėlį atidariau visai neseniai. Labai skanu. :-)


Daugiau receptų