Bobausiai pamerkiami į šaltą vandenį vienai valandai. Po to minkštu šepetuku grybai gerai nuplaunami ir verdami pasūdytame vandenyje 10—15 minučių, kad pasišalintų kenksmingos medžiagos (nuoviras valgiui nevartojamas). Perpilti šaltu vandeniu bobausiai kiaurasamtyje nuvarvinami, sudedami į puodą, pridedama sviesto ir patroškinami. Po to grybai apibarstomi miltais, įpilama truputį vandens, grietinės, įberiama druskos, pipirų ir troškinama.
Patiekiant, bobausiai sudedami į pusdubenį, apdedami virtomis bulvėmis, apibarstomi supjaustytais krapų lapeliais.

Troškinti bobausiai
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
2 stiklinės | bobausiai |
0.5 valgomojo šaukšto | sviestas |
1 arbatinis šaukštelis | kvietiniai miltai |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | krapai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lynas, keptas su džiūvėsėliais
-
Kepti rauginti kopūstai
-
Itališkai pagaminti briuselio kopūstai
-
Šutintas karšis
-
Grybų troškinys moliniame inde
-
Troškinta lydeka
-
Karpis, šutintas aluje
-
Citrininiai ryžiai
-
Šutintas ungurys
-
Grybai, troškinti su kmynais
-
Troškinti burokėliai su džiovintais baravykais
-
Rusiškai troškinti kazlėkai
-
Ispaniškas avinžirnių ir špinatų troškinys
-
Vištienos kamuoliukai
-
Troškinta lašiša
-
Karštos troškintos voveraitės
-
Karštieji kukurūzai su prieskoninėmis žolelėmis
-
Asturiškai pagaminta žuvis
-
Daržovių troškinys
-
Virtas karšis su obuoliais
Troškinti bobausiai
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Bobausiai,
2 stiklinės -
Sviestas,
0.5 valgomojo šaukšto -
Kvietiniai miltai,
1 arbatinis šaukštelis -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Juodieji pipirai
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Bobausiai pamerkiami į šaltą vandenį vienai valandai. Po to minkštu šepetuku grybai gerai nuplaunami ir verdami pasūdytame vandenyje 10—15 minučių, kad pasišalintų kenksmingos medžiagos (nuoviras valgiui nevartojamas). Perpilti šaltu vandeniu bobausiai kiaurasamtyje nuvarvinami, sudedami į puodą, pridedama sviesto ir patroškinami. Po to grybai apibarstomi miltais, įpilama truputį vandens, grietinės, įberiama druskos, pipirų ir troškinama.
Patiekiant, bobausiai sudedami į pusdubenį, apdedami virtomis bulvėmis, apibarstomi supjaustytais krapų lapeliais.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...