30 gramų | mielės |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
250 mililitrų | pienas (šiltas) |
3 valgomieji šaukštai | sviestas |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
0.25 arbatinio šaukštelio | baltieji pipirai |
500 gramų | kvietiniai miltai |
1 stiklinė | žalumynų (pjaustyti) |
Suberti miltus ir užminkyti tešlą, laikyti šiltai, kol pakils. Pakilusią tešlą dar kartą ušminkyti ir suberti pjaustytus žalumynus.
Duonos kepimo formą (apie 30 cm ilgio) išteptis sviestu, sukrėsti tešlą ir laukti, kol pakils.
Duonos paviršių aptepti pienu, įpjauti skersai keliose vietose miltais apibarstytu peiliu. Duoną kepti ant apatinio karštos orkaitės įtvaro.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Citrinų duona
- Naminis lavašas
- Prancūziška duona Brioche
- Ruginė duona
- Duona su svogūnais ir sūriu
- Bulvių duona
- Duona su svogūnais
- Duoninis biskvitas
- Balta duona su riešutais ir razinomis (su raugu)
- Medaus duona
- Grūdėtoji duona
- Bulvių duona su kmynais
- Grikių duona
- Prancūziška duona
- Pita
- Ruginių miltų bandelės
- Naminė duona
- Pikantiška duona
- Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
- Avietiniai keksiukai
Duona su žalumynais
- Paruošimo laikas:
-
Mielės,
30 gramų -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Pienas, šiltas,
250 mililitrų -
Sviestas,
3 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Baltieji pipirai,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Žalumynai, pjaustyti,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles, cukrų ir 4 šaukštus pieno sukti, kol mielės ištirps. Ištirpintą (ne karštą) sviestą išsukti su likusiu pienu, kiaušiniais, prieskoniais. Viską sukrėsti į mielių masę.
Suberti miltus ir užminkyti tešlą, laikyti šiltai, kol pakils. Pakilusią tešlą dar kartą ušminkyti ir suberti pjaustytus žalumynus.
Duonos kepimo formą (apie 30 cm ilgio) išteptis sviestu, sukrėsti tešlą ir laukti, kol pakils.
Duonos paviršių aptepti pienu, įpjauti skersai keliose vietose miltais apibarstytu peiliu. Duoną kepti ant apatinio karštos orkaitės įtvaro.