šiek tiek | druska |
šiek tiek | krapai (džiovinti) |
400 gramų | vištienos filė |
1 vienetas | brokoliai (nedidelė galva) |
200 mililitrų | grietinėlės, 35% |
0.3 stiklinės | vanduo |
šiek tiek | prieskoniai (vištienai) |
Patiekalas puikiai tinka prie ryžių ar bulvių košės. Jei norisi tirštesnio padažo, prieš supilant grietinėlę, galima į ją įmaišyti šaukštelį sijotų kaitintų miltų.
Skanaus :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pikantiškas troškinys
- Vištiena su grietinelės padažu
- Vištienos kepsniukai - blyneliai
- Kepti vištienos sparneliai su karameliniu padažu
- Vištienos šašlykas
- Vištienos kotletukai su varške
- Vištienos ir baklažanų apkepas
- Troškintos kurapkos
- Keptos bulvės ir vištiena
- Vištienos suktinukai
- Pikantiškas vištienos krūtinėlės kepsnys
- Troškinta vištiena
- Glazūruoti viščiukų ketvirčiai
- Kepsneliai su slyvomis
- Vištiena su rabarbarais
- Vištienos juostelės su sezamu
- Troškinta vištiena kinietiškai
- Vištienos kepsneliai su šonine
- Aštrūs vištienos sparneliai
- Sparneliai su kariu
Švelni vištiena su brokoliais
- Paruošimo laikas:
- Druska
- Krapai, džiovinti
-
Vištienos filė,
400 gramų -
Brokoliai, nedidelė galva,
1 vienetas -
Grietinėlė, 35%,
200 mililitrų -
Vanduo,
1/3 stiklinės - Prieskoniai, vištienai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išverdame susmulkintą brokolį. Kol jis verda, supjaustome vištienos krūtinėlę arbatinio šaukštelio dydžio kubeliais. Pakepiname, kol pabals visi šonai, tuomet paskaniname pora žiupsnelių vištienos prieskonių, suberiame išvirtus brokolius ir įpilame 1/3 stiklinės vandens. Užvirus vandeniui, supilame grietinėlę ir įberiame žiupsnelį druskos. Grietinėlei užvirus, leidžiame apie 5 minutes pasitroškinti ant lėtos ugnies. Prieš pat baigiant troškintis, paskaniname džiovintais krapais (arba kitokiomis mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis).
Patiekalas puikiai tinka prie ryžių ar bulvių košės. Jei norisi tirštesnio padažo, prieš supilant grietinėlę, galima į ją įmaišyti šaukštelį sijotų kaitintų miltų.
Skanaus :)