
Tešlai: | ||
200 gramų | varškė | |
200 gramų | miltai | |
100 gramų | sviestas (arba margarinas) | |
75 gramai | cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
Įdarui: | ||
20 arbatinių šaukštelių | cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Saldainiai su riešutais
-
Migdolų nuga
-
Naminiai šokoladiniai saldainiai
-
Šokoladinis skanėstas su riešutais
-
Naminė karamelė
-
Zefyrai
-
Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
-
Baltojo šokolado saldainiai
-
Šokoladiniai kamuoliukai
-
Bakalieno Tinginys
-
Vaisiniai saldainiai
-
Naminiai "Bounti"
-
Imbieriniai saldainiai
-
Džiovintų vaisių rutuliukai
-
Žiemos skanumynas
-
„Baltosios gėlės“
-
Pieniški saldainiai
-
Varškės rutuliukai „Raffaello“
-
Zefyrai šokolade
-
Vasariški morengai
Varškiniai sausainiai "Vokeliai"

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 20
-
Varškė,
200 gramų -
Miltai,
200 gramų -
Sviestas, arba margarinas,
100 gramų -
Cukrus,
75 gramai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukrus,
20 arbatinių šaukštelių - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminame tešlą. Minkštą sviestą šaukštu išsukame su cukrumi. Sudedame varškę, išmaišome iki vientisos masės. 180 gr. miltų su kepimo milteliais persijojame. Užminkome tešlą.
Jei limpa prie rankų - įberiame dar miltų tiek, kad galėtume kočioti, bet nepadauginame, nes sausainiai bus kieti.
Iškočiojame apie 2 - 3 mm storio lakštą ir supjaustome 8 x 8 cm. kvadratėliais.
Ant kiekvieno vidurio beriame 1 а.š. cukraus.
Formuojame sausainius. Imame priešais esančius kvadratėlio galus ir lenkiame į vidurį - gerai suspaudžiame vieną su kitu, nes kepdami sausainiai linkę "išsiskleisti".
Sausainius dedame ant kepimo popieriaus, nelabai arti vienas kito, nes kepdami kyla ir plečiasi.
Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, kol gražiai pagelsta. Skanaus!
Komentarai (1)
-
Aldona
2018-10-10 17:41
O kur obuoliukai?