2 stiklinės | bobausiai |
0.5 valgomojo šaukšto | sviestas |
1 arbatinis šaukštelis | kvietiniai miltai |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | krapai |
Patiekiant, bobausiai sudedami į pusdubenį, apdedami virtomis bulvėmis, apibarstomi supjaustytais krapų lapeliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Žuvies filė
- Troškinta vėgėlė su grybais ir agurkais
- Graikiška žuvies filė
- Troškintos voveraitės
- Pomidorai su svogūnais
- Troškinti burokėliai
- Troškinti žiediniai kopūstai
- Džambalaja
- Karštos troškintos voveraitės
- Troškinta vištiena
- Troškintas ungurys
- Ryžių rizotas su grybais
- Troškintas lynas
- Sojos kubelių daržovių troškinys
- Krevetės afrikietiškai
- Asturiškai pagaminta žuvis
- Troškinys su ankštiniais pipirais
- Itališkai pagaminti briuselio kopūstai
- Troškinti salierai
- Višta, troškinta su česnaku
Troškinti bobausiai
- Paruošimo laikas:
-
Bobausiai,
2 stiklinės -
Sviestas,
0.5 valgomojo šaukšto -
Kvietiniai miltai,
1 arbatinis šaukštelis -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Juodieji pipirai
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bobausiai pamerkiami į šaltą vandenį vienai valandai. Po to minkštu šepetuku grybai gerai nuplaunami ir verdami pasūdytame vandenyje 10—15 minučių, kad pasišalintų kenksmingos medžiagos (nuoviras valgiui nevartojamas). Perpilti šaltu vandeniu bobausiai kiaurasamtyje nuvarvinami, sudedami į puodą, pridedama sviesto ir patroškinami. Po to grybai apibarstomi miltais, įpilama truputį vandens, grietinės, įberiama druskos, pipirų ir troškinama.
Patiekiant, bobausiai sudedami į pusdubenį, apdedami virtomis bulvėmis, apibarstomi supjaustytais krapų lapeliais.