
1 litras | vanduo |
2 kilogramai | erškėtis (erškėtrožė) (uogos) |
1 kilogramas | cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aviečių uogienė- džemas
-
Aviečių ir agrastų marmeladas
-
Šermukšnių uogienė
-
Arbūzų ir braškių uogienė
-
Moliūgų uogienė su vaisiais
-
Saldūs obuoliukai
-
Paprasta svarainių uogienė
-
Juodieji serbentai savo sultyse
-
Trintos mėlynės ir žemuogės žiemai
-
Cukinijų uogienė
-
Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas
-
Braškių ir gervuogių džemas
-
Bruknės savo sultyse
-
Braškių uogienė su vanile
-
Bulgariška slyvų uogienė
-
Braškių uogienė
-
Mėlynių uogienė
-
Skanusis abrikosų džemas
-
Slyvų uogienė
-
Paprikų ir aviečių uogienė
Erškėtuogių uogienė

- Paruošimo laikas:
-
Vanduo,
1 litras -
Erškėtis (erškėtrožė), uogos,
2 kilogramai -
Cukrus,
1 kilogramas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Uogos nuplaunamos, pašalinami koteliai bei lapų liekanos, uoga perpjaunama išilgai pusiau ir peiliuku iš vidaus išgramdomos plaukuotos sėklelės. Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas, į jį suberiamos paruoštos uogos ir 5 min. verdamos. Po to pastatoma vėsioje vietoje, kad uogos prisigertų cukraus. Sekančią dieną uogos iš sirupo išgriebiamos tiesiai į švariai paruoštus stiklainius, sirupas užvirinamas ir užpilamas ant uogų. Stiklainiai uždaromi stikliniais arba pridengiami metaliniais dangteliais ir kaitinami 80° C temperatūroje 15 min. Iškaitinti indai tuoj hermetiškai uždaromi.
Komentarai (6)
-
vija
2009-09-21 20:32
verdu, sumaišiau su svarainiais, kvepia skaniai, nuotrauka vėliau :-)
-
Kibernetika
2009-05-05 12:53
Fantastika, man labai patiko. Dariau uogienę rudenį, o stiklainėlį atidariau visai neseniai. Labai skanu. :-)