
24 gramai | sviestas (naminis) |
20 gramų | svogūnai |
100 gramų | bulvių |
150 mililitrų | sultinys (vištienos) |
2 gramai | druska |
2 vienetai | kvapieji pipirai |
40 gramų | grietinėlės, 35% |
0.5 vieneto | kiaušiniai (tryniai) |
šiek tiek | bazilikas |
1 vienetas | lauro lapų |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Moliūgų sriuba
-
Vištienos sriuba su koldūnais
-
Pieniška žuvienė
-
Pieniška moliūgų sriuba su makaronais
-
Mamos žirnių sriuba
-
Baravykų sriuba
-
Morkų sriuba su pelėsiniu sūriu
-
Ukrainietiški barščiai
-
Šiuolaikiška blėkų sriuba
-
Meksikietiška sriuba
-
Žirnių su perlinėmis kruopomis sriuba
-
Žiedinių kopūstų tyrė
-
Alaus sriuba
-
Rūgštynių ir špinatų sriuba
-
Arvydo barščiai su aviena
-
Olandiška pievagrybių sriuba
-
Tiršta daržovių sriuba
-
Soti čili sriuba - troškinys
-
Pieniška briuselinių kopūstų sriuba
-
Rudeniu kvepianti kreminė baravykų sriuba
Trinta bulvienė

- Paruošimo laikas:
-
Sviestas, naminis,
24 gramai -
Svogūnai,
20 gramų -
Bulvės,
100 gramų -
Sultinys, vištienos,
150 mililitrų -
Druska,
2 gramai -
Kvapieji pipirai,
2 vienetai -
Grietinėlė, 35%,
40 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
0.5 vieneto - Bazilikas
-
Lauro lapai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įkaitinti puode 24g lydyto naminio sviesto, apkepinti jame 20g kubeliais supjaustytų svogūnų, 100g kubeliais supjaustytų bulvių, užpilti 150g kaimiškos vištienos sultinio, nes iš parduotuvinės vištos gaunasi drumstas ir neskaniai kvepiantis, įberti 2g druskos, lauro lapelį, 2 kvapiuosius pipirus ir, uždengus dangtį, virti, kol suminkštės daržovės. Išmetus laurų lapus ir kvapiuosius pipirus, daržoves ištrinti per sietą arba suplakti plaktuvu (blenderiu). 40g naminės riebios grietinėlės suplakti su puse naminio kiaušinio trynio, po to į plakinį įpilti porą šaukštų sriubos ir išmaišyti. Galiausiai suplaktą grietinėlę supilti į bulvienę, kiek pakaitinti, bet neužvirinti ir patiekti. Pilstant į lėkštes, papuošti baziliko šakele arba užbarstyti smulkintais bazilikais.