Mieles, cukrų ir 4 šaukštus pieno sukti, kol mielės ištirps. Ištirpintą (ne karštą) sviestą išsukti su likusiu pienu, kiaušiniais, prieskoniais. Viską sukrėsti į mielių masę.
Suberti miltus ir užminkyti tešlą, laikyti šiltai, kol pakils. Pakilusią tešlą dar kartą ušminkyti ir suberti pjaustytus žalumynus.
Duonos kepimo formą (apie 30 cm ilgio) išteptis sviestu, sukrėsti tešlą ir laukti, kol pakils.
Duonos paviršių aptepti pienu, įpjauti skersai keliose vietose miltais apibarstytu peiliu. Duoną kepti ant apatinio karštos orkaitės įtvaro.

Duona su žalumynais
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
30 gramų | mielės |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
250 mililitrų | pienas (šiltas) |
3 valgomieji šaukštai | sviestas |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
0.25 arbatinio šaukštelio | baltieji pipirai |
500 gramų | kvietiniai miltai |
1 stiklinė | žalumynų (pjaustyti) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Balta sluoksniuota duona
-
Česnakinė duona su petražolėmis
-
Citrinų duona
-
Obuolių duona
-
Apvaliosios bandelės
-
Balta duonelė su sezamų danga
-
Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
-
Duona be glitimo
-
Balta duona su čiobreliais
-
Saldi bananų duona
-
Kepenėlių duona
-
Naminė balta duona
-
Duona "Ežiukas"
-
Pynutės su sezamo sėklomis
-
Šventinė spalvota mielinė pynė
-
Balta duona su riešutais ir razinomis (su raugu)
-
Grūdėtoji duona
-
Mielinės tešlos vyniotinis
-
Naminė duona
-
Medaus duona
Duona su žalumynais
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Mielės,
30 gramų -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Pienas, šiltas,
250 mililitrų -
Sviestas,
3 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Baltieji pipirai,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Žalumynai, pjaustyti,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mieles, cukrų ir 4 šaukštus pieno sukti, kol mielės ištirps. Ištirpintą (ne karštą) sviestą išsukti su likusiu pienu, kiaušiniais, prieskoniais. Viską sukrėsti į mielių masę.
Suberti miltus ir užminkyti tešlą, laikyti šiltai, kol pakils. Pakilusią tešlą dar kartą ušminkyti ir suberti pjaustytus žalumynus.
Duonos kepimo formą (apie 30 cm ilgio) išteptis sviestu, sukrėsti tešlą ir laukti, kol pakils.
Duonos paviršių aptepti pienu, įpjauti skersai keliose vietose miltais apibarstytu peiliu. Duoną kepti ant apatinio karštos orkaitės įtvaro.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...