Obuolius nuskusti, išimti sėklalizdžius, smulkiai supjaustyti. Sudėti į didelį puodą, įpilti citrinos sulčių ir 50 ml vandens. Virti 5-10 min., kad obuoliai taptų minkšti.
30 gr. cukraus sumaišyti su 50 ml vandens ir virti ant vidutines ugnies maišant, kol gausis šviesiai ruda karamelė.
Karamelę ir likusį cukrų sudėti kartu su obuoliais ir virti 4-6 min., kol gausis tiršta masė. Karštą džemą sukrėsti į sterilizuotus stiklainius, užsukti ir apversti dugnu aukštyn 5 min. Skanaus!

Obuolių džemas su karamele
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
2.5 kilogramo | obuoliai |
100 mililitrų | citrinų sultys |
1 kilogramas | cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vyšnių ir įvairių uogų uogienė
-
Paprikų ir aviečių uogienė
-
Beatos gardžioji naminė uogienė "Asorti"
-
Aviečių uogienė
-
Juodųjų serbentų uogienė
-
Obuolienė su imbierais
-
Apelsinais kvepianti agrastų uogienė
-
Mėlynių uogienė
-
Žemuogių uogienė
-
Žemuogės cukruje
-
Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis
-
Apelsinų ir serbentų džemas
-
Braškių uogienė
-
Vyšnios savo sultyse
-
Slyvų uogienė su riešutais
-
Arbūzų ir braškių uogienė
-
Paprasta žemuogių uogienė
-
Agrastų marmeladas
-
Sauliaus braškių uogienė
-
Karamelės skonio obuolių uogienė
Obuolių džemas su karamele
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Obuoliai,
2.5 kilogramo -
Citrinų sultys,
100 mililitrų -
Cukrus,
1 kilogramas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Obuolius nuskusti, išimti sėklalizdžius, smulkiai supjaustyti. Sudėti į didelį puodą, įpilti citrinos sulčių ir 50 ml vandens. Virti 5-10 min., kad obuoliai taptų minkšti.
30 gr. cukraus sumaišyti su 50 ml vandens ir virti ant vidutines ugnies maišant, kol gausis šviesiai ruda karamelė.
Karamelę ir likusį cukrų sudėti kartu su obuoliais ir virti 4-6 min., kol gausis tiršta masė. Karštą džemą sukrėsti į sterilizuotus stiklainius, užsukti ir apversti dugnu aukštyn 5 min. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...