
24 gramai | sviestas (naminis) |
20 gramų | svogūnai |
100 gramų | bulvių |
150 mililitrų | sultinys (vištienos) |
2 gramai | druska |
2 vienetai | kvapieji pipirai |
40 gramų | grietinėlės, 35% |
0.5 vieneto | kiaušiniai (tryniai) |
šiek tiek | bazilikas |
1 vienetas | lauro lapų |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žalumynų ir sūrio sriuba
-
Moliūgų sriuba „Tau, mano meile“
-
Koldūnų sriuba
-
Žirnių sriuba su rūkyta mėsa ir skrudinta duona
-
Arvydo barščiai su aviena
-
Cukinijų sriuba su kariu
-
Greitoji sriubukė
-
Obuolių sriuba "Svorio netektis"
-
Olandiška pievagrybių sriuba
-
Paprikų ir vištienos sriuba
-
Morkų sriuba su pelėsiniu sūriu
-
Saldi vyšnių sriuba su makaronais
-
Pupelių ir kukurūzų sriuba
-
Dilgėlių sriuba
-
Rūgštynių kremas
-
Moliūgų sriuba su kepinta mėsa ir porais
-
Vištienos sriuba su makaronais
-
Trinta aguročių sriuba
-
Persikais, muskatu, česnakais pagardinta kiaulienos sriuba
-
Soti čili sriuba - troškinys
Trinta bulvienė

- Paruošimo laikas:
-
Sviestas, naminis,
24 gramai -
Svogūnai,
20 gramų -
Bulvės,
100 gramų -
Sultinys, vištienos,
150 mililitrų -
Druska,
2 gramai -
Kvapieji pipirai,
2 vienetai -
Grietinėlė, 35%,
40 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
0.5 vieneto - Bazilikas
-
Lauro lapai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įkaitinti puode 24g lydyto naminio sviesto, apkepinti jame 20g kubeliais supjaustytų svogūnų, 100g kubeliais supjaustytų bulvių, užpilti 150g kaimiškos vištienos sultinio, nes iš parduotuvinės vištos gaunasi drumstas ir neskaniai kvepiantis, įberti 2g druskos, lauro lapelį, 2 kvapiuosius pipirus ir, uždengus dangtį, virti, kol suminkštės daržovės. Išmetus laurų lapus ir kvapiuosius pipirus, daržoves ištrinti per sietą arba suplakti plaktuvu (blenderiu). 40g naminės riebios grietinėlės suplakti su puse naminio kiaušinio trynio, po to į plakinį įpilti porą šaukštų sriubos ir išmaišyti. Galiausiai suplaktą grietinėlę supilti į bulvienę, kiek pakaitinti, bet neužvirinti ir patiekti. Pilstant į lėkštes, papuošti baziliko šakele arba užbarstyti smulkintais bazilikais.