| 2 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
| 2 skiltelės | česnakas |
| 1 vienetas | svogūnai |
| 2 vienetai | salierai ( lapkočiai ) |
| 225 gramai | lęšiai (raudoni) |
| 225 gramai | riešutai (Graikinių, anakardžio, bertoletijų) |
| 115 gramų | džiūvėsėliai ((duonos)) |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | pipirai (juodi) |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | rozmarinas |
| šiek tiek | paprika (aitrioji) |
| 4 valgomieji šaukštai | petražolės |
| 2 vienetai | kiaušiniai |
| 115 gramų | sūris (čederio) |
| 150 mililitrų | pomidorų pasta |
| 15 gramų | sviestas |
| 115 gramų | pievagrybiai |
| 1 vienetas | levandos |
Į kepimo formą patiesti kepimo popieriaus lapą. Sviestu ištepti formos dugną, sudėti smulkiai supjaustytus pievagrybius, ant jų sukrauti lęšių ir riešutų mišinį. Paspaudyti, išlyginti ir uždengti formą folija. Kepti orkaitėje 1 val. 20 min. arba kol sukietės.
Iškepusią riešutų duoną išimti iš orkaitės ir išversti ją apačia į viršų į lėkštę. Nuimti kepimo popierių. Papuošiau petražole ir levandos šakele.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Rūpių miltų duona
-
Snieginė duonelė "Krimst-krimst" su pasislėpusiais išdykėliais kankanais
-
Ruginių miltų bandelės
-
Bulka "Pynutė"
-
Duona su žalumynais
-
Duona su prieskoniais
-
Obuolių duona
-
Vatikano duona
-
Kepta duona "Su skyle"
-
Naminė bulka su sezamais
-
Obuolių duona
-
Albinos duona
-
Mielinė bulka su razinomis
-
Bananų duonelė
-
Duonos keksas
-
Kepenėlių duona
-
Sveikuolių duona
-
Kopūstų duonelė
-
Sėlenų duona
-
Naminė balta duona
Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Alyvuogių aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
2 skiltelės -
Svogūnai,
1 vienetas -
Salierai, lapkočiai ,
2 vienetai -
Lęšiai, raudoni,
225 gramai -
Riešutai, Graikinių, anakardžio, bertoletijų,
225 gramai -
Džiūvėsėliai, (duonos),
115 gramų -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Pipirai, juodi,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Rozmarinas,
2 arbatiniai šaukšteliai - Paprika, aitrioji
-
Petražolės,
4 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sūris, čederio,
115 gramų -
Pomidorų pasta,
150 mililitrų -
Sviestas,
15 gramų -
Pievagrybiai,
115 gramų -
Levandos,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Orkaitę įkaitinti iki 190°C temperatūros. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti česnakus, svogūnus bei salierus, kol suminkštės. Iškrėsti į didelį dubenį ir sumaišyti su lęšiais, riešutais, džiūvėsėliais, kiaušiniais, sūriu ir pomidorų tyre. Įberti druskos, pagardinti pipirais, aitriąja paprika ir rozmarinu, bei smulkintomis petražolėmis.
Į kepimo formą patiesti kepimo popieriaus lapą. Sviestu ištepti formos dugną, sudėti smulkiai supjaustytus pievagrybius, ant jų sukrauti lęšių ir riešutų mišinį. Paspaudyti, išlyginti ir uždengti formą folija. Kepti orkaitėje 1 val. 20 min. arba kol sukietės.
Iškepusią riešutų duoną išimti iš orkaitės ir išversti ją apačia į viršų į lėkštę. Nuimti kepimo popierių. Papuošiau petražole ir levandos šakele.
Skanaus.
