Obuolius nuskusti, išimti sėklalizdžius, smulkiai supjaustyti. Sudėti į didelį puodą, įpilti citrinos sulčių ir 50 ml vandens. Virti 5-10 min., kad obuoliai taptų minkšti.
30 gr. cukraus sumaišyti su 50 ml vandens ir virti ant vidutines ugnies maišant, kol gausis šviesiai ruda karamelė.
Karamelę ir likusį cukrų sudėti kartu su obuoliais ir virti 4-6 min., kol gausis tiršta masė. Karštą džemą sukrėsti į sterilizuotus stiklainius, užsukti ir apversti dugnu aukštyn 5 min. Skanaus!
Obuolių džemas su karamele
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 2.5 kilogramo | obuoliai |
| 100 mililitrų | citrinų sultys |
| 1 kilogramas | cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Dumplūnės uogienė
-
Cukinijų uogienė
-
Vyšnių uogienė
-
Apelsinų ir serbentų džemas
-
Aviečių ir agrastų marmeladas
-
Braškių uogienė su greipfrutais
-
Juodų serbentų uogienė
-
Mėlynių uogienė
-
Rabarbarų uogienė
-
Slyvų uogienė su riešutais
-
Aviečių uogienė
-
Žemuogės cukruje
-
Apelsinais kvepianti agrastų uogienė
-
Trintos mėlynės ir žemuogės žiemai
-
Paprasta žemuogių uogienė
-
Rabarbarų uogienė
-
Vyšnios savo sultyse
-
Konservuotos cukinijos
-
Moliūgų uogienė
-
Pienių uogienė
Obuolių džemas su karamele
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Obuoliai,
2.5 kilogramo -
Citrinų sultys,
100 mililitrų -
Cukrus,
1 kilogramas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Obuolius nuskusti, išimti sėklalizdžius, smulkiai supjaustyti. Sudėti į didelį puodą, įpilti citrinos sulčių ir 50 ml vandens. Virti 5-10 min., kad obuoliai taptų minkšti.
30 gr. cukraus sumaišyti su 50 ml vandens ir virti ant vidutines ugnies maišant, kol gausis šviesiai ruda karamelė.
Karamelę ir likusį cukrų sudėti kartu su obuoliais ir virti 4-6 min., kol gausis tiršta masė. Karštą džemą sukrėsti į sterilizuotus stiklainius, užsukti ir apversti dugnu aukštyn 5 min. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
