Išverdame susmulkintą brokolį. Kol jis verda, supjaustome vištienos krūtinėlę arbatinio šaukštelio dydžio kubeliais. Pakepiname, kol pabals visi šonai, tuomet paskaniname pora žiupsnelių vištienos prieskonių, suberiame išvirtus brokolius ir įpilame 1/3 stiklinės vandens. Užvirus vandeniui, supilame grietinėlę ir įberiame žiupsnelį druskos. Grietinėlei užvirus, leidžiame apie 5 minutes pasitroškinti ant lėtos ugnies. Prieš pat baigiant troškintis, paskaniname džiovintais krapais (arba kitokiomis mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis).
Patiekalas puikiai tinka prie ryžių ar bulvių košės. Jei norisi tirštesnio padažo, prieš supilant grietinėlę, galima į ją įmaišyti šaukštelį sijotų kaitintų miltų.
Skanaus :)

Švelni vištiena su brokoliais
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek | druska |
šiek tiek | krapai (džiovinti) |
400 gramų | vištienos filė |
1 vienetas | brokoliai (nedidelė galva) |
200 mililitrų | grietinėlės, 35% |
0.3 stiklinės | vanduo |
šiek tiek | prieskoniai (vištienai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Marinuoti vištienos ketvirčiai
-
Gardūs vištienos piršteliai
-
Sviestinė višta indiškų riešutų padaže
-
Lietiniai blynai su vištiena
-
Rūkytas kalakutas
-
Vištienos filė su grybų padažu
-
Vištiena saldžiarūgščiai
-
Bajoriškai įdarytos putpelės
-
Troškintos kurapkos
-
Šventinė višta
-
Kepta vištiena
-
Eskalopas su pomidorais ir sūriu
-
Farširuotos vištų šlaunelės
-
Skani vakarienė "Vištiena su bulvėmis"
-
Traški vištiena
-
Maltos vištienos kepsnys
-
Greiti vištienos kąsneliai
-
Aštri vištiena su alyvuogėmis ir rausvaisiais svogūnais
-
Kepsneliai su slyvomis
-
Vištienos faršo kukuliai su sūriu
Švelni vištiena su brokoliais
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Druska
- Krapai, džiovinti
-
Vištienos filė,
400 gramų -
Brokoliai, nedidelė galva,
1 vienetas -
Grietinėlė, 35%,
200 mililitrų -
Vanduo,
1/3 stiklinės - Prieskoniai, vištienai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išverdame susmulkintą brokolį. Kol jis verda, supjaustome vištienos krūtinėlę arbatinio šaukštelio dydžio kubeliais. Pakepiname, kol pabals visi šonai, tuomet paskaniname pora žiupsnelių vištienos prieskonių, suberiame išvirtus brokolius ir įpilame 1/3 stiklinės vandens. Užvirus vandeniui, supilame grietinėlę ir įberiame žiupsnelį druskos. Grietinėlei užvirus, leidžiame apie 5 minutes pasitroškinti ant lėtos ugnies. Prieš pat baigiant troškintis, paskaniname džiovintais krapais (arba kitokiomis mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis).
Patiekalas puikiai tinka prie ryžių ar bulvių košės. Jei norisi tirštesnio padažo, prieš supilant grietinėlę, galima į ją įmaišyti šaukštelį sijotų kaitintų miltų.
Skanaus :)
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...