
24 gramai | sviestas (naminis) |
20 gramų | svogūnai |
100 gramų | bulvių |
150 mililitrų | sultinys (vištienos) |
2 gramai | druska |
2 vienetai | kvapieji pipirai |
40 gramų | grietinėlės, 35% |
0.5 vieneto | kiaušiniai (tryniai) |
šiek tiek | bazilikas |
1 vienetas | lauro lapų |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pomidorų sriuba su mocarelos sūriu
-
Vengriška žuvienė
-
Lašišos ir lešių sriuba
-
Sūrio sriuba su krevetėmis
-
Pupelių sriuba
-
Pomidorinė kopūstų sriuba
-
Koldūnų sriuba
-
Suomiška žuvienė
-
Trinta porų ir bulvių sriuba
-
Pomidorinė sriuba
-
Žirnių sriuba su rūkyta mėsa ir skrudinta duona
-
Avokadų sriuba su imbieru
-
Miško grybų ir burokėlių sriuba
-
Sriuba su makaronais
-
Aštri pomidorų sriuba su pupelėmis
-
Florentietiška špinatų sriuba
-
Suomiška žuvienė
-
Dilgėlių sriuba
-
Baltarusiška grybų sriuba
-
Arvydo barščiai su aviena
Trinta bulvienė

- Paruošimo laikas:
-
Sviestas, naminis,
24 gramai -
Svogūnai,
20 gramų -
Bulvės,
100 gramų -
Sultinys, vištienos,
150 mililitrų -
Druska,
2 gramai -
Kvapieji pipirai,
2 vienetai -
Grietinėlė, 35%,
40 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
0.5 vieneto - Bazilikas
-
Lauro lapai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įkaitinti puode 24g lydyto naminio sviesto, apkepinti jame 20g kubeliais supjaustytų svogūnų, 100g kubeliais supjaustytų bulvių, užpilti 150g kaimiškos vištienos sultinio, nes iš parduotuvinės vištos gaunasi drumstas ir neskaniai kvepiantis, įberti 2g druskos, lauro lapelį, 2 kvapiuosius pipirus ir, uždengus dangtį, virti, kol suminkštės daržovės. Išmetus laurų lapus ir kvapiuosius pipirus, daržoves ištrinti per sietą arba suplakti plaktuvu (blenderiu). 40g naminės riebios grietinėlės suplakti su puse naminio kiaušinio trynio, po to į plakinį įpilti porą šaukštų sriubos ir išmaišyti. Galiausiai suplaktą grietinėlę supilti į bulvienę, kiek pakaitinti, bet neužvirinti ir patiekti. Pilstant į lėkštes, papuošti baziliko šakele arba užbarstyti smulkintais bazilikais.