Karpis, šutintas aluje
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 1 stiklinė | džiūvėsėliai |
| 3 vienetai | gvazdikėliai |
| 1 kilogramas | karpis |
| 1.5 stiklinės | alaus |
| 1 stiklinė | acto (atskiestas, 3%) |
| 4 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
| 1 sauja | razinos |
| 1 vienetas | citrinos (žievelė, tarkuota) |
| 6 vienetai | kvapieji pipirai |
| 6 vienetai | juodieji pipirai |
| šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Išvalytas karpis supjaustomas gabalais, pasūdomas, pabarstomas miltais, pipirais, užpilamas atskiestu actu ir pusvalandį palaikomas šaltai. Į puode pakaitintą alų sudedamas sviestas ir jam ištirpus, sudedama žuvis su actu bei prieskoniais, suberiami džiūvėsėliai, uždengiama ir kaitinama 30—40 min. Baigiant šutinti, suberiamos razinos, tarkuota citrinos žievelė. Žuvį tinka valgyti ir karštą, ir šaltą.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žuvies blyneliai su žalumynais
-
Itališki koldūnai
-
Pica su lašiša
-
Karpis, pomidorų padaže
-
Pyragas su žuvies įdaru
-
Menkės kukuliai
-
Lašiša sluoksniuotoje tešloje
-
Kepta lašiša su medaus marinatu
-
Bulvių apkepas su svogūnais
-
Kepta žuvis su petražolėmis
-
Keptas karšis
-
Silkė su džiovintais grybais
-
Austrės su lietuviškais obuoliais
-
Lašiša su daržovėmis ir grybais
-
Grilyje kepta lašiša su daržovėmis
-
Nuostabioji paelija
-
Menkė su krienais ir grietine
-
Keptas ungurys
-
Silkė su morkomis
-
Žuvies blyneliai su krevetėmis
Karpis, šutintas aluje
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Džiūvėsėliai,
1 stiklinė -
Gvazdikėliai,
3 vienetai -
Karpis,
1 kilogramas -
Alus,
1.5 stiklinės -
Actas, atskiestas, 3%,
1 stiklinė -
Kvietiniai miltai,
4 valgomieji šaukštai -
Razinos,
1 sauja -
Citrinos, žievelė, tarkuota,
1 vienetas -
Kvapieji pipirai,
6 vienetai -
Juodieji pipirai,
6 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išvalytas karpis supjaustomas gabalais, pasūdomas, pabarstomas miltais, pipirais, užpilamas atskiestu actu ir pusvalandį palaikomas šaltai. Į puode pakaitintą alų sudedamas sviestas ir jam ištirpus, sudedama žuvis su actu bei prieskoniais, suberiami džiūvėsėliai, uždengiama ir kaitinama 30—40 min. Baigiant šutinti, suberiamos razinos, tarkuota citrinos žievelė. Žuvį tinka valgyti ir karštą, ir šaltą.
Reklama:
Komentarai (6)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
