Obuolius nuskusti, išimti sėklalizdžius, smulkiai supjaustyti. Sudėti į didelį puodą, įpilti citrinos sulčių ir 50 ml vandens. Virti 5-10 min., kad obuoliai taptų minkšti.
30 gr. cukraus sumaišyti su 50 ml vandens ir virti ant vidutines ugnies maišant, kol gausis šviesiai ruda karamelė.
Karamelę ir likusį cukrų sudėti kartu su obuoliais ir virti 4-6 min., kol gausis tiršta masė. Karštą džemą sukrėsti į sterilizuotus stiklainius, užsukti ir apversti dugnu aukštyn 5 min. Skanaus!

Obuolių džemas su karamele
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
2.5 kilogramo | obuoliai |
100 mililitrų | citrinų sultys |
1 kilogramas | cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Trintos mėlynės ir žemuogės žiemai
-
Abrikosų uogienė su mėlynėmis ir čiobreliais
-
Juodųjų serbentų džemas
-
Apelsinų ir serbentų džemas
-
Mėlynių uogienė
-
Bruknės savo sultyse
-
Aviečių uogienė su imbierais ir žaliosiomis citrinomis
-
Žemuogių uogienė
-
Paprasta svarainių uogienė
-
Pienių uogienė
-
Paprasta vyšnių uogienė
-
Skaniausia slyvų uogienė su citrina ir cinamonu
-
Braškių uogienė
-
Aviečių ir agrastų marmeladas
-
Vyšnios savo sultyse
-
Žemuogės cukruje
-
Skanusis abrikosų džemas
-
Uogienė iš uogų arba vaisių
-
Braškių uogienė su vanile
-
Žaliųjų citrinų ir imbierų uogienė
Obuolių džemas su karamele
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Obuoliai,
2.5 kilogramo -
Citrinų sultys,
100 mililitrų -
Cukrus,
1 kilogramas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Obuolius nuskusti, išimti sėklalizdžius, smulkiai supjaustyti. Sudėti į didelį puodą, įpilti citrinos sulčių ir 50 ml vandens. Virti 5-10 min., kad obuoliai taptų minkšti.
30 gr. cukraus sumaišyti su 50 ml vandens ir virti ant vidutines ugnies maišant, kol gausis šviesiai ruda karamelė.
Karamelę ir likusį cukrų sudėti kartu su obuoliais ir virti 4-6 min., kol gausis tiršta masė. Karštą džemą sukrėsti į sterilizuotus stiklainius, užsukti ir apversti dugnu aukštyn 5 min. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...