2.5 kilogramo | obuoliai |
100 mililitrų | citrinų sultys |
1 kilogramas | cukrus |
30 gr. cukraus sumaišyti su 50 ml vandens ir virti ant vidutines ugnies maišant, kol gausis šviesiai ruda karamelė.
Karamelę ir likusį cukrų sudėti kartu su obuoliais ir virti 4-6 min., kol gausis tiršta masė. Karštą džemą sukrėsti į sterilizuotus stiklainius, užsukti ir apversti dugnu aukštyn 5 min. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Braškių uogienė
- Juodų serbentų uogienė
- Obuolių uogienė su spanguolėm
- Trintos mėlynės ir žemuogės žiemai
- Moliūgų ir obuolių uogienė
- Slyvų uogienė su riešutais
- Mėlynių uogienė
- Agrastų marmeladas
- Skanusis abrikosų džemas
- Cukinijų uogienė
- Aviečių ir persikų uogienė
- Apelsinų ir serbentų džemas
- Erškėtuogių uogienė
- Aviečių ir agrastų marmeladas
- Braškių uogienė su sambuka
- Abrikosų uogienė su mėlynėmis ir čiobreliais
- Braškių uogienė su greipfrutais
- Žemuogės cukruje
- Šermukšnių uogienė
- Raudonųjų serbentų uogienė
Obuolių džemas su karamele
- Paruošimo laikas:
-
Obuoliai,
2.5 kilogramo -
Citrinų sultys,
100 mililitrų -
Cukrus,
1 kilogramas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolius nuskusti, išimti sėklalizdžius, smulkiai supjaustyti. Sudėti į didelį puodą, įpilti citrinos sulčių ir 50 ml vandens. Virti 5-10 min., kad obuoliai taptų minkšti.
30 gr. cukraus sumaišyti su 50 ml vandens ir virti ant vidutines ugnies maišant, kol gausis šviesiai ruda karamelė.
Karamelę ir likusį cukrų sudėti kartu su obuoliais ir virti 4-6 min., kol gausis tiršta masė. Karštą džemą sukrėsti į sterilizuotus stiklainius, užsukti ir apversti dugnu aukštyn 5 min. Skanaus!